Soru: Elektrik Elektronik Mühendisliği Nasıl Çalışır?

Elektrik Elektronik Mühendisliği okuyan ne olur?

Elektrik Elektronik Mühendisliği, elektrik iletme, dağıtma, üretme sistemleri ile her türlü her türlü elektronik alet yapımında, kullanılması, geliştirilmesi ve denetiminde görev alan kişidir.

Elektrik Elektronik Mühendisi işsiz kalır mı?

Her unvan için ayrı ayrı işsizlik oranı hesaplandığında ise; elektrik elektronik mühendislerinin yüzde 19.67`sinin, elektrik ve elektronik haberleşme mühendislerinin yüzde 19.4`ünün, elektrik mühendislerinin ise yüzde 16.9`unun işsiz olduğu görüldü.

Elektrik Elektronik Mühendisi hangi alanlarda çalışır?

Bu mühendisler, telekomünikasyon, elektrik ve manyetik alanında çalışmalar yürütür. Bunun yanında elektronik mühendisleri inşaatlarda, şantiyelerde ve büyük firmalarda da çalışma imkanı buluyor. Bunun yanında laboratuvarlarda ve bürolarda da çalışan çok sayıda elektronik mühendisi bulunuyor.

Elektrik Elektronik Mühendisliği kaç saat çalışır?

Elektrik Elektronik Mühendisleri kamu ve özel sektörde çok iyi şartlarda çalışmaktadırlar. Kamu sektöründe çalışma saatlerine bakılacak olursa fiyat ve performansa bağlı olarak değerlendirme yapıldığında haftalık 40 saat çalışmaktadır.

Elektrik Elektronik Mühendisleri ne kadar kazanıyor?

Ortalama olarak 5 yıl tecrübeli elektrik elektronik mühendisleri yaklaşık olarak 6000 TL maaş alırlar.

You might be interested:  Sık sorulan: Kömürden Elektrik Nasıl Üretilir?

Elektrik elektronik mühendisi ne iş yapar ne kadar maaş alır?

Fabrikalarda işe başlayacak olan elektrik elektronik mühendisliği maaşları 3.000 – 7000+ TL arasında değişiklik göstermektedir. İşe ilk girişte 2.500 TL kazanan bir elektrik elektronik mühendisi buradaki tecrübesi, yabancı dili ve diğer artıları ile maaşını da yüksek miktarlara çekmeyi başaracaktır.

Elektrik elektronik mühendisliği iş imkanı var mı?

elektrik – elektronik müh. mezunu tüm elektronik (teknolojik) aletlerin bulunduğu yerde rahatlıla iş imkanı bulabilir. Elektrik kısmına yönelip TEDAŞ, gibi yüksek gerilim hatlarında çalışabilirler veya Telecommunication Kısmına yönelip AVEA, TURKCELL; WODAFONE gibi iletişim sektöründe çalışabilirler.

Bilgisayar mühendisi işsiz kalır mı?

İŞSİZLİK GİDEREK ARTIYOR İŞKUR’un 2018 sonu verilerine göre 3005 bilgisayar mühendisi, 516 yazılım mühendisi ve 68 bilişim sistemleri mühendisi olmak üzere toplam 3589 mühendis işsizdir. Yazılım mühendisliği bölümlerinin sayısının az olmasına karşın işsiz sayısının fazla olması da çarpıcıdır.

En çok hangi mühendisler işsiz?

Mühendislik mesleğinde en fazla işsiz grubunun ziraat mühendisleri olduğu bilinir. Oysa İŞKUR’un işsiz listesinde makine mühendisleri başı çekiyor. 2 bin 672 makine mühendisi iş bulamadığı için kurumun kapısını çalmak zorunda kalırken iş arayan ziraat mühendisi sayısı 2 bin 145 oldu.

Elektrik Elektronik Mühendislerinin hangi sektör ve alanlarda ve hangi konumlarda çalışabilir?

Elektrik – Elektronik mühendisliği mezunları kamu, özel sektör ve savunma sanayisinde çalışabilirler. Kamu alanında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) gibi prestijli kurumlar Elektrik – Elektronik mühendisi istihdam eden yerler arasındadır.

Elektirik mühendisi ne iş yapar?

Elektrik mühendisi; elektrik üretim, iletim ve dağıtım sistemlerinin tasarlanması, korunması, projelendirilmesi ve kontrol edilmesi üzerine çalışır. Elektrik üreten cihazın, elektrik dağıtımında kullanılan araç ve diğer teçhizatların üretiminde gerekli hesaplama ve kalite kontrollerini yapar.

You might be interested:  Sık sorulan: Elektronik Mühendisliği Nasıl?

Bilgisayar mühendisi kaç saat çalışır?

İstisnai olarak proje yetiştirme dönemleri vb. durumlarda daha fazla çalışma saatleri olsa da genellikle bilgisayar mühendisleri kamuda 40 saat çalışırlar. Bilgisayar mühendisleri gerek devlet personeli olmaları gerekse beyaz yakalı olmaları ile birlikte diğer kamu personelleri ile aynı haklara sahiptir.

Yazılım mühendisleri günde kaç saat çalışır?

yazılım mühendisi günlük 6 saat çalışır.

Gıda mühendisi kaç saat çalışır?

Kamuda çalışan gıda mühendisleri ise hemen hemen her kamu görevlisi gibi haftalık 40 saat mesai saatine sahiptirler. İstisnai durumlarda, proje yetiştirme dönemlerinde vs. ek mesailere kalıyor olsalar da genellikle çalışma saatlerinin bu şekilde olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector