Hızlı Cevap: Itü Gemi Inşaatı Ve Gemi Makineleri Mühendisliği Ne Iş Yapar?

Gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği ne kadar maaş alır?

Yeni mezun bir gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisi tersanelerde 4000-4500 TL civarı maaşla işe başlar. 3-5 yıllık tecrübesi olan bir mühendis 6000 TL – 7000 TL arası maaş alırken, 10 yıl ve üstü tecrübeye sahip mühendislerin maaşı 10000 TL’yi bulabilir.

Gemi mühendisi nerede çalışır?

Gemi makine mühendisi; gemi ve yat tersanelerinde, limanlarda, marinalarda planlama, bakım onarım mühendisliği ve yöneticilik yapabilir. Ayrıca denizcilik ile ilgili kamu kuruluşlarında ve sigorta kuruluşlarında teknik uzman olarak çalışabilir.

Gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği nasıl bir meslek?

Hemen konuya giriş yapacak olursak temel manasıyla Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği her türlü deniz taşıtlarının gemi makinelerinin projelendirilmesi, geliştirilmesi ve ekonomik şekilde üretiminin yapılması konularında çalışma yapan bir meslektir.

Gemi Mühendisliği nasıl bir meslektir?

Gemi inşa mühendisi; bulunan sivil ya da askeri deniz araçlarının yapımından (yat, denizaltı, gemi, platform ve açık deniz yapıları vb.), kısaca tersanelerde gemi yapımından sorumlu olan kişidir. Bu alanda imza yetkisine sahiptir.

You might be interested:  Sık sorulan: Klima Elektrik Bağlantısı Nasıl Yapılır?

Gemi inşaat ne kadar maaş alıyor?

Çeşitli kamu kurumlarında görev alanlar için gemi inşaatı maaşları 4500 lira civarındadır. Özel tersanelerde çalışanlar ise 5000-7000 lira arasında maaş alabilmektedir. Alınan maaş, özel sektör için farklı işletmelerde farklı olabilmektedir.

Gemi makineleri işletme mühendisi ne kadar maaş alır?

Gemi tipine bağlı olarak gemi makineleri işletme mühendisliği maaşları değişse de; bir gemi makineleri işletme mühendisi ortalama 2500 dolar – 10000 dolar arası maaş alır.

Gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği nerede çalışır?

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Nerede İş Bulabilir ve Çalışabilirler? Tersanelerde, gemi ve gemi makineleri yapan şirketlerde çalışabilirler. Özelde olduğu gibi kamuda da iş bulabilirler.

Gemi mühendisi kaç yıl?

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği bölümünde, 4 yıllık lisans eğitimi verilmektedir. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 240 AKTS haklarını doldurmaları ve üniversitelerinin mezuniyet koşullarını yerine getirmeleri gerekmektedir.

Gemi inşaat ne yapar?

Gemi İnşaatı Bölümü Mezunu Ne İş Yapar? Gemi İnşaatı bölümü mezunu bireyler çalıştıkları kurumlarda proje tasarımlarının ve çizimlerinin yapılması, kalite kontrol yapılması, ölçme ve kontrollerin yapılması, kullanılacak malzemelerin belirlenmesi ve daha birçok görevleri bulunmaktadır.

Gemi makineleri mühendisliği hangi üniversitelerde var?

Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü Hangi Üniversitelerde var: İstanbul Teknik, Yıldız Teknik, Piri Reis, Dokuz Eylül ve Girne Üniversitesi.

Uçak mühendisi ne kadar maaş alıyor?

Yeni mezun bir uçak mühendisi maaşı özel sektörde ortalama olarak 3500 TL civarındadır. Tecrübe kazandıkça, bilgisini artırdıkça uçak mühendisinin maaşı da aynı oranda artacaktır. Kurumsal bir firmada çalışan 5 yıllık uçak mühendisinin maaşı yaklaşık olarak 7500 TL bandındadır.

KTÜ gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği hazırlık var mı?

Her yıl yaklaşık 50 öğrenci- nin, Lisans Yerleştirme Sınavından yeterli puanı alarak eğitime başladığı bölümde 1 yılı İngilizce hazırlık ol- mak üzere 5 yıl süren lisans eğitimi boyunca gemi inşaatı, gemi makineleri ve sosyal alanlarda zorunlu ve seçime bağlı dersler okutulmaktadır.

You might be interested:  Hızlı Cevap: Elektrik Suyu Üstüne Almak Ne Kadar?

Uzakyol vardiya mühendisi ne iş yapar?

Meslek Tanımı Nedir? Makine gücü ve sefer bölgesi sınırlaması olmaksızın her türlü gemide vardiya mühendisi /makinisti olarak görev yapan kişidir.

Gemi yapımı alanı ne iş yapar?

Gemi Yapım Alanı Nedir? Gemi Yapımı Alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Gemi yapımı alanı önemli bir istihdam potansiyeli olan sektördür. Bu sektörde yüzer araçların; yapım, sevk ve yönetim işlemleri gerçekleştirilir.

Gemi makineleri işletme mühendisliği önü açık mı?

Gemi makineleri işletme mühendisliği mezunu olan kişiler, birçok alanda rahatlıkla iş bulabilirler. Bununla beraber dünya çapında her yerde bu iş için bir imkan bulunmaktadır. Bu bölümden mezun olan kişiler özel sektörde, tersanelerde veya kamu kurumlarında rahat bir şekilde çalışabilirler.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector