Sık sorulan: Elektrik Ve Su Aboneliği Devri Nasıl Yapılır?

ISU abonelik devri nasıl yapılır?

Suyu fiilen kullanan kişinin, aboneliği kendi adına olması esastır. Abonelik isim değişikliği işlemi İSU Şube Müdürlüklerimizden, E-Devlet ve www. isu.gov.tr adresinde yer alan sanal şubemiz üzerinden de yapılabilmektedir.

Su faturasını üstüne almak için ne gerekli?

Gerekli Belgeler:

  • T.C. Kimlik Belgesi.
  • Tapu veya kira kontratı (NVİ adres kaydı sözleşme yapılacak mülkte ise bu belgelere gerek bulunmamaktadır.)
  • Sayaca ait eski bir fatura veya sayaç seri numarası.
  • Sayacın güncel işareti.
  • 144 TL Teminat Bedeli.

Su aboneliği nasıl yapılır?

Su Aboneliği Nasıl Alınır?

  1. Mevcut bir su aboneliği yoksa gerekli belgelerle şehirde bulunan belediyeler bağlı Su ve Kanalizasyon İdarelerine başvuru yapılır.
  2. Kurum web siteleri ve e-Devlet üzerinden de online başvuru yapılabilir.
  3. Kurum web siteleri ve e-devlet üzerinden de yeni başvuru oluşturulur.

Su aboneliği e devletten nasıl yapılır?

e – DEVLET SU ABONELİĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? – e – devlet adresi üzerinden T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi girmenizin ardından bulunduğunuz ilin su abonelik şirketinin adını yazın. – Yeni Abonelik Başvurusu sekmenizi tıklayın ve su aboneliği yapacağınız yerin adres bilgilerini doldurun.

You might be interested:  Sık sorulan: Enerji Sistemleri Mühendisliği Maaşı Ne Kadar?

IZSU abonelik devri nasıl yapılır?

Aboneliğin tipine göre hane başına 45m3 Su Karşılığı bedel alınmaktadır.

  1. Abone İşleri Dairesi Başkanlığının ilgili Şube Müdürlüğüne başvurulur.
  2. Sistemden alınan basılı dilekçe imzalanır.
  3. Teminat Bedeli ve varsa eski sözleşme borçları ödenir.
  4. Yeni sözleşme imzalanarak isim değişikliği gerçekleştirilir.

Doğalgaz abonelik devri nasıl yapılır?

Doğalgaz aboneliğinin devredilmesi için nüfus cüzdanı, tapu ya da kira kontratı fotokopisi, binaya ait tesisat numarası ile birlikte ilinizin doğalgaz dağıtım şirketine gitmeniz gerekmektedir.

Su faturasını üstüne almak ne kadar?

Su aboneliğinin üzerine alınması için kira sözleşme belgesi, nüfus cüzdanı belgesi, DASK poliçesi ve son olarak da tesisat numarası hazırlanması yeterlidir. Su aboneliği bedeli 2019 yılında 196.50 TL olarak belirtilmiştir.

Kiracı suyu nasıl üstüne alır?

Kira sözleşmesi ile birlikte kimlik belgesi, teminat belgesi, sayaca ait son sayaç sayısı ve sayaç seri numarası, sayaca ait eski bir su faturası ile birlikte su hizmet dairelerine giderek su aboneliklerini kendi üzerlerine aldırabilirler.

Su aboneliği nasıl alınır 2020?

Su Aboneliği Nasıl Alınır?

  1. Nüfus cüzdanı
  2. Mülkiyeti belirten belge (kira kontratı, tapu kaydı, lojman tahsis belgesi vb.)
  3. Sayaca ait eski bir fatura veya sayaç seri numarası
  4. Sayacın güncel işareti.
  5. Zorunlu Deprem Sigortası poliçesi.

Internet üzerinden su aboneliği nasıl yapılır?

Su aboneliği başvurusunda bulunmak isteyenler, TC kimlik no ve e-Devlet şifresi ile beraber, e-Devlet’in resmi internet sitesine girerek başvuruda bulunabilirler. Online siteye girilmesinin ardından, sırayla başvuru formu, başvuru onayı ve başvuru sonucu ile işlemlerini tamamlayabilirler.

Yeni bina su aboneliği nasıl yapılır?

– İlk su aboneliği için başvuracak abonelerimiz, bulundukları İlçedeki abone işleri şefliklerine başvurmaları gerekmektedir. İskâna başvurusu bulunmayan ve yapı denetim raporu (statik rapor) alamayan binalar için yapı ruhsatı 5 yılı geçmedi ise kartlı sayaç aboneliği verilmektedir.

You might be interested:  Keban Barajı Ne Kadar Elektrik Üretiyor?

2020 su aboneliği ne kadar?

Su aboneliğinin üzerine alınması için; nüfus cüzdanı, kira sözleşmesi DASK poliçesi ve tesisat numarasını bulundurmak yeterli oluyor. Su aboneliğinin ücreti 2020 yılı için 196,50 TL olarak belirleniyor.

Su aboneliği taşınır mı?

İSKİ abonelik nakil işlemi Sadece İSKİ abonelik transfer işlemi yapmaktadır. Size en yakın İSKİ şubesine giderek yeni taşınacağınız evin tapu fotokopisi ve yine taşınacağınız evin eski su faturası ile müracat edebilirsiniz.

E devletten su abonelik iptali nasıl yapılır?

E – Devlet üzerinden simkart, elektrik, uydu televizyon, su, doğalgaz, internet gibi birçok aboneliğin iptal işlemi artık sağlanıyor. Şubelere gitmeden vatandaşlar T.C. kimlik numarası ile e – Devlet şifresi ile https://www.turkiye.gov.tr/ üzerinden abonelik iptalini yapabilecek.

Su aboneliği internetten kapatılır mı?

Artık günümüzde hemen hemen her iş pratik bir şekilde internet üzerinden gerçekleştirebilir durumda. Eğer bir konut ya da iş yeriniz için bulunan su aboneliğini kapatmak isterseniz, bu işlem İski gibi kurumlar tarafından, alo 185 hattından ya da e-Devlet üzerinden yapılabilmektedir.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector