Sık sorulan: Lojistik Mühendisliği Yüksek Lisans Hangi Üniversitelerde Var?

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yüksek lisans ne işe yarar?

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programlarının amacı, işletmelerin ihtiyaç duyduğu, küresel dünyanın ihtiyaçlarına cevap verebilecek bilgi ve beceri ile donatılmış nitelikli insan gücü gereksinimini karşılayacak mezunlar yetiştirmektir.

Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi Yüksek Lisans Ne işe yarar?

Tedarik Zinciri ve Lojistik Yönetimi Yüksek Lisans programı, küresel rekabet ortamındaki gelişmeleri izleyebilen, endüstriyel uygulamalara yönelik yaratıcı ve yenilikçi fikirlerin oluşmasını sağlayabilen, sektörün gereksinimleriyle uyumlu, uluslararası düzeyde bilgi ve beceri ile donatılmış insan kaynağının

Lojistik bölümü var mı?

Lojistik üzerine eğitim almak istiyorsanız 2 yıllık ve 4 yıllık olmak üzere birçok program söz konusudur. 2 yıllık önlisans programı olarak lojistik bölümünü tercih edebileceğiniz gibi; uluslararası lojistik yönetimi, lojistik ve ulaştırma, uluslararası lojistik ve ticaret, uluslararası ticaret ve lojistik yönetimi ya

Yüksek lisans mülakat sınavında ne sorulur?

Mülakat İpuçları, Mülakatlarda Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Neden bu yüksek lisans programına başvuruyorsun? (Eğer lisans bölümünüzden farklı bir alanda başvuru yapıyorsanız bu soru mutlaka sorulacaktır.)
  • Neden yüksek lisans yapmak istiyorsun?
  • Bu alana nasıl bir katkın olacak?
  • Neden bu üniversite?
  • Seni niye kabul edelim?
You might be interested:  FAQ: Nükleer Reaktörlerde Elektrik Enerjisi Nasıl Üretilir?

Yüksek lisans yapmak için ne lazım?

TEZLİ YÜKSEK LİSANSIN ŞARTLARI NELER? 4 yıllık bir lisans programından mezun olmak. ALES sınavından en az 55 puan almak ve yabancı dil yeterliliği olmak. Başvurulan üniversite adayla yapacağı mülakatı da değerlendirmeye alarak seçim yapar.

Satın Alma ve Tedarik Zinciri Yönetimi Nedir?

Tedarik Zinciri Yönetimi (İng: Supply Chain Management, SCM) müşteriye, doğru ürünün, doğru zamanda, doğru yerde, doğru fiyata tüm tedarik zinciri için mümkün olan en düşük maliyetle ulaşmasını sağlayan malzeme, bilgi ve para akışının entegre yönetimidir.

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi Yüksek Lisans hangi üniversitelerde var?

Maltepe Üniversitesi – Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi Yüksek Lisans Programı Okan Üniversitesi – Lojistik Yönetimi Yüksek Lisans Programı Toros Üniversitesi – Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yüksek Lisans Programı Yeditepe Üniversitesi – Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi Yüksek Lisans Programı

Yüksek Lisans başvuruları ne zaman?

Yüksek lisans başvuruları sene içerisinde Güz ve Bahar dönemlerinde olmak üzere iki defa yapılmaktadır: Başvuru tarihleri okula göre çok farklılık göstermekle birlikte genel olarak bahar dönemi başvuruları Ocak, Şubat aylarında güz dönemi başvuruları Ağustos, Eylül aylarında yapılmaktadır. Başvuru bir süreçtir.

2 yıllık lojistik okuyan ne olur?

Lojistik bölümü hem meslek yüksekokulları bünyesinde bulunan 2 yıllık hem de 4 yıllık çeşitli bölümleri bulunan bir bölümdür. Bu bölümden mezun olanlar genel olarak ticari anlamda özellikle uluslararası lojistik alanında görev yapar. Bu bölüm mezunlarının mezuniyetinden sonra birçok alanda çalışması mümkündür.

Lojistik mesleği nedir maaşı?

Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Lojistik Yönetimi maaşları 4500-5500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Lojistik Yönetimi maaşları 3500-5000 lira arasındadır.

4 yıllık lojistik mezunları ne iş yapar?

Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümü mezunları, iş hayatında Maliye Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, gibi devlet bünyesinde bulunan kuruluşlarda ve özel firmaların lojistik bölümü, pazarlama bölümü, dış ticaret gibi önde gelen bölümler olmak üzere birçok şirketin pazarlama, ihracat, ithalat, lojistik ve proje

You might be interested:  Biyomedikal Mühendisliği Hangi Fakültede?

Lojistik olmak için hangi bölüm?

Ulaştırma ve Lojistik, üniversitelerde “Uygulamalı Bilimler” ve “Ulaştırma ve Lojistik ” fakültelerinde eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Bu bölüm yalnızca Eşit Ağırlık puan türüne göre öğrenci kabul etmektedir.

Lojistik bölümünden mezun olanlar ne iş yapar?

Lojistik mezunları da lojistik firmalarında ve kargo şirketlerinde çalışabildikleri gibi, gümrüklerde, havayolu, denizyolu ve demiryolu şirketlerinde de iş bulabilirler. Hatta Türkiye’den geçen petrol boru hattı döşeyen şirketler lojistik mezunu eleman çalıştırmaktadırlar.

Lojistik bölümü mezunları nerelerde çalışır?

Lojistik mezunları;

  • Ulusal ve uluslararası lojistik hizmet veren kuruluşlar,
  • Depolama ve dağıtım yerleri,
  • Dış ticaret firmaları,
  • Gümrük işletmeleri,
  • Denizcilik işletmeleri, ve liman işletmelerinde çalışma imkânına sahiptir.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector