Elektrik Faturası Bankadan Nasıl Ödenir?

Elektrik faturası internet bankacılığından nasıl ödenir?

Ekranda talep edilen bilgileri girerek İnternet Bankacılığı hizmetine giriş yapın. Soldaki menüden “Ödemeler > Fatura > Anında Fatura Ödeme ” adımlarını takip edin. “Kurum Tipi” bölümünde “ Elektrik ” seçeneğini işaretleyin. “Kurum Adı” bölümünde hizmet aldığınız elektrik dağıtım kurumunu seçin.

Elektrik faturasını hangi bankalar alıyor?

Tüm banka Şubelerinden ve internet bankacılığından faturalarınızı ödeyebilirsiniz. Şu anda anlaşma kapsamındaki Bankalar,

  • AKBANK.
  • AKTİF BANK.
  • ALTERNATİF BANK.
  • ALBARAKA BANK.
  • BURGAN BANK.
  • DENİZBANK.
  • FİNANS KATILIM BANKASI.
  • FİBABANK.

Elektrik faturası bankadan ödenir mi?

Elektrik faturaları, PTT Şubelerinden, anlaşmalı banka şubeleri ve anlaşmalı ödeme noktalarından ödenebiliyor.

Elektrik faturası olmadan nasıl ödenir?

Tedarikçinizin belirlediği fatura arkasında ya da internet sitesinde bulunan anlaşmalı banka şubeleri, ATM’leri, online bankacılık hizmetleri ve ödeme vezneleri gibi ödeme noktaları aracılığıyla eğer bu bilgileri biliyorsanız ya da eski faturanıza sahipsiniz kolaylıkla ödeme yapabilirsiniz.

Elektrik faturası nasıl ödenecek?

Tüketiciler elektrik faturalarını ödeyebilmek için elektrik tedarikçisinin anlaşmalı olduğu bir bankaya otomatik ödeme talimatı verebilmektedir. Bu sayede her ay faturaları otomatik olarak ödenir. Otomatik ödeme talimatı verirken abone/müşteri/tesisat numaranız dikkate alınarak işlemleriniz gerçekleştirilir.

You might be interested:  Hızlı Cevap: Güneş Paneli Ile Ne Kadar Elektrik Üretilir?

Zorlu Enerji elektrik faturası nasıl ödenir?

Abank- Gişe 1 TL, Akbank – Gişe 1 TL, Denizbank- Gişe 1 TL, QNB Finansbank- Gişe 2 TL, Garanti Bankası – Gişe 4 TL / İnternet Bankacılığı 1 TL / Otomatik Ödeme 0,50 TL / ATM kartlı 1 TL / ATM Kartsız 1,50 TL / Telefon Bankacılığı 1 TL, Ziraat Bankası – Kredi Kartı ile tahsilat %1, ATM kartsız ödeme 1 TL İş Bankası ATM

Ptt’den elektrik faturası nasıl ödenir?

Anlaşmalı elektrik dağıtım şirketleri adına elektrik faturası ödemelerinizi PTT işyerlerinden yapabilirsiniz. Ayrıca Pttmatikler ile posta çeki hesap sahibi müşterilerimizce İnteraktif Posta Çeki Hesabı (İPÇ) sisteminden PTT işyerlerine uğramadan da ödeme yapabilirsiniz.

Son ödeme tarihi geçmiş elektrik faturası nereye ödenir?

Bilindiği üzere, elektrik faturaları PTT Şubelerinden, anlaşmalı banka şubeleri ve anlaşmalı ödeme noklarından yapılabiliyor. Peki, geciken elektrik faturası nereye ödenir? Gecikmiş faturalar, tahsilât anlaşması olan tüm bankalar tarafından tahsil edilebiliyor.

CK Boğaziçi Fatura ödeme Nasıl Yapılır?

CK Boğaziçi internet sitesindeki online işlem merkezi aracılığıyla kredi kartı bilgilerinizi ve abone numaranızı girerek ödeme yapabilirsiniz. 7

Elektrik faturası kaç fatura ödenmezse kesilir?

Yapılan bu uyarının ardından ikinci faturanın gelmesiyle beraber, ikinci faturada ödenmediği takdirde yetkili kurumlar aboneleri son kez ikaz eder. Yapılan ikazın ardından ikinci faturanın 5 gün içerisinde ödenmemesi halinde abonenin elektriğinin kesileceği belirtilir.

Tam kapanmada fatura ödeme yerleri açık mı?

Tam kapanma süresince ödeme olanağı bulamayan müşteriler ve genelge kapsamında kapalı olan iş yerleri için borçtan dolayı kesme işlemi yapılmayacak. Elektrik ve gazda, sayaç okuma faaliyetleri, sağlık tedbirlerine uyularak devam edecek.

Kredi kartıyla elektrik faturası nasıl ödenir?

Bu amaçla yapılması gereken işlem, tüketicinin TC kimlik numarası ile elektrik faturası üzerinde bulunan abone numarasının sisteme girilmesi ve borç sorgulama işleminin yapılmasıdır. Daha sonra borcun ödenmesi için kredi kartı bilgilerinin sisteme girişi yapılır ve ödeme işlemi tamamlanır.

You might be interested:  Hızlı Cevap: Çevre Mühendisliği Ne Yapar?

Internetten elektrik faturası ödenir mi?

İnternetten elektrik faturası ödenir mi? TEDAŞ’ın resmi internet sayfasında yer alan bilgilere göre, internet ortamında fatura ödemesi ancak anlaşmalı olan bankalarda hesabın olması halinde geçmişe dönük borçlar da dâhil olmak üzere ilgili bankanın web sitesinden gerçekleştirilebiliyor.

Fatura kaybolursa ne yapmak gerekir?

Kaybolan faturaların kullanılmış olması halinde mahkemeye başvurulması gerekiyor. Mahkemeden kayıp faturaların geçersizliği ile birlikte bir zayi belgesi talep edilmesi lazım. Bu şekilde mahkemeden alınacak kararla birlikte, ivedi olarak vergi dairesine başvuru yapmak gerekiyor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector