Eski Kalorifer Peteklerinin Havası Nasıl Alınır?

Kalorifer peteği havası alırken pürjör vanasının altına bir kap tutmanız, çıkan suyun ortalığı batırmasını önleyecektir. Bunun yanında pürjör vanasından su geldiğinde peteğin içindeki havanın bittiğini gösterir ve pürjör vanasını kapatabilirsiniz. Peteklerin havası nasıl alınır
Eski tip kalorifer peteklerdede havası aynı şekilde alınır. 4- evinizde aşağıdaki resimdeki gibi bir birleştirici varsa buradanda hava alınması gerekiyor hava alınmazsa yine Kombi peteklere su gitmiyor sorunu yaşarsınız. Okların gösterdiği yerde düz tornavida ile hava alma yerlerinden su gelene kadar havasını alınız.

Eski tip kalorifer peteğinin havası nasıl alınır?

Döküm peteklerin havası nasıl alınır? Döküm peteklerde havayı almak diğer peteklerden pek farklı değildir. Bu peteklerde de sağ tarafta ya da solda bir tapa bulunur. Bu tapanın saat istikametine göre ters yönde düz bir tornavida ile çevrilmesiyle havasını alabilirsiniz.

Merkezi ısıtmada petek havası nasıl alınır?

Peki peteklerdeki hava nasıl alınır? Peteklerde oluşan havayı almak için öncelikle bir adet “purjör anahtarı” veya “düz tornavida” bulmanız gerekir. Peteğin üst tarafında bulunan purjör tapasını, purjör anahtarı veya düz tornavida ile saat yönünün tersine çevirip, sıcak su gelene kadar içeride bulunan havayı boşaltın.

You might be interested:  Çatlat Kazan Nasıl Yapılır?

Petek havası alınırken vana kapatılır mı?

PETEKLERİN HAVASI ALINIRKEN HANGİ VANA KAPATILIR? Hava alma işlemi sırasında üst vanayı kapatmanız, alt vanayı açmanız gerekir. Yukarıda anlattığımız gibi eğer döküm petek kullanıyorsanız ve purjör vanasını açamadıysanız üst vanayı gevşeterek havayı boşaltmalısınız.

Petek havası alırken nelere dikkat edilmeli?

Hava alınırken purjör birden açılmamalıdır. Yavaşça çıkarılan hava aynı oranda kombiden su basılarak takviye edilmelidir. Eğer havayı birden boşaltırsak ya da suyu aniden sisteme basarsak kombi kendini kapatır ve arıza konumuna geçer. Arıza konumu çok önemli bir husus değildir.

Otomatik hava Purjörü nereye takılır?

Apartmanlar gibi büyük binalarda her kolon hattının en üst noktasına ( genelde çatı arasına denk gelir ) bir adet otomatik hava purjörü takılmalıdır. Havanın daha hızlı toplanıp seri atılabilmesi için purjörlerin altına uygun hacimde hava tüpü konulması tavsiye olunur. Hava tüpü ürünleri de sitemizde mevcuttur.

Purjör anahtarı yerine ne kullanılır?

Petekler hava yaparsa bunu kendiniz de petekten hava alma anahtarı sayesinde kolaylıkla yapabilirsiniz. Ancak elinizde bu aparat yoksa tapayı açmak için düz tornavida da kullanabilirsiniz.

Kalorifer peteğinin havası nasıl alınır?

Evde bulunan düz tornavida ile peteğin üst kısmında yer alan purjor kısmının saat yönünde çevrilmesi gerekmektedir. Sıcak su gelene kadar içeride bulunan havayı boşaltın. Su gelmeye başladığında purjör tapasını yerine takıp tersine çevirerek kapatabilirsiniz. Bu durum yalnızca yeni tip peteklerde geçerlidir.

Merkezi sistemde petekler neden ısınmaz?

Merkezi sistemde petek ısınmıyor veya yeterli sıcaklık sağlanamıyorsa ilk kontrol edilmesi gereken husus ısıtma sisteminde hava olup olmadığıdır. Isıtma sisteminde su ile beraber hava bulunuyorsa fazla olan hava peteklerde sıkışarak sıcak suyun girişine engel olacak dolayısıyla petek ısınmayacaktır.

You might be interested:  Paslanmış Soba Nasıl Temizlenir?

Peteklerde sıcak su girişi nerede?

Sıcak su girişi üst tarafa, soğuk su girişi alt tarafa takılır. Purjör sıcak su girişinin karşısına takılır. Kombiye yakın ve bir metreden kısa radyatörler için uygulanabilir.

Peteklerin suyunu boşaltmak ne ise yarar?

Yukarıda da anlattığımız üzere peteklerdeki pis suyu boşaltmak ile petek temizliği eş değer değildir. Petek kanallarında ve petek yüzeylerinde oluşan kirli kısımlar sıcak su sirkülasyonunu engeller. Önce bu engeli ortadan kaldırmak gerekir ki petekler ısıtsın.

Peteklerin daha iyi ısıtması için ne yapılmalı?

Öncelikle kalorifer tesisatında bulunan peteklerin ortamı daha iyi ısıtması için, belirli aralıklarla peteklerin havası alınmalı, kaloriferlerin reglaj ayarı yapılmalı ve perdelerin boyunun petekleri örtmemesine dikkat edilmeli.

Kalorifer peteği havası alınmazsa ne olur?

Petek havası alınmazsa ne olur? -Petek havası alınmadığı zamanlarda peteklerin içerisinde su her bölgeye yayılamaz ve peteğin bazı bölgelerinde ısınma sorunu meydana gelir.

Petek havası nereden alınır?

Petek hava alma işlemi, peteklerde bulunan pürjör vanasından gerçekleşmektedir. Pürjör vanası genellikle peteğinin vanasının olduğu yerin tam ters istikametinde bulunmaktadır. Peteklerin pürjör vanası, pürjör anahtarı ya da düz tornavida yardımı ile çeyrek tur kadar çevrilir.

Petek havası alınırken ne kadar alınmalı?

Bu petek havası alınırken kombi açık mı olmalı diye soranlara yanıt olacaktır. Bu durumda peteğin yanındaki purjör tapası saat yönünün tersine bir tornavida ya da anahtar ile çevrilerek alınabilir. Tapayı su çıkıncaya kadar çevirmeniz havanın alınması için yeterlidir.

Kalorifer petekleri neden sık sık hava yapar?

Su her sıcaklıkta buharlaşır. Sıcaklığın artması buharlaşma hızını da arttırır. Ancak ısıtma tesisatı içindeki su basıncının 1,5-2 bar aralığında olması durumunda tesisattaki suyun buharlaşması çok az olur. Buharlaşan suyun kombi içerisinde birikmesi ise kombinin hava yapmasına sebep olur.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector