Okuyucular soruyor: Makine Mühendisliği Staj Nasıl Yapılır?

Makine mühendisleri nerelerde staj yapabilir?

En az bir Makine Mühendisinin çalıştığı; makine ve yedek parça üretim ve montajı yapan işletmeler, otomotiv ana ve yan sanayi kuruluşları, döküm fabrikaları, tekstil fabrikalarının bakım onarım bölümleri, resmi kurumlar (DSİ, Karayolları, Köy Hizmetleri vb.), tesisat, ısıtma-havalandırma, klima, doğalgaz proje büroları

Makine mühendisliği staj ne zaman yapılır?

Öğrenciler stajlarını Bölüm ” Staj Usul ve Esasları”nda yer alan staj içeriklerine uygun olarak yürüteceklerdir. Stajlar eğitim ve öğretim dönemleri ile çakışmayacak tarihlerde yaz aylarında yapılır. Ders yükümlülüğünü bitirmiş olan öğrencilere güz ve bahar dönemleri sırasıda da staj yapma imkanı verilebilir.

Staj yapmadan geçici mezuniyet belgesi alınır mı?

Derslerin tamamından başarılı olan ancak zorunlu stajını yapmayan öğrenci mezun olamaz ve diploma alamaz. Kaydını yeniletmeyen öğrenci staj yapamaz.

Makine mühendisliği işletme stajı nedir?

Makina Mühendisliği alanındaki üretim yöntemlerinin inceleneceği 5 hafta süreli staj türüdür. Talaşlı imalat ve döküm bölümlerinden oluşur. Firmaların kapsam alanına girmeyen üretim yöntemleri farklı firmalarda yapılabilir. Örneğin döküm ve talaşlı imalat bölümleri farklı firmalarda yapılabilir.

Staj yapacak yer nasıl bulunur?

Çoğu şirket staj ilanlarını “kariyer.net, youthall, toptalent” gibi yerlerde verir. Bazen bu tarz sitelerde özgeçmişimizin bulunması staj ilanı verilmeden dahi fark edilmenize olanak sağlayabilir, hızlı sonuç almak isteyen şirketler özgeçmişinize göre size ulaşabilir.

You might be interested:  Sık sorulan: Gıda Mühendisliği Kpss Sınavı Ne Zaman?

Zorunlu staj dışında staj yapılabilir mi?

Parçalı staj yapılabilir mi? Zorunlu haller dışında parçalı staj kabul edilmemektedir. Yarıyıl sonunda mezuniyet durumu söz konusu olup, derslere devam zorunluluğu olan normal öğretim öğrencileri hafta içinde en az üç boş ders günü var ise dilekçe ile başvuru yaparak yarıyıl süreleri içinde de staj yapabilirler.

Makine mühendisliği staj kaçıncı sınıfta?

Madde 11. Birinci sınıf derslerinden devam zorunluluğu sağlayan öğrenciler staj yapabilirler. Atelye stajının 2. sınıfın sonundaki yaz tatili, İşletme ve Organizasyon stajının ise 3. sınıfın sonundaki yaz tatilinde yapılması normal uygulamadır.

Makine Mühendisliği zorunlu staj kaç gün?

1) Makine Mühendisliği Bölümü Öğrencilerinin mezuniyeti için gerekli olan toplam Staj (Pratik Çalışma) süresi 40 (kırk) iş günüdür. Öğrenciler her biri 20 iş günü olmak üzere, iki dönem staj yapmak zorundadırlar. 2) Staj süresi iş günü hesabı üzerinden yapılmaktadır.

Gazi staj kaç gün?

8. Sonuçların ilan tarihinden itibaren 7 gün içerisinde yapılan itirazlar incelemeye alınır. Bu süreden sonra itirazlar dikkate alınmaz. 9. Stajını 40 iş günü olarak tamamlayan öğrencilerin listesi Bölüm Başkanlığınca Dekanlığa gönderilir ve Bölüm Panosundan ilan edilir.

Sadece stajı kalan öğrenci harç öder mi?

Normal program süresi içerisinde veya dışında öğrenimini tamamlamış, DERSE Bağlı Olmadan Sadece ZORUNLU YAZ STAJI kalmış öğrenciler Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Ödemez.

Staj kabul edilmezse ne olur?

7) Staj çalışması kabul edilmeyenler, bu çalışmayı yeniden yapmak zorundadır. Stajını tamamlamayan öğrencilere, sorumlu oldukları diğer ders ve uygulamaları başarmış olsalar bile, diploma veya mezuniyet belgesi verilmez.

Diplomalar ne zaman verilecek?

Diplomalar, öğrencinin mezun olduğu tarihten itibaren en geç bir ay içerisinde hazırlanır. Diploması hazır olan öğrencilerin öğrenci kimlik kartları ile birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Kimlik kartı olmayan öğrenciye diploması teslim edilmez.

You might be interested:  Sık sorulan: Elektrik Abone Ücreti Ne Kadar 2016?

Makine mühendisliği imalat stajı nedir?

Atölye stajı, tüm Makina Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin yapması gereken; Döküm, Talaşsız Şekillendirme, Talaşlı Şekillendirme ve Kaynak olmak üzere birbirlerinden bağımsız dört bölümden oluşur ve öğrencinin bu konuların kapsamındaki uygulamalar ile birlikte, malzeme ve ölçme tekniği konularında da pratik bilgiler

Mühendislikte staj nedir?

Zorunlu Staj, IV. yarıyıl sonundan başlayarak mezuniyete kadar olan sürede, kamu ya da özel işyerlerinde, Mühendislik (İlgili Bölümde) ile ilgili alanlarda uygulamalı olarak yapılan çalışmadır. Staj çalışması, yaz okulu dahil hiç bir akademik dönemle örtüşemez. Zorunlu Staj süresi 40 iş günüdür.

Işletme organizasyon stajı nedir?

Konstrüksiyon dalı işletme ve fabrika organizasyon stajı; öğrencinin genel olarak bir işletmenin idaresi ve organizasyonunun nasıl yapılacağı, departmanlardaki görev dağılımlarının nasıl olduğu ve iş akışı konularında önceden edinmiş olduğu teorik bilginin yanında pratik olarak da bilgilenmesi amacıyla 20 işgünüdür.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector