Cevap: Merhaba Bekir Bey… Kalorifer konumu pompa post sirkülasyon yazısı şu anlama gelir; cihaz devreye girdi ısıtmayı yaptı, brülörde alev kesildi, pompa devir daim işlemine devam ediyor. Bu yazı aslında bir arıza uyarısı değil sadece pompanın devrede olup devir daim yani sirkülasyon işlemine devam ettiğini belirtir.
Contents
- 1 Sirkülasyon pompası ne işe yarar?
- 2 Sirkülasyon pompası için ısıtma sistemlerinin kalbidir?
- 3 Santrifüj pompalar nelerdir?
- 4 Kalorifer sirkülasyon pompası ne işe yarar?
- 5 Kombi sirkülasyon pompası ne zaman çalışır?
- 6 Kombi sirkülasyon pompası kaç watt olmalı?
- 7 Sirkülasyon pompası kaçta çalışmalı?
- 8 Sirkülasyon pompası gidişe mi dönüşe mi?
- 9 Kalorifer pompası arızası nasıl anlaşılır?
- 10 Sirkülasyon pompası neden ses yapar?
- 11 Kombi çok elektrik harcar mı?
- 12 Sirkülasyon pompası seçimi nasıl yapılır?
- 13 Pompa gücü hesabı nasıl yapılır?
- 14 Kombi sirkülasyon pompası arızası nasıl anlaşılır?
- 15 Kombi pompası kaç bar?
- 16 Sirkülasyon derecesi kaç olmalı?
- 17 Sirkülasyon sıcaklığı kaç derece olmalı?
- 18 Devirdaim pompası kaç km değişir?
Sirkülasyon pompası ne işe yarar?
Sirkülasyon pompası ne işe yarar? Sirkülasyon pompasının temel görevi sistemde dolaşan suyun ilerlemesini sağlamaktır. Kazanda ısıtılan suyun, ısı yayıcı cihazlara ulaşabilmesi için oluşan dirençlerin üstesinden gelip hareket sağlayabilmesi için çok önemli bir rol oynar. Sirkülasyon pompası beraberinde birçok fayda sağlar.
Sirkülasyon pompası için ısıtma sistemlerinin kalbidir?
Sirkülasyon pompası için ısıtma sistemlerinin kalbidir diyebiliriz çünkü tıpkı insan vücudundaki kalp gibi görev alır. En uzak noktalara dahi sıvı akışını sağlaması bakımından önemli bir görevdedir. Sirkülasyon pompaları ısıtma sistemlerinde, sıcak su sirkülasyonunda kullanılan pompa çeşitlerindendir.
Santrifüj pompalar nelerdir?
Santrifüj pompalar, karışık akışlı pompalar ve eksenel pompalar olmak üzere üç şekilde sınıflandırılırlar. Bu sınıflandırmayı etkileyen en önemli unsur pompaların özgül hızı ve buna bağlı olarak çark yapısıdır. Bunların içinde maliyeti en düşük olan pompa tipi santrifüj pompalardır.
Kalorifer sirkülasyon pompası ne işe yarar?
Sirkülasyon pompaları kapalı devre çalışan ısıtma ve soğutma sistemlerinde sıvının sirkülasyonu için gereklidir. Kombi, boyler, kazan ve benzeri gibi cihazlarda sıvının sirkülasyonunu yaparlar. Isıtma sistemlerinde kazanda ısınan suyun tesisattaki dirençlerini yener ve ısı yayıcılara iletilmesini sağlar.
Kombi sirkülasyon pompası ne zaman çalışır?
Sirkülasyon pompası, ısıtma sisteminizin kalbi gibidir. Isıtma sisteminizin etrafındaki suyu daha yüksek bir hızda pompalamadan önce, pompaya su alarak, çarklarla suyu basınçlandırarak çalışırlar. Bu, sıcak suyun evinize verimli bir şekilde pompalanmasını sağlamaya yardımcı olur.
Kombi sirkülasyon pompası kaç watt olmalı?
Muhtelif kombilerde kullanılmakta olan standart Wilo 60 Watt kombi devir daim motorudur.
Sirkülasyon pompası kaçta çalışmalı?
Sistem 90-70°C olarak çalışır.
Sirkülasyon pompası gidişe mi dönüşe mi?
11- Sirkülasyon pompalarını eski alışkanlıklarımızdan vazgeçerek gidişe yerleştirmek gerekir. Sistemin hava yapmadan rahatça çalışabilmesi için bu şarttır.
Kalorifer pompası arızası nasıl anlaşılır?
Bunun yanı sıra, kalorifer sisteminde çalışmama sorunu olduğunda, kombiden su gelmesi durumunda, kombi yüksek derecedeyken bile petekler ısınmıyorsa, sıcak su gelmiyorsa, kombi çalışırken ses yapıyorsa ve kombi donduğu zaman devirdaim pompasının arızalı olduğu söylenebilir.
Sirkülasyon pompası neden ses yapar?
Devir daim pompası, petek ve kombi arasında dolanan suyun, pas, kireç, korozyon sebebi ile tıkanmasından dolayı suyun sirkülasyonu zorlanmakta, ve devir daim pompasına aşırı yük binmektedir. Bu sebepten dolayı sıkışarak zorlanan devir daim pompası ses yapmaktadır.
Kombi çok elektrik harcar mı?
Kombi elektrik tüketimi Kombiler ortalama olarak kış aylarında günde 8-10 saat arasında çalışmaktadırlar. Ortalama 10 saat çalıştığını kabul edelim günde çektikleri elektrik 1kw ile 1,5 kW arasında bir değerde olacaktır. Kombiler 30 gün*1kw= 30kw ile 30 gün*1,5kw = 45 kW arasında elektrik tüketirler.
Sirkülasyon pompası seçimi nasıl yapılır?
Pompa debisi tayin etmek için ısıtılacak mahallin hacminin bilinmesi lazımdır. Ölçüler biliniyorsa aşağıdaki yol takip edilerek mahallin hacmi ve ısı yükü W (Kcal/h) hesaplanır. Q(m3/h) = 18 m3/h ve Hm(mss) =2,6 Mss değerlerine göre kataloğumuzdan SSP 50/10 pompası seçilir.
Pompa gücü hesabı nasıl yapılır?
Pompa gücü hesabı örneği:
Pompanın mil gücü P ≤ 15kW olduğundan nominal gücü bulmak için 1,1 katsayısı ile çarpılır. Pnominal= 4,32kW x 1,1= 4,75 kW’dır. Seçilecek motor 5,5kW’lık bir motordur. Pompanın mil gücü P ≤ 15kW olduğundan nominal gücü bulmak için 1,1 katsayısı ile çarpılır.
Kombi sirkülasyon pompası arızası nasıl anlaşılır?
Kombide Pompa Arızası Nasıl Anlaşılır? Kalorifer sisteminde çalışmama sorunu olduğunda, kalorifer ayarı yüksek olmasına karşın kaloriferler az ısıtma yaptığında, kombi su akıttığında, ses yaptığında, sıcak su arızası söz konusu olduğunda, kombi donduğunda karşımıza arızalı olarak çıkabilir.
Kombi pompası kaç bar?
Her marka model ve çeşitteki kombilerin ideal su basınç seviyesi 1 ile 2 bar arasıdır.
Sirkülasyon derecesi kaç olmalı?
Normal şartlar altında (fabrika ayarları) çalışma senaryosu olarak Kazan koruma için yakıt bittiğinde kazan suyu sıcaklığı 32 °C’nin altına düşerse, fan otomatik olarak kapatılır. 30 °C’nin altına düşerse de, sirkülasyon pompası otomatik olarak kapatılır.
Sirkülasyon sıcaklığı kaç derece olmalı?
Yeterli miktarda radyatör döşendi ise kalorifer kazanı ortalama 40-55°aralığında çalışacaktır. 60° ve üzeri kazan sıcaklığı ihtiyaç oluyorsa yeterli miktarda radyatör döşenmemiş demektir.
Devirdaim pompası kaç km değişir?
Triger değişim km’si 90.000 km ise devirdaim pompası ile birlikte triger setini de değişmek sizin için avantaj olacaktır. 10.000 km sonra triger değişimi için tekrar işçilik vermekten kurtulmuş olacaksınız. Aracınızın devirdaim pompasını değiştirebileceğiniz servisleri Otolye’de bulabilirsiniz.