Soru: Elektrik Elektronik Mühendisliği Maaşları Ne Kadar?

Elektronik mühendisi kaç maaş alır?

Elektrik Elektronik Mühendislerinin genellikle özel sektörde istihdam ettiğini belirtmiştik. Devlet kadrosuna oldukça az sayıda mühendis alınmasından dolayı özel sektöre yönelen elektrik elektronik mühendisleri; 2021 yılında güncel olarak 3.000 TL ila 6.000 TL arasında maaş almaktadır.

Devlette mühendisler ne kadar maaş alıyor?

Kamu Kurumlarında çalışan bir mühendisin 2021 yılı ocak zammı içinde belirlenen aylık kazancı 8000 TL civarlarında olup, pozisyonuna göre değişebilmektedir.

Belediyede elektrik mühendisi ne kadar maaş alır?

Sözleşmeli mühendisler 3700 TL ile 5450 TL arası maaş alırlar. 15 yıldan sonra kıdem arttıkça maaş artmaktadır. Kadrolu mühendisler ise 2021 yılında 4800 TL ile 6400 TL arası maaş alırlar. AGİ ve sosyal ödenek dahildir. Sendika ve vergi kesintisi olduğunda maaşta 240 TL gerileme görülebilir.

Bir elektrik mühendisi ne iş yapar?

Elektrik mühendisi; elektrik üretim, iletim ve dağıtım sistemlerinin tasarlanması, korunması, projelendirilmesi ve kontrol edilmesi üzerine çalışır. Elektrik üreten cihazın, elektrik dağıtımında kullanılan araç ve diğer teçhizatların üretiminde gerekli hesaplama ve kalite kontrollerini yapar.

Makine mühendisleri ne kadar maaş alıyor?

Ortalama olarak makine mühendislerinin maaşı aylık 4.350 TL olarak belirlenmiştir. Tecrübesi olan ve belli bir süredir aynı sektörde makine mühendisliği yapan kişiler için ortalama maaş bu şekildedir. Alanında uzman olan mühendisler ise en yüksek maaş 6.350 TL olmaktadır.

You might be interested:  Ziraat Mühendisliği Nedir Ne Iş Yapar?

Uçak mühendisi ne kadar maaş alıyor?

Yeni mezun bir uçak mühendisi maaşı özel sektörde ortalama olarak 3500 TL civarındadır. Tecrübe kazandıkça, bilgisini artırdıkça uçak mühendisinin maaşı da aynı oranda artacaktır. Kurumsal bir firmada çalışan 5 yıllık uçak mühendisinin maaşı yaklaşık olarak 7500 TL bandındadır.

Mühendis ne kadar maaş alır 2021?

TEKNİSYEN VE MÜHENDİS MAAŞLARI 2021 Böylelikle teknisyen maaşları 5038 TL’den 5312 TL’ye çıkacak. Mühendis maaşlarında ise zam miktarı 436 TL. Bu miktar doğrultusunda mühendis maaşları 8001 TL’den 8437 TL’ye ulaştı.

Bilgisayar Mühendisleri ne kadar para alıyor?

Yukarıdaki tabloya göre devlette çalışan bir bilgisayar mühendisi net olarak 8025 TL tutarında bir maaş almaktadır. Ayrıca üniversitede akademisyen olan bir bilgisayar mühendisi de akademisyenliğin ilk pozisyonu olan araştırma görevlisi pozisyonu için 7621 TL ücret kazanmaktadır.

Hakim maaşı ne kadar 2020?

Hakim ve savcı maaşı 2020 6 bin 500 TL ile 20 bin TL arasında değişmektedir. Hakim ve savcı adaylarını belirleyen pek çok unsur bulunmaktadır. Aile yardımı, çocuk yardımı, evli olup olmaması, AGİ, sigorta ve BES kesintisi, toplu sözleşme zammı, enflasyon farkı gibi değişkenlere göre aylıklar değişebilmektedir.

Belediyede çalışan inşaat mühendisi ne iş yapar?

İnşaat Mühendisi ve Mimar belediyelerin İmar İşleri birimlerinde çalışmaktadır. Yaptıkları işleri sayacak olursak bulunduğu bölgedeki yapılacak olan yapı işlerinin projelerinin incelenmesi onaylanmasının ve yerinde denetimini yapmakla yükümlüdürler.

Ziraat mühendisi ne kadar maaş alıyor?

Ziraat Mühendisi maaşı ortalama aylık 4.060 – TL’dir. En düşük maaşı 3.500 -TL, En yüksek ise 7.350 – TL’dir.

Elektrik Elektronik Mühendisi işsiz kalır mı?

Her unvan için ayrı ayrı işsizlik oranı hesaplandığında ise; elektrik elektronik mühendislerinin yüzde 19.67`sinin, elektrik ve elektronik haberleşme mühendislerinin yüzde 19.4`ünün, elektrik mühendislerinin ise yüzde 16.9`unun işsiz olduğu görüldü.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector