Hangi Sütunlu Matkap?

Sütunlu matkap, elektrikle çalışan ve kayar tablası olan bir kolon, sabit bir taban ve bir motor tahrik sisteminden oluşan bir takım tezgâhını kapsıyor. Sütunlu matkap için genellikle dökme demir gibi ağır malzemelerden yapılan tabanlar kullanılıyor.

Sütunlu matkap nedir?

İmalat işlemlerinde sıkça kullanılan matkap tezgâhlarından biri sütunlu matkap tezgâhlarıdır. Bu tezgâh tipinde matkap milinin bulunduğu alan ve iş tablası sütun eksenine döndürülebilir ve istenilen konuma getirilebilir. Sütunlu matkap tezgâhları, farklı yüksekliklerde parçaların delme işlemlerini gerçekleştirebilir.

Masa üstü matkap tezgahı nedir?

Masa üstü matkap tezgahı, metal ve ahşap olmak üzere çeşitli malzemelerde hassas delikler açmak için kullanılan güçlü bir araçtır. Masa üstü matkap makinaları, minimum çabayla hassas delikler açmak için kullanılan güçlü aletlerdir.

Sütunlu matkap kaç kW?

SÜTUNLU MATKAP TEZGAHI (16 – 25 – 32 mm)

16 – 25 – 32 mm delme kapasiteli 0.55 – 2.2 kW motorlu sütunlu matkap tezgahı. Modellerin isteğe bağlı olarak monofaze motorlu tipleri vardır.

Manyetik matkap nedir?

Cevap 1 – Tabanı mıknatısla yapışan, seyyar olarak hareket ettirilebilen, delik delme ve kılavuz çekme işlemi yapabilen matkaplara manyetik matkap denir.

Radyal matkap tezgahı ile sütunlu matkap tezgahı arasındaki fark nedir?

Sütunlu matkap tezgahları: Elektrik motoruyla çalışan bir mil üzerindeki dişliden alınan hareket, diğer dişlilere iletilir. Böylece matkap mili, çeşitli devir sayılarında çalıştırılabilir. Radyal matkap tezgahları: Bu tezgah, büyük ve ağır parçalar üzerine birden fazla delik delinmesi gereken hallerde kullanılır.

You might be interested:  Ütü Parlaması Nasıl Çıkarılır?

Breyizler nedir?

Matkap adı verilen kesici takımlar yardımıyla iş parçası üzerinden talaş kaldırarak silindirik delikler açmak için kullanılan makineler Delme Makineleri denilir. Ancak bunlardan 13 mm ye kadar delme yapabilen ve taşınabilir olanlarına Breyiz adı verilir.

Matkap çeşitleri nelerdir?

Kullanma yerlerine göre matkaplar iki temel bölüme ayrılırlar: Atölye matkapları, maden matkapları. Atölye matkapları ev, atölye ve endüstride en çok kullanılan dönel tipte matkaplardır. Bunlarda genellikle helisel matkap uçları olmasına karşılık, marangoz atölyelerinde kullanılan yassı uçlu türleri de vardır.

Darbeli mi darbesiz mi?

Matkap tercihi kullanım amacınızla ilgilidir. Günlük hayatta basit düzeyde, fazla güç gerektirmeyen işlemlerde darbesiz matkap size hitap edebilirken; beton, tuğla gibi sert yüzeyleri delme ve yüksek güce ihtiyaç duyulan tadilat işlerinde darbeli matkabı tercih edebilirsiniz.

CNC delik delme tezgahı nedir?

Farklı birçok alana uyarlanabilen bu delme yönteminde delik çapı 0.03 mm ila 6.5 mm arasında değişebilen ölçeklerde delme işlemleri yapılabilmektedir. Söz konusu tezgahlar sayesinde, derinlikleri 400 mm ile 700 mm’ye kadar farklılaşabilen yüksek malzemeler oldukça hızlı bir şekilde delinebilmektedir.

Manyetik matkap nerede kullanılır?

Normal bir el matkabı kullanılamadığı takdirde, ağır çelik parçalarda delik açmak için manyetik matkap kullanılır.

Sütunlu Matkapta eldiven kullanılır mı?

Operasyon noktaları, yapılacak işleme uygun şekilde aydınlatılır. Çalışanların doğrudan veya dolaylı olarak elektrikle temas riskinden korunmasına uygun olmalıdır (göve topraklaması olmalı ve test ve kontrolleri periyodik olarak yapılmalıdır). Matkap ile çalışan personel eldiven kullanmamalıdır.

Matkap yağlanır mı?

Matkap ucu ve delinen malzemenin yağlanması, ucun ömrünü uzatır ve kesme hareketini, hassaslığını ve kalitesini geliştirir. Yağlanmayı gerektiren malzemeler metal ve fayanstır.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector