Eski Kalorifer Peteği Havası Nasıl Alınır?

Peteklerin Havası Nasıl Alınır? Öncelikle petekten kirli suyun etrafa sıçramasını önlemek için kalorifer peteğinin çevresini eski havlularla kaplayın. Aynı zamanda, yanınıza kirli suyu boşaltacağınız bir kova alın.

Eski tip kalorifer peteğinin havası nasıl alınır?

Döküm peteklerin havası nasıl alınır? Döküm peteklerde havayı almak diğer peteklerden pek farklı değildir. Bu peteklerde de sağ tarafta ya da solda bir tapa bulunur. Bu tapanın saat istikametine göre ters yönde düz bir tornavida ile çevrilmesiyle havasını alabilirsiniz.

Merkezi sistem kalorifer peteği havası nasıl alınır?

Peki peteklerdeki hava nasıl alınır? Peteklerde oluşan havayı almak için öncelikle bir adet “purjör anahtarı” veya “düz tornavida” bulmanız gerekir. Peteğin üst tarafında bulunan purjör tapasını, purjör anahtarı veya düz tornavida ile saat yönünün tersine çevirip, sıcak su gelene kadar içeride bulunan havayı boşaltın.

Kalorifer peteği havasını alırken nelere dikkat etmeli?

Hava alınırken purjör birden açılmamalıdır. Yavaşça çıkarılan hava aynı oranda kombiden su basılarak takviye edilmelidir. Eğer havayı birden boşaltırsak ya da suyu aniden sisteme basarsak kombi kendini kapatır ve arıza konumuna geçer. Arıza konumu çok önemli bir husus değildir.

You might be interested:  Yanan Çelik Çaydanlık Nasıl Temizlenir?

Peteklerde hava neden olur?

Bilindiği gibi ısıtma sistemlerinde oksijen bariyerli boru kullanılarak, borularından tesisata hava girmesi engellenir. Ancak kalorifer tesisatındaki su sürekli ısınıp soğuduğu için, oksijen atomları hidrojen atomlarından koparak hava meydana gelebilmektedir. Bu durumda peteklerin hava yapmasına sebep olur.

Otomatik hava Purjörü nereye takılır?

Apartmanlar gibi büyük binalarda her kolon hattının en üst noktasına ( genelde çatı arasına denk gelir ) bir adet otomatik hava purjörü takılmalıdır. Havanın daha hızlı toplanıp seri atılabilmesi için purjörlerin altına uygun hacimde hava tüpü konulması tavsiye olunur. Hava tüpü ürünleri de sitemizde mevcuttur.

Purjör anahtarı yerine ne kullanılır?

Petekler hava yaparsa bunu kendiniz de petekten hava alma anahtarı sayesinde kolaylıkla yapabilirsiniz. Ancak elinizde bu aparat yoksa tapayı açmak için düz tornavida da kullanabilirsiniz.

Merkezi sistem petek neden ısınmaz?

Merkezi sistemde petek ısınmıyor veya yeterli sıcaklık sağlanamıyorsa ilk kontrol edilmesi gereken husus ısıtma sisteminde hava olup olmadığıdır. Isıtma sisteminde su ile beraber hava bulunuyorsa fazla olan hava peteklerde sıkışarak sıcak suyun girişine engel olacak dolayısıyla petek ısınmayacaktır.

Kalorifer peteğine Neden sıcak su gelmiyor?

Bu sorunun birden çok nedeni olabilir. Hava yapmış, filtresi tıkanmış ya da içi kirlenmiş olan petekler ısınma sorunu yaşayabilmektedir. Bu sorunlara verilebilecek bir diğer örnek de kaloriferin içerisinde dolaşan ve ısıyı dağıtmaya aracı olan suyun yeterli basınca ve bu nedenle kalorifer peteklerine ulaşamamasıdır.

Kalorifer peteğinin havası nasıl alınır?

Evde bulunan düz tornavida ile peteğin üst kısmında yer alan purjor kısmının saat yönünde çevrilmesi gerekmektedir. Sıcak su gelene kadar içeride bulunan havayı boşaltın. Su gelmeye başladığında purjör tapasını yerine takıp tersine çevirerek kapatabilirsiniz. Bu durum yalnızca yeni tip peteklerde geçerlidir.

You might be interested:  Hangi Klima Iyi Isıtır?

Petek havası alınırken hangi vana kapatılır?

PETEKLERİN HAVASI ALINIRKEN HANGİ VANA KAPATILIR? Hava alma işlemi sırasında üst vanayı kapatmanız, alt vanayı açmanız gerekir. Yukarıda anlattığımız gibi eğer döküm petek kullanıyorsanız ve purjör vanasını açamadıysanız üst vanayı gevşeterek havayı boşaltmalısınız.

Petek havası nereden alınır?

Petek hava alma işlemi, peteklerde bulunan pürjör vanasından gerçekleşmektedir. Pürjör vanası genellikle peteğinin vanasının olduğu yerin tam ters istikametinde bulunmaktadır. Peteklerin pürjör vanası, pürjör anahtarı ya da düz tornavida yardımı ile çeyrek tur kadar çevrilir.

Kalorifer havası alınmazsa ne olur?

Petek havası alınmazsa ne olur? -Petek havası alınmadığı zamanlarda peteklerin içerisinde su her bölgeye yayılamaz ve peteğin bazı bölgelerinde ısınma sorunu meydana gelir.

Petekler ne zaman hava yapar?

Peteklerin üstü soğuk altı sıcaksa ve ya sol üst tarafı soğuk sağ üst tarafı sıcaksa ya da tam tersi ise petekte hava vardır. Peteğin hava yapması bazen önemsenmez, ancak unutulmamalıdır ki; petek hava yapınca kombi gereksiz yere enerji harcar ve petekler sağlıklı ısınmaz.

Kombi çalışıyor ama petekler ısınmıyor neden?

Kombi çalışıyor petekler ısınmıyorsa kombi basıncını kontrol etmelisiniz. Çünkü kombi basıncı düştüğü zaman kombi gösterge paneline bakmadığınız sürece fark edemezsiniz ve kombi çalıştığı halde petekler ısınmıyor sanırsınız. Kombilerin altında, su takviye vanası bulunmaktadır.

Kombide hava olursa ne olur?

Kombi peteklerinin içinde hava sıkışması olduğunda peteklerin üst kısmı ısınır ancak alt kısımları ısınmaz. Kombi performansını düşüren ve peteklerin ısınmasına neden olan hava aynı zamanda doğalgaz faturalarını da yükseltmektedir.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector