Soru: Elektrik Abone Güvence Bedeli Ne Kadar?

Elektrik aboneliği kaç para 2020?

2020 yılında yapılan zamlar ile birlikte elektrik abonelik ücretleri aşağıdaki gibidir: Mesken için güvence birim bedeli 33 TL /kW, 6 kW için 198 TL, Ticarethane ve Sanayi için güvence birim bedeli 93,7 TL /kW, 9 kW için 843 TL, Tarımsal sulama, aydınlatma ve diğerleri için güvence birim bedeli 44,5 TL /kW.

Elektrik güvence bedeli kaç taksit?

Talebiniz halinde, güvence bedeli iki eşit taksitte tahsil edilir. Bu durumda görevli tedarik şirketi tarafından kabul edilmesi halinde, güvence bedelinin ilk taksiti de faturaya yansıtılmak suretiyle tahsil edilebilir.

Elektrik güvence bedeli nasıl geri alınır?

Güvence bedeli iade taleplerinizi size en yakın hizmet noktalarımıza gelerek veya 444 4 372 nolu Çağrı Merkezimizi arayarak yapabilirsiniz. İade tutarı başvurunuz sırasında belirttiğiniz kendi adınıza ait vadesiz IBAN’ınıza sözleşmenizin sona erme tarihinden itibaren 5 iş günü içinde aktarılacaktır.

Yeni taşındığım evin elektriği nasıl üzerime geçirebilirim?

Elektrik aboneliği için gerekli belgeler

  1. Eviniz için.
  2. Nüfus cüzdanı
  3. Mülkiyet belirten bir belge (tapu, kira sözleşmesi, lojman tahsis belgesi vb.)
  4. Varsa kullanım yerinin abone ya da tesisat numarası (eski bir fatura)
  5. Kiracılar için,
  6. Zorunlu deprem sigortası (DASK) poliçesi.
  7. Banka hesabınıza ait IBAN.
You might be interested:  Sık sorulan: Türkiye'de Elektrik Ilk Nerede Kullanıldı?

Yeni evin elektrik aboneliği ne kadar?

Başvurunun değerlendirilmesinin ardından, kabulu halinde dağıtım bağlantı anlaşması yapılır. bağlantı ücreti ödenir. Sıfır daire elektrik abonelik ücreti 2019 yılı için abonelik ücreti, damga, kesme ve bağlama bedelleri dahil 108,50TL olarak düzenlenmiştir.

2021 elektrik aboneliği kaç TL?

Sözleşmenin iptali halinde de iade edilir. Güvence bedeli, sözleşme gücü üzerinden hesaplanır. 2021 yılı için güvence bedeli, Mesken, Şehit Aileleri ve Muharip Gaziler için ulusal olarak uygulanmak üzere EPDK tarafından 33 TL /kW olarak belirlenmiştir.

Elektrik abonelik ücreti taksit yapılıyor mu?

Güvence bedeli taksitle ödenebilir mi? Mesken tüketicileri, güvence bedelini abonelik başvurusunda, makbuz karşılığı peşin olarak öder. Elektrik şirketinin uygulamasına bağlı olarak güvence bedeli, taksite bölünüp faturaya yansıtılabilir ya da kredi kartı ile tahsil edilebilir.

Enerjisa güvence bedeli ne kadar 2020?

* Güvence bedeli, mesken aboneleri için, en az 5 kW sözleşme gücü üzerinden hesaplanır; böylece ödenmesi gereken güvence bedeli en az 165 TL olur.

Limak Uludağ elektrik güvence bedeli ne kadar?

2021 Yılı Abone Grupları ve Güvence Birim Bedelleri; Sanayi ve Ticarethane 106,90 ₺/kW, Mesken 37,60 ₺/kW, Şehit Aileleri ve Muharip Gaziler 18,80 ₺/kW, Tarımsal Sulama, Aydınlatma ve Diğer 50,70 ₺/kW.

Elektrik Güvence Bedeli ne zaman iade edilir?

Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği’ne göre sözleşmenin feshi ya da sona ermesi durumunda, teminat bedeli tüketiciler tarafından geri alınmaktadır. Güvence bedeli 5 iş günü içerisinde nakit olarak ya da hesaba ödeme yoluyla yapılmaktadır.

Boğaziçi Elektrik güvence bedeli ne kadar?

Güvence bedeli, sözleşme gücü üzerinden hesaplanan bir değerdir ve kW başına olarak 2021 yılı için meskenlerde 33 TL/kW, ticarethane ve sanayi için 93,7 TL/kW olarak belirlenmiştir. 7

You might be interested:  Kimya Mühendisliği Ne Iş Yapar?

Güvence bedeli nasıl alınır?

Güvence bedeli iadesi dağıtım şirketine bağlı olarak aşağıdaki yollardan gerçekleştirilebilir.

  1. PTT şubesinden nakit ödenebilir.
  2. Hesabınıza havale edilebilir.
  3. Aynı gaz şirketiyle yeni bir yer için abonelik yapılcaksa o hesaba aktarılması talep edilebilir.

Elektrik aboneliği için nereye başvurulur?

Elektrik aboneliğinizi başlatmak için size en yakın olan şubeye gidebilirsiniz. Ya da (ckbogazici.com.tr) adresi üzerinden online işlemler ile başvuruda bulunabilirsiniz. Başvurunuzun gerçekleşmesinin ardından ekipler evinize gelerek sizden gerekli evrakları ve imzanızı isteyecek.

Elektrik aboneliği nakil nasıl yapılır?

Elektrik aboneliği taşıma işlemi için gerekli evraklar şunlardır:

  1. Nüfus cüzdanı
  2. Mülkiyet belirten bir belge (Tapu, kira sözleşmesi, Lojman tahsis belgesi vb.)
  3. Varsa kullanım yerinin abone ya da tesisat numarası (Eski bir fatura)
  4. DASK Poliçesi numarası
  5. Mülk sahibinin adı ve soyadı (Kiracılar için)

Elektrik aboneliği internetten yapılabilir mi?

Başvurunuzu dijital kanallar üzerinden yapmak isterseniz; Online İşlem Merkezimiz veya mobil uygulamamızı kullanabilirsiniz. Online İşlem Merkezimiz üzerinden aboneliğinizi hızlıca yapmak için buraya tıklayabilir, mobil uygulamalarımızı (iOS – Android) linklerinden indirebilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector