Soru: Yeni Mezun Elektrik Elektronik Mühendisi Ne Yapmalı?

Elektrik Elektronik Mühendisliği iş bulabilir mi?

Elektronik mühendisleri kamu ve özel sektörde pek çok alanda çalışma imkanı bulabilir. Elektrik ve elektronik ile ilgili araştırma, üretim, kurulum ve test aşamalarının gerçekleştirildiği tüm kurumlarda elektronik mühendisleri rahatlıkla iş bulabiliyor.

Elektrik elektronik mühendisi mezun olunca ne yapmalı?

elektrik – elektronik müh. mezunu tüm elektronik (teknolojik) aletlerin bulunduğu yerde rahatlıla iş imkanı bulabilir. Elektrik kısmına yönelip TEDAŞ, gibi yüksek gerilim hatlarında çalışabilirler veya Telecommunication Kısmına yönelip AVEA, TURKCELL; WODAFONE gibi iletişim sektöründe çalışabilirler.

Elektronik mühendisi neleri bilmeli?

Elektrik elektronik mühendisliğini severek kazanan ve öğrenciliğini başarılı bir şekilde tamamlamak isteyenler için sorularının cevaplarını bulacakları bilgiler bu yazıda naçizane sıralanmaktadır.

  1. 1) İngilizce.
  2. 2) Fizik- Matematik.
  3. 3) CAD Programları
  4. 4) Simülasyon Programları
  5. 5) Programlama Dilleri.
  6. 6) Office Programları

Elektrik ve elektronik mühendisi ne yapar?

Elektrik Elektronik Mühendisliği, radar, elektrik motorları, iletişim sistemleri, navigasyon sistemleri ya da elektrik üretim ekipmanı gibi elektrikli ekipmanların tasarımını geliştirmeyi amaçlar, test eder ve denetler. Elektrik elektronik mühendisleri, otomobil ve uçak tasarımında da yardımcı olur.

Elektrik elektronik muhendisi ne kadar kazanir?

Ortalama olarak 5 yıl tecrübeli elektrik elektronik mühendisleri yaklaşık olarak 6000 TL maaş alırlar.

You might be interested:  FAQ: Doğalgaz Ile Elektrik Üretimi Nasıl Yapılır?

Elektrik Elektronik Mühendisi işsiz kalır mı?

Her unvan için ayrı ayrı işsizlik oranı hesaplandığında ise; elektrik elektronik mühendislerinin yüzde 19.67`sinin, elektrik ve elektronik haberleşme mühendislerinin yüzde 19.4`ünün, elektrik mühendislerinin ise yüzde 16.9`unun işsiz olduğu görüldü.

Her yıl kaç elektrik elektronik mühendisi mezun oluyor?

Kontenjan tarafına baktığımızda ise 12319 kişilik ciddi bir sayının 2019/2020 Eğitim ve Öğretim yılında öğrenci olarak kabul edileceği görülmektedir. Bu sayı aynı zamanda bu bölümlerin toplamda senede 10000 Mühendisi mezun ettiklerini de göstermektedir.

Elektrik elektronik Mühendislerinin hangi sektör ve alanlarda ve hangi konumlarda çalışabilir?

Elektrik – Elektronik mühendisliği mezunları kamu, özel sektör ve savunma sanayisinde çalışabilirler. Kamu alanında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) gibi prestijli kurumlar Elektrik – Elektronik mühendisi istihdam eden yerler arasındadır.

Elektrik elektronik Bölümü mezunları ne iş yapar?

Elektrik elektronik mühendisliği mezunları, gerek özel sektörde gerekse kamu kurumlarında çalışabilir. Araştırma şirketlerinde araştırma ve geliştirme mühendisi olarak çalışabilir. Elektrik mühendisli firmalarında çalışabilir. Bu şirketlerde proje mühendisi ya da şantiye mühendisi olarak görev alabilir.

Elektrik mühendisi AutoCAD kullanır mı?

AutoCad, SolidWorks, Catia, 3D Max Bu tür programlar Makina Mühendisliği gibi daha çok mekanik ile ilgilenen bölümler kadar yaygın olmasada Elektrik – Elektronik Mühendisiğinde de kullanılmakta. Daha çok şantiyelerde, büyük tesislerde ve projelerde kullanılıyor.

En iyi elektrik elektronik mühendisliği hangi üniversitede?

Elektrik Elektronik Mühendisliği alanında 2020 en iyi üniversitelerden ilk 10’u sırası ile şu şekilde; Koç Üniversitesi. Boğaziçi Üniversitesi. İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi.

Elektrik Elektronik mühendisi hangi programlama dilleri bilmeli?

Elektrik ve Elektronik Mühendisliğinde yaygın olarak kullanılan programlama dilleri C, C++, C#, Java, Assembly ve bonus olarak Python.

  • C, C++, C# C Programlama Dili.
  • Java / Assembly / Python. Java Programlama.
  • Autocad.
  • Solidworks.
  • Matlab.
  • KiCAD.
  • Altium Designer.
  • Proteus ISIS/ARES.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector