Soru: Elektrik Affı Ne Zaman Yürürlüğe Girecek 2018?

Elektrik borçları yapılandırmaya giriyor mu?

Zamanında ödenmeyen elektrik faturaları karşısında, tedarik şirketinin ve tüketicinin belirli yasal hakları vardır. Elbette hiçbir tüketici elektriğinin kesilmesini arzu etmez ancak, elektrik faturası borcunu ödeyemeyen veya ödemekte güçlük çeken tüketiciler, borçlarında taksitlendirme yapabilirler.

Elektrik affı ne zaman gelir?

Elektrik fatura borçlarıyla ilgili flaş açıklama geldi. Bolu, Düzce, Kocaeli ve Sakarya’da 4 milyon kişiye elektrik tedarik eden firma, gecikmiş borçlara çözüm getiren yeni kampanya başlattığını duyurdu. Firma, 2021 yılının öncesine ait icralık fatura borçlarına, 30 Haziran’a kadar faiz affı geleceğini açıkladı.

Kaçak elektrik affı var mı?

Kaçak Elektrik Kullananlara Af Var mı? Ülkemizde en çok kaçak elektrik kullanan Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki vatandaşlar yapılandırmadan yararlanabilecekler. Kaçak elektrik kullananlar getirilen elektrik affı torba yasadan geçildiğinde vatandaşlara yalnız bir şartla dava açılmayacak.

Elektrik aboneliği taksit oluyor mu?

Güvence bedeli taksitle ödenebilir mi? Mesken tüketicileri, güvence bedelini abonelik başvurusunda, makbuz karşılığı peşin olarak öder. Elektrik şirketinin uygulamasına bağlı olarak güvence bedeli, taksite bölünüp faturaya yansıtılabilir ya da kredi kartı ile tahsil edilebilir.

Kaçak elektrik yakalandığında ne yapılır?

Kaçak elektrik kullanımı cezası ne kadar? Abonenin toplam kaçak elektrik kullanım miktarı hesaplanır ve aktif enerji bedelinin tek terimine göre 1,5 katı olarak elektrik faturasına yansıtılır. Bu bedel kaçak kullanımın başladığından tespit edilen tarihe kadar olan dönem için geçerli olan bedeldir.

You might be interested:  Okuyucular soruyor: Üretilen Elektrik Nasıl Depolanır?

Kaçak elektrik kullanmanın cezası ne kadar?

Kaçak Elektrik Kullanımı Cezası Ne Kadar? Abonenin toplam kaçak elektrik kullanım miktarı hesaplanır ve aktif enerji bedelinin tek terimine göre 1,5 katı olarak elektrik faturasına yansıtılır. Bu bedel kaçak kullanımın başladığından tespit edilen tarihe kadar olan dönem için geçerli olan bedeldir.

Kaçak elektrik itirazı nereye yapılır?

Elektrik dağıtım şirketine yapılacak itirazlar mutlaka yazılı bir dilekçe ile yapılmalıdır. Sözlü ya da telefonla yapılan itirazlar, dağıtım şirketleri tarafından kabul edilmez. Elektrik faturasına itiraz edecek olan abone, yazmış olduğu dilekçe ile dağıtım şirketinin müşteri hizmetleri bölümüne başvurur.

Kacak elektrik cezasi mahkeme sonucu ne olur?

Karşılıksız yararlanma suçunun cezası şu şekildedir: Abonelik esasına göre yararlanılabilen elektrik enerjisinin, suyun veya doğal gazın sahibinin rızası olmaksızın ve tüketim miktarının belirlenmesini engelleyecek şekilde tüketilmesi halinde kişi hakkında bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.

Elektrik borcu kaç taksit yapılıyor?

Müşteri Hizmet Merkezlerimizi ziyaret etmeden önce online randevunuzu alıp sıra beklemeden, borcunuzu kredi kartıyla 9 aya varan taksit seçenekleri ile ödeyebilirsiniz. Kredi kartı ile yapılan taksitli ödemelerde, anlaşmalı bankalar tarafından farklı oranlarda komisyon bedeli alınmaktadır.

Elektrik abonelik ücreti 2020 kaç taksit?

2020 yılında yapılan zamlar ile birlikte elektrik abonelik ücretleri aşağıdaki gibidir: Mesken için güvence birim bedeli 33 TL/kW, 6 kW için 198 TL, Ticarethane ve Sanayi için güvence birim bedeli 93,7 TL/kW, 9 kW için 843 TL, Tarımsal sulama, aydınlatma ve diğerleri için güvence birim bedeli 44,5 TL/kW.

2021 elektrik abonelik ücreti ne kadar?

Bu değer için mesken başına 6 kW olarak hesaplanır ve bu elektrik abonelik ücreti 198 TL olarak yansıtılır. Bu tutar sadece mesken için geçerli olup, ticarethaneler için ise 9 kW olarak hesaplanan minimum güç ile elektrik abonelik ücreti 843,5 TL olarak ödenmesi gerekir.

You might be interested:  Hızlı Cevap: Elektrik Nasıl Hecelere Ayrılır?

Doğalgaz abonelik ücreti kaç taksit?

Doğal Gaz Konforu Bağlantı Bedeline 6 Taksit Fırsatıyla!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector