FAQ: Elektrik Elektronik Mühendisliği Stajda Ne Yapar?

Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencileri nerelerde staj yapabilir?

1) Nerelerde staj yapılabilir? Staj elektrik ve/yeya elektronik alet tasarımı/üretimi yapan, atölyesi veya laboratuvarı olan organizasyonlarda veya elektronik, iletişim veya kontrol ile ilgili yazılım şirketlerinde yapılabilir. Staj yapılan yerde en az bir Elektrik – Elektronik mühendisinin çalışması gerekmektedir.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği staj kaçıncı sınıfta?

3. Sınıf yaz stajı yapılacak kurumdaki faaliyetlerin elektrik – elektronik mühendisliği için uzman mühendislik bilgi ve deneyimi gerektiren kuruluşlar olması arzu edilir.

EEM staj kaç gün?

Öğrenciler toplamda 60 gün staj yapmak zorundadır. Önce genel stajın yapılması zorunludur. Genel ve Mesleki stajlar, kendi aralarında en az 10 iş günü olmak üzere bölümler halinde yapılabilir. Eksik kalan stajların, mezun olmadan önce iş günü olarak tamamlanması zorunludur.

Iste staj kaç gün?

Öğrenciler, her biri 20 iş günü olmak üzere, iki dönem staj yapmak zorundadırlar.

Vestel staj başvuruları ne zaman?

Başvurular için ” Staj Başvuru Formu”nun doldurulup, ik.savunma@ vestel.com.tr mail adresine gönderilmesi gerekmektedir. Yaz dönemi staj başvuruları her sene Mart sonuna kadar kabul edilmekte olup, ilgili yıl için bölümlerin belirlediği kontenjanlar dahilinde uygun olan adaylarımız ile iletişime geçilmektedir.

Elektrik ve Elektronik Mühendisi ne iş yapar?

elektrik – elektronik müh. mezunu tüm elektronik (teknolojik) aletlerin bulunduğu yerde rahatlıla iş imkanı bulabilir. Elektrik kısmına yönelip TEDAŞ, gibi yüksek gerilim hatlarında çalışabilirler veya Telecommunication Kısmına yönelip AVEA, TURKCELL; WODAFONE gibi iletişim sektöründe çalışabilirler.

You might be interested:  Okuyucular soruyor: Elektrik Talep Açma Ücreti Ne Kadar?

Staj kaçıncı sınıfta başlıyor?

Alanlarına merkezi sınavla yerleştirilecek öğrenciler, 11’inci ve 12’nci sınıf sonunda, yaz aylarında staj yapacaklar.

Staj kaçıncı sınıfta yapılmalı?

Stajlar, Bahar Yarıyılının sonu ile bir sonraki öğretim yılı Güz Yarıyılının başlangıcı arasındaki süre içinde yapılır.

Mimarlık staj kaçıncı sınıfta başlar?

Mimarlık Fakültesi’nde Zorunlu Staj, II. yarıyıl sonundan başlayarak mezuniyete kadar olan sürede, kamu ya da özel işyerlerinde, MİMARLIK ile ilgili alanlarda uygulamalı olarak yapılan çalışmadır.

Staj da neler yapılır?

Başarılı Bir Stajyerlik İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

  1. 1-İşteki ilk gününüzü sağlama alın.
  2. 2-Patronunuz gibi giyinin.
  3. 3-Eğitiminizi ciddiye alın.
  4. 4-Öğrenmeye istekli olduğunuzu gösterin.
  5. 5-Yapılan her toplantıya gidin.
  6. 6-Her zaman daha fazla iş isteyin ve asla sıkılmış görünmeyin.
  7. 7-Kendi başınıza öğrenmeye çalışın.

Kariyer Kapısı nedir?

KARİYER KAPISI. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından hazırlanan Kariyer Kapısı, istihdamda liyakat ve yetkinliğin artırılması, iş / staj ilanlarının kamuoyu ile etkin, şeffaf ve güvenilir bir şekilde paylaşılması için e-Devlet entegrasyonu ile geliştirilen dijital kariyer platformudur.

Mühendislik stajı kaç gün?

Zorunlu staj süresi kaç gündür? Lisans öğretiminde aranan stajların toplam süresi 60 (altmış) işgünüdür. 60 iş günlük bu sürenin 30 işgünü Genel, 30 işgünü ise Mesleki Staj olarak yapılır. Genel Staj birim sorumlusu Mühendis olan kurum ve işletmelerde yapılır.

Mühendislik yaz stajı kaç gün?

1) Makine Mühendisliği Bölümü Öğrencilerinin mezuniyeti için gerekli olan toplam Staj (Pratik Çalışma) süresi 40 (kırk) iş günüdür. Öğrenciler her biri 20 iş günü olmak üzere, iki dönem staj yapmak zorundadırlar.

Staj dosyası nasıl doldurulur?

Staj defteri bilgisayarda ya da tükenmez kalem kullanarak okunaklı bir şekilde el yazısı ile doldurulmalıdır. Bilgisayarda yazılan staj defterleri; Times New Roman 12 (başlıklar 14) punto ve siyah renk kullanılarak yazılmalıdır. Satır aralığı 1,5 seçilmeli, metin iki yana yaslı olmalıdır.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector