Kalorifer Sirkülasyon Pompası Havası Nasıl Alınır?

Havayı almak için öncelikle yapılması gereken purjör üzerindeki plastik parçayı döndürmek ve aşağı konuma getirmektir. Hava çıkışı sırasında su fışkırabilir bu nedenle mutlaka bir kap bulundurun. Sirkülasyon pompasından kaynaklanan bir gürültü, hava ya da sorun varsa tüm sistemin incelenmesi gerekir.
Daha sonra pompa üzerindeki tapa bir tornavida yardımıyla açılır ve varsa havası alınır. Çıkan tapanın altında, yine düz bir tornavida ile tutulacak başlıkta olan bir vida vardır. Bu vida da tornavida ile sağa sola hareket ettirilerek sıkışan pompaya yol verilir.

Sirkülasyon pompası kaçta çalışmalı?

Sistem 90-70°C olarak çalışır.

Sirkülasyon pompası gidişe mi dönüşe mi?

11- Sirkülasyon pompalarını eski alışkanlıklarımızdan vazgeçerek gidişe yerleştirmek gerekir. Sistemin hava yapmadan rahatça çalışabilmesi için bu şarttır.

Kombinin havası nereden alınır?

Kombinin havasının alınması için pompanın yanından rekorun bir sökülerek havası alınabilir. Bu işlemleri uzman birinin yapması gereklidir. Bazı kombiler alt taraflarında havalarını boşaltmaları için hava alım vanaları bulunmaktadır. Buradan da hava alım işlemi gerçekleştirilebilir.

Kombi devirdaim pompası havası nasıl alınır?

Kombide hava varsa ne yapmalı diye düşünüyorsanız işlem çok basit. Peteğin yan tarafında üstte bulunan purjör vanası saat yönünün tersinde purjör anahtarı veya düz bir tornavida ile çevrilir. Sıcak su gelene dek çevirme işlemi devam eder. Su gelmeye başladığında petek içindeki havanın tamamı çıkmış demektir.

You might be interested:  Kalorifer Kazan Nasıl Yakılır?

Sirkülasyon derecesi kaç olmalı?

Normal şartlar altında (fabrika ayarları) çalışma senaryosu olarak Kazan koruma için yakıt bittiğinde kazan suyu sıcaklığı 32 °C’nin altına düşerse, fan otomatik olarak kapatılır. 30 °C’nin altına düşerse de, sirkülasyon pompası otomatik olarak kapatılır.

Sirkülasyon sıcaklığı kaç derece olmalı?

Yeterli miktarda radyatör döşendi ise kalorifer kazanı ortalama 40-55°aralığında çalışacaktır. 60° ve üzeri kazan sıcaklığı ihtiyaç oluyorsa yeterli miktarda radyatör döşenmemiş demektir.

Sirkülasyon pompası nereye bağlanır?

1. Isıtma Devresi Sıcak Su Sirkülasyon (Devirdaim) Pompası: Tesisatın kazan çıkış tarafına & radyatör besleme hattına bağlanır.

Sirkülasyon pompası ters takılırsa ne olur?

Ters bağlantı çalışan kombinin sirkülasyon pompasının verimi düşer. Kombinin çalışma debisi düşük olur. Filtre ters yönde olduğunda, yani çıkışta olduğu için devre dışı kalır. Bu da sirkülasyon pompası korumasız kaldığı için zaman içinde mesela bende üç yıl sonrası devre dışında kalır.

Kombide hava varsa ne olur?

Kombi peteklerinin içinde hava sıkışması olduğunda peteklerin üst kısmı ısınır ancak alt kısımları ısınmaz. Kombi performansını düşüren ve peteklerin ısınmasına neden olan hava aynı zamanda doğalgaz faturalarını da yükseltmektedir.

Kombinin havası biterse ne olur?

Genleşme tankının içerisindeki gazı biterse kombi bu tank yokmuş gibi çalışma sistemi sergiler. Bu durumda da kombinin su basıncı yükselir. Üç barı geçtiği takdirde de emniyet ventili (su tahliye vanası) otomatik olarak devreye girer ve kombi su akıtmaya başlar.

Kombi hava Purjör ne işe yarar?

Kapalı devre ısıtma sistemlerinde oluşabilecek ısınma sorunlarının önüne geçmek amacı ile üretilen hava alma purjörü, tesisattaki havayı alarak ısınma sorunun oluşmasını önlemektedir. Ayrıca diğer adı olarak halk arasında petek havası alma anahtarı diye bilinir.

You might be interested:  Soba Tuğlası Nasıl Yapılır?

Kombi hava Purjörü nerede?

Apartmanlar gibi büyük binalarda her kolon hattının en üst noktasına ( genelde çatı arasına denk gelir ) bir adet otomatik hava purjörü takılmalıdır. Havanın daha hızlı toplanıp seri atılabilmesi için purjörlerin altına uygun hacimde hava tüpü konulması tavsiye olunur.

Tesisat havası nasıl alınır?

Peteklerin havasının alınması için purjör anahtarı, purjör tıpası ve kısa düz bir tornavida gereklidir. Purjör tıpası radyatörün sağ veya sol üst kısmında yer alır.Petek radyatör havası düz tornavida ile pürjör tıpasını saat yönünün aksine anahtarı çevirerek alınır. Anahtarı bir anda değil yavaş yavaş açmak gerekir.

Kalorifer peteğinin havası nasıl alınır?

Evde bulunan düz tornavida ile peteğin üst kısmında yer alan purjor kısmının saat yönünde çevrilmesi gerekmektedir. Sıcak su gelene kadar içeride bulunan havayı boşaltın. Su gelmeye başladığında purjör tapasını yerine takıp tersine çevirerek kapatabilirsiniz. Bu durum yalnızca yeni tip peteklerde geçerlidir.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector