Hızlı Cevap: Gemi Inşaat Mühendisliği Ne Iş Yapar?

Gemi mühendisi neler yapar?

Her türlü deniz taşıtının ve gemilerin itici kuvvet sistemlerinin, mekanik ve elektrik teçhizatının, pompaların, dümen dişli mekanizmalarının, ısıtma ve havalandırma sistemlerinin projelerini yapan ve projelerin işletmesiyle ilgili işleri planlayarak yürütülmesinden sorumlu olan kişilere gemi makine mühendisi denir.

Gemi inşaatı ve makineleri mühendisliği ne yapar?

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği bölümünün amacı, deniz taşıtlarının olduğu her alanda gemi makinelerini geliştirme, analiz etme, projelendirme ve en uygun ekonomik üretimi sağlayarak çalıştığı kuruma, sektöre fayda ve katkı sağlayacak kişileri yetiştirerek sektöre kazandırmaktır.

Gemi inşaatı mühendisliği ne kadar maaş alır?

Yeni mezun bir gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisi tersanelerde 4000-4500 TL civarı maaşla işe başlar. 3-5 yıllık tecrübesi olan bir mühendis 6000 TL – 7000 TL arası maaş alırken, 10 yıl ve üstü tecrübeye sahip mühendislerin maaşı 10000 TL’yi bulabilir.

Gemi inşaatı bölümü mezunları ne iş yapar?

MESLEK: Gemi İnşaatı Teknikeri. Büyük tonajlı yük ve yolcu gemileri, balıkçı gemileri, tanker, yat ve benzerlerinin tasarım, üretim, montaj, bakım, onarım ve kalite kontrol işlemlerini Gemi İnşaatı Mühendisi gözetiminde gerçekleştiren kişidir.

You might be interested:  FAQ: Bilgisayar Mühendisliği Nerede Okunur?

Gemi mühendisi olunur mu?

Gemi İnşa Mühendisi Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? Gemi inşa mühendisi olmak için alınması gereken mesleki eğitim, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavına girip üniversitelerin ilgili fakültelerinde bulunan Gemi İnşaatı Mühendisliği Bölümünü bitirmektir. Lisans düzeyinde olan bu eğitim süresi 4 yıldır.

Gemi mühendisi nasıl olunur?

Gemi makine mühendisi olabilmek için bazı önemli eğitimlerden geçmek gerekir. Gemi makine mühendisi olmak isteyen kişiler üniversite sınavına girerek sayısal puan türünde yüksek puanlar almalılar. Sonrasında ise ” Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği ” bölümünde dört yıllık bir lisans programından mezun olmak gerekir.

KTÜ gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği hazırlık var mı?

Her yıl yaklaşık 50 öğrenci- nin, Lisans Yerleştirme Sınavından yeterli puanı alarak eğitime başladığı bölümde 1 yılı İngilizce hazırlık ol- mak üzere 5 yıl süren lisans eğitimi boyunca gemi inşaatı, gemi makineleri ve sosyal alanlarda zorunlu ve seçime bağlı dersler okutulmaktadır.

ITÜ gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği ne iş yapar?

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisi bireyler deniz taşıtları ve yapılarını planlama, projelendirme, analiz etme, testler uygulama, rapor çıkartma başlıca görevlerinden bazılarıdır. Mezunlar liman, fener, duba, yük gemileri vb. birçok proje içerisinde yer alırlar.

Havacılık ve uzay mühendisi ne iş yapar?

Havacılık ve Uzay Mühendisleri sistemleri oluşturan bileşenleri kullanarak AR-GE çalışmaları yapar, araç üretiminde, geliştirilmesinde, analiz edilmesinde ve tasarımında yer alırlar, araçların onarım ve bakımlarını yaparlar.

Gemi makineleri işletme mühendisliği nerede çalışır?

Gemi makineleri işletme mühendisi tersanelerde, fabrikalarda, gemi makine dairelerinde görev yapar. Çalışma yerleri bazen kirli ve rutubetli olabilmektedir. Çalışma ortamı kapalı ve gürültülüdür. Ancak proje yaparken büroda çalışır.

Gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği nasıl bir meslek?

Hemen konuya giriş yapacak olursak temel manasıyla Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği her türlü deniz taşıtlarının gemi makinelerinin projelendirilmesi, geliştirilmesi ve ekonomik şekilde üretiminin yapılması konularında çalışma yapan bir meslektir.

You might be interested:  Okuyucular soruyor: Elektrik Ne Zaman Kesilir?

Yazılım mühendisi ne kadar maaş alır?

Kamuda yeni çalışmaya başlayan bir yazılım mühendisi, 5.000 TL – 6.000 TL aralığında maaş alır. 5-10 yıl ve daha üzeri tecrübeye sahip olan kişiler genellikle aylık, 12.000 TL – 15.000 TL arasında maaş alır. Özel sektörde çalışmaya yeni başlayan yazılım mühendisleri ise daha az bir maaş ile çalışmaya başlar.

Gemi inşaatı mezunu iş bulabilir mi?

Bu bölümden mezun olan öğrenciler genellikle özel sektörde çalışmayı tercih ederler. Çünkü devlet kurumlarına atanma ihtimali yok denecek kadar azdır. Dolayısıyla özel gemi yapım atölyeleri, özel tersaneler, gemi tasarım büroları ya da mekanik atölyelerde kendilerine iş bulabilirler.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector