Ütü Lekesi Nasıl Giderilir?

Ütü yanığı lekelerinden kurtulmanın diğer bir yolu da beyaz sirke ve su karışımı kullanmak. Bir bardağın yarısına kadar beyaz sirke, diğer yarısına da su ekleyin. Temiz olduğundan emin olduğunuz bir bezi beyaz sirkeli suya batırın ve ütü yanığı izlerinin üzerinde gezdirin.
Ütü Lekelerinin Çıkarılması: Adım Adım

  1. Bir Persil deterjan ve leke çıkarıcı seçin.
  2. Hızlı hareket edin ve yanık veya pas izlerini Persil deterjanla ön işleme tutun.
  3. Pas lekeleri için, temiz bir beyaz bezle kırmızılığı silin.
  4. Yıkayıp durulayın.

Kıyafette ütü izi nasıl geçer?

Yarım bardak ılık suyun içerisine 1 yemek kaşığı boraks ekleyin ve karıştırın. Ardında ütü yanık lekesinin olduğu bölgeye dökün. Yaklaşık 20 dakika bekledikten sonra beyaz kalıp sabun ve soğuk su yardımıyla boraks döktüğünüz bölgeyi yıkayın. Yanık lekesinin yok olduğunu göreceksiniz.

Tişörtten ütü izi nasıl geçer?

Yarım bardak suya oksijenli su ekleyin. Yani yarım bardak su ve yarım bardak oksijenli karışımı hazırlayın. İyice karıştırın ve bir bezi bu su ile ıslatın. Yanık lekesi olan bölgeyi bu bezle silin.

Ütüde yanan kumaşa ne yapılır?

Ütülediğiniz gömlek yandığı anda üstüne hemen sirke dökün ve 30 dakika bu şeklide bekletin. Daha sonra sabunlu su ile durulayın. Gömleğiniz eski haline dönecektir.

Yapışan ütü izi nasıl geçer?

Ütü Yanığı Lekesi Çıkarmanın 5 Yöntemi

  1. Oksijenli Suya Batırın. En sevdiğiniz kıyafete ütü yanığı yüzünden veda etmek zorunda değilsiniz,
  2. Sirkeli Suyla Silin. Temizlik alanında sıkça karşılaştığımız sirkeli su, ütü yanıklarından kurtulmak.
  3. Patatesle Silin.
  4. Tuzlu Limon Suyu.
  5. Çamaşır Suyu.
You might be interested:  Cam Aspiratör Nasıl Temizlenir?

Kumaşa yapışan ütü lekesi nasıl çıkar?

Böyle bir durumda yapılması gereken, ütü parlaması veya lekesi oluşan giysiyi hafif ılık suda iyice durulayarak kullanacağınız deterjanın emilmesine yardımcı olmak ve aynı zamanda lekenin de kıyafetten uzaklaşmasını sağlamaktır. Bir sonraki adımda ise Omo sıvı deterjan kullanarak lekeleri ovalamanız doğru olacaktır.

Ciltte ütü yanığı izi nasıl geçer?

Çay ağacı yağı yara izlerini kaldırmak için çok etkili, doğal bir çözümdür. Çay ağacı yağı uçucu bir yağ olduğu için sabit yağlardan biriyle seyrelterek kullanın. Sandal ağacı tozunu, gülsuyu veya süt ile karıştırın. Nazikçe, yanık izi üzerine masaj yaparak uygulatın.

Ütü izi neden olur?

Kıyafetlerinizi ütülerken ütüyü kuvvetlice bastırmayın. Kıyafetlerinizin üstüne uyguladığınız fazla kuvvet, giysilerinizde ütü izi kalmasına, yakmasına veya yıpranmasına neden olur.

Eldeki ütü yanık izi nasıl geçer?

Yanık izi nasıl geçer?

  1. Hindistan cevizi yağı
  2. Elma sirkesi.
  3. Soğuk çay.
  4. Yumurta akı
  5. Bal.
  6. Patates.
  7. Lavanta yağı
  8. Papatya yağı

Ütüden parlayan kumaş nasıl düzelir?

Buhar: Ütüyü kumaşın üzerinde tutun ve buharı parlak işaretlerin üzerine gönderin. Tek başına buhar, kumaş parlaması izlerini kaldırabilir. Patates ile ovma: Etek ve pantolonlarınızda parlaklıklar oluşuyorsa, bu kısımları yeni kesilmiş bir patatesle iyice ovalayın. Kuruduktan sonra fırçalayabilirsiniz.

Ütü tabanı temizliği nasıl yapılır?

Beyaz sirkeyi bir kapta biraz ısıtın ve temiz bir bezi bu sirkenin içine batırın ve bezin iyice ıslanmasını sağlayın. Sonra ütü tabanının lekeli kısmını hafifçe ovalayarak lekelerden kurtulun. Ütü tabanının delikli olan kısımları için ise bez yerine kulak temizleme çubuğunu da tercih edebilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector