Okuyucular soruyor: Elektrik Elektronik Mühendisliği Hangi Alana Yönelmeliyim?

Elektrik Elektronik Mühendisi hangi alan?

Elektrik – Elektronik Mühendisliği genel olarak elektrik enerjisinin üretimi ve dağıtımı, elektronik sistemlerin tasarlanması ve geliştirilmesi, uydu anten sistemlerinin tasarlanması ve geliştirilmesi, sinyal (ses, resim ve video) iletimi ve işlenmesi ile ilgilenen mühendislik dalıdır.

Elektrik Elektronik Mühendisi neler bilmeli?

Elektrik Elektronik Mühendisliği Öğrencileri için 10 Tavsiye

  1. 1) İngilizce.
  2. 2) Fizik- Matematik.
  3. 3) CAD Programları
  4. 4) Simülasyon Programları
  5. 5) Programlama Dilleri.
  6. 6) Office Programları
  7. 7) Mesleğinizle ilgili Hobiler Edinin.
  8. 8) Soru Sorun.

Elektrik Elektronik Mühendisleri hangi sektörlerde çalışabilir?

Elektrik mühendisi çalışma alanları

  • Elektrik üretimi yapan elektrik santrallerinde.
  • Elektrik malzemesi ve elektrik panosu üreten fabrikalarda veya satışını yapan satış ofislerinde.
  • Kamu kurum ve kuruluşlarında.
  • Taahhüt işi yapan veya mühendislik hizmeti veren ofislerde.

Her yılda kaç elektrik elektronik mühendisi mezun oluyor?

Kontenjan tarafına baktığımızda ise 12319 kişilik ciddi bir sayının 2019/2020 Eğitim ve Öğretim yılında öğrenci olarak kabul edileceği görülmektedir. Bu sayı aynı zamanda bu bölümlerin toplamda senede 10000 Mühendisi mezun ettiklerini de göstermektedir.

Elektrik Elektronik Mühendisliği devlette nerede çalışır?

Elektrik elektronik mühendislerihem kamuda hem de özel sektörde yer alan kuruluşlarda çalışma imkânına sahiptir. Kamuda TÜBİTAK (İLTAREN, UEKAE, SAGE, MAM), TRT, TÜRKSAT, TEMSAN, EPDK, SSMgibi kuruluşlarda çalışabilirler.

You might be interested:  Sık sorulan: Türkiye De Ilk Elektrik Nerede Kullanıldı?

Elektrik elektronik mühendisliği ne kadar maaş alıyor?

Yeni mezun bir elektrik elektronik mühendisi ise genellikle 2.500 TL ile 3.000 TL arasında bir maaşla mesleğe başlıyor. Tecrübe kazandıkça maaşını genellikle 7.000 TL’ye kadar çıkarabiliyor. Tabii daha üst rakamlara ulaşmak da mümkün. Kariyer.net verilerine göre ise ortalama maaş 4.230 TL.

Elektrik elektronik mezunu ne iş yapar?

Elektrik Elektronik Mühendisliği, radar, elektrik motorları, iletişim sistemleri, navigasyon sistemleri ya da elektrik üretim ekipmanı gibi elektrikli ekipmanların tasarımını geliştirmeyi amaçlar, test eder ve denetler. Elektrik elektronik mühendisleri, otomobil ve uçak tasarımında da yardımcı olur.

Elektrik Elektronik Mühendisliği mi elektrik Mühendisliği mi?

Elektrik Mühendisliği daha çok enerji iletimi, üretimi, dağıtımı, alçak gerilim, orta gerilim, yüksek gerilim, elektrik makinaları konuları üzerine çalışır. Verilen dersler ağırlıkla bu konulardadır. Elektrik – Elektronik Mühendisliği ise daha çok elektronik eğitimi verir.

Elektrik mühendisi AutoCAD kullanır mı?

AutoCad, SolidWorks, Catia, 3D Max Bu tür programlar Makina Mühendisliği gibi daha çok mekanik ile ilgilenen bölümler kadar yaygın olmasada Elektrik – Elektronik Mühendisiğinde de kullanılmakta. Daha çok şantiyelerde, büyük tesislerde ve projelerde kullanılıyor.

Elektrik Elektronik Mühendisliği iş bulur mu?

elektrik – elektronik müh. mezunu tüm elektronik (teknolojik) aletlerin bulunduğu yerde rahatlıla iş imkanı bulabilir. Elektrik kısmına yönelip TEDAŞ, gibi yüksek gerilim hatlarında çalışabilirler veya Telecommunication Kısmına yönelip AVEA, TURKCELL; WODAFONE gibi iletişim sektöründe çalışabilirler.

Elektrik Elektronik Mühendisi kaç saat çalışır?

Elektrik Elektronik Mühendisleri kamu ve özel sektörde çok iyi şartlarda çalışmaktadırlar. Kamu sektöründe çalışma saatlerine bakılacak olursa fiyat ve performansa bağlı olarak değerlendirme yapıldığında haftalık 40 saat çalışmaktadır.

En iyi elektrik elektronik mühendisliği hangi üniversitede?

Elektrik Elektronik Mühendisliği alanında 2020 en iyi üniversitelerden ilk 10’u sırası ile şu şekilde; Koç Üniversitesi. Boğaziçi Üniversitesi. İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi.

You might be interested:  Sık sorulan: Dondurma Dolabı Ayda Ne Kadar Elektrik Yakar?

Her yıl kaç mühendis mezun oluyor?

2014’te Türkiye’de yılda 75 bin mühendis mezun olurken, 2015’te bu rakam 85 bin, 2017’de 93 bine çıkarken, günümüzde ise 100 bini çoktan aşmış durumda.

EEM kaç puanla atanıyor?

Elektrik elektronik mühendisliği mezunu olarak başvurma şansının bulunduğu bu bahsi geçen 201 kontenjana en küçük puan ile yerleşen adayın puanı 90,277 iken en büyük puan ile yerleşen adayın puanı ise 98,200 olarak ortaya çıkmıştır.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector