Okuyucular soruyor: Elektronik Mühendisliği Ne Yapar?

Elektrik Elektronik Mühendisliği okuyan ne olur?

Elektrik Elektronik Mühendisliği, elektrik iletme, dağıtma, üretme sistemleri ile her türlü her türlü elektronik alet yapımında, kullanılması, geliştirilmesi ve denetiminde görev alan kişidir.

Elektrik Elektronik Mühendisliği iş bulur mu?

elektrik – elektronik müh. mezunu tüm elektronik (teknolojik) aletlerin bulunduğu yerde rahatlıla iş imkanı bulabilir. Elektrik kısmına yönelip TEDAŞ, gibi yüksek gerilim hatlarında çalışabilirler veya Telecommunication Kısmına yönelip AVEA, TURKCELL; WODAFONE gibi iletişim sektöründe çalışabilirler.

Elektrik Elektronik Mühendisi işsiz kalır mı?

Her unvan için ayrı ayrı işsizlik oranı hesaplandığında ise; elektrik elektronik mühendislerinin yüzde 19.67`sinin, elektrik ve elektronik haberleşme mühendislerinin yüzde 19.4`ünün, elektrik mühendislerinin ise yüzde 16.9`unun işsiz olduğu görüldü.

Elektrik Elektronik Mühendisliği nedir ne iş yapar maaşı?

Fabrikalarda işe başlayacak olan elektrik elektronik mühendisliği maaşları 3.000 – 7000+ TL arasında değişiklik göstermektedir. Proje bazlı da çalışabilmekte olan elektrik elektronik mühendisleri, hizmet vereceği özel kurumun kurumsallığına ve kendi yetkinliklerine bağlı olarak 5.500 TL üzerinde maaş kazanabilmektedir.

Elektrik Elektronik Mühendisleri ne kadar kazanıyor?

Ortalama olarak 5 yıl tecrübeli elektrik elektronik mühendisleri yaklaşık olarak 6000 TL maaş alırlar.

You might be interested:  Elektrik Prizleri Hangi Maddeden Yapılır?

Hangi mühendislik bölümü daha iyi?

En çok kazandıran 6 mühendislik dalı

  • Petrol mühendisliği. Dünyada en çok kazandıran mühendislik dalları arasında ilk olarak petrol mühendisliği geliyor.
  • Elektrik mühendisliği.
  • Bilgisayar / yazılım mühendisliği.
  • Uzay mühendisliği.
  • Kimya mühendisliği.
  • Metalurji ve malzeme mühendisliği.

Yılda kaç elektrik elektronik mühendisi mezun oluyor?

Kontenjan tarafına baktığımızda ise 12319 kişilik ciddi bir sayının 2019/2020 Eğitim ve Öğretim yılında öğrenci olarak kabul edileceği görülmektedir. Bu sayı aynı zamanda bu bölümlerin toplamda senede 10000 Mühendisi mezun ettiklerini de göstermektedir.

Elektrik mühendisi kaç saat çalışır?

Kamu sektöründe çalışma saatlerine bakılacak olursa fiyat ve performansa bağlı olarak değerlendirme yapıldığında haftalık 40 saat çalışmaktadır.

En iyi elektrik elektronik mühendisliği hangi üniversitede?

Elektrik Elektronik Mühendisliği alanında 2020 en iyi üniversitelerden ilk 10’u sırası ile şu şekilde; Koç Üniversitesi. Boğaziçi Üniversitesi. İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi.

Bilgisayar mühendisi işsiz kalır mı?

İŞSİZLİK GİDEREK ARTIYOR İŞKUR’un 2018 sonu verilerine göre 3005 bilgisayar mühendisi, 516 yazılım mühendisi ve 68 bilişim sistemleri mühendisi olmak üzere toplam 3589 mühendis işsizdir. Yazılım mühendisliği bölümlerinin sayısının az olmasına karşın işsiz sayısının fazla olması da çarpıcıdır.

En çok hangi mühendisler işsiz?

Mühendislik mesleğinde en fazla işsiz grubunun ziraat mühendisleri olduğu bilinir. Oysa İŞKUR’un işsiz listesinde makine mühendisleri başı çekiyor. 2 bin 672 makine mühendisi iş bulamadığı için kurumun kapısını çalmak zorunda kalırken iş arayan ziraat mühendisi sayısı 2 bin 145 oldu.

Makine mühendisi işsiz kalır mı?

Üniversitelerin altyapısı hazırlanmadan, laboratuarlar kurulmadan, öğretim kadrosu olmadan mühendislik fakültesi kuruluyor. ” Makina mühendisleri arasında işsizlik oranı yüzde 10, tüm mühendislerin işsizlik oranı ise yüzde 25 civarında bulunuyor.

Yapay zeka mühendisliği ne kadar maaş alır?

Yapa Zeka Mühendisi yıllık maaşları 304.500 ABD doları (2.247.197,82 Türk Lirası) ‘a kadar yüksek ve 90.000 ABD doları (664.196,40 Türk Lirası)’ a kadar düşürürken, Yapay Zeka Mühendisi maaşlarının çoğu şu anda 142.500 ABD Doları (1.051.283,06 Türk Lirası) (25. yüzdelik) ile 173.000 ABD Doları (1.276.294,52 Türk Lirası

You might be interested:  FAQ: Insaat Elektrik Kw Ne Kadar?

Uzay mühendisleri ne kadar kazanıyor?

Kamuda çalışan bir havacılık ve uzay mühendisi 4.000 – 6.000 TL arası maaş almaktadır. Özel sektörde işe başlayan bir yeni mezun ise 3.000 – 4.000 TL arası maaş almaktadır. Tecrübe arttıkça özel sektör çalışanı bir havacılık ve uzay mühendisi 20.000 TL’ye kadar maaş almaktadır.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector