FAQ: Kiracının Elektrik Aboneliğini Üzerine Almak Ne Kadar?

Elektrik faturasını üzerime nasıl alırım?

Elektrik aboneliği için gerekli belgeler

  1. Eviniz için.
  2. Nüfus cüzdanı
  3. Mülkiyet belirten bir belge (tapu, kira sözleşmesi, lojman tahsis belgesi vb.)
  4. Varsa kullanım yerinin abone ya da tesisat numarası (eski bir fatura)
  5. Kiracılar için,
  6. Zorunlu deprem sigortası (DASK) poliçesi.
  7. Banka hesabınıza ait IBAN.

Kiracı faturaları üzerine almak zorunda mı?

Kiracı hangi abonelikleri alır? Bir işyeri veya mesken kiralamalarında kiracıların bazı abonelikleri üzerine alması gerekiyor. Bunun nedeni ise elektrik ve su gibi faturaların mal sahibi değil kullanıcı adına düzenlenmesi. Kullanıcının kiracı olması durumunda, aboneliği kiracı üzerine almak ile mükellef oluyor.

Elektriği üzerine almak kaç para?

2020 yılında yapılan zamlar ile birlikte elektrik abonelik ücretleri aşağıdaki gibidir: Mesken için güvence birim bedeli 33 TL/kW, 6 kW için 198 TL, Ticarethane ve Sanayi için güvence birim bedeli 93,7 TL/kW, 9 kW için 843 TL, Tarımsal sulama, aydınlatma ve diğerleri için güvence birim bedeli 44,5 TL/kW.

Elektrik ustune almak kac tl 2021?

ELEKTRİK GÜVENCE BEDELİ 2021 Güvence bedeli, mesken aboneleri için, en az 5 kW sözleşme gücü üzerinden hesaplanır; böylece ödenmesi gereken güvence bedeli en az 165 TL olur.

Elektrik aboneliği internetten yapılabilir mi?

Başvurunuzu dijital kanallar üzerinden yapmak isterseniz; Online İşlem Merkezimiz veya mobil uygulamamızı kullanabilirsiniz. Online İşlem Merkezimiz üzerinden aboneliğinizi hızlıca yapmak için buraya tıklayabilir, mobil uygulamalarımızı (iOS – Android) linklerinden indirebilirsiniz.

You might be interested:  Okuyucular soruyor: Elektrik Yardımı Nasıl Alınır?

Elektrik aboneliği nasıl yapılır?

e-Devlet üzerinden elektrik aboneliği başvurusu için öncelikle “ Elektrik Görevli Tedarik Şirketlerinin Sunduğu e-Hizmetler” sayfasına gitmelisiniz. Bu sayfaya gittiğinizde sisteme giriş yapmanız istenecek. Giriş seçeneklerinden birini belirleyip e-Devlet sistemine girin. Aboneliğin gerçekleştirileceği ili seçin.

Kiracı elektrik abonesi olmak zorunda mı?

Ev sahibinin korunması için yapılan düzenlemelere göre kiracılara elektrik aboneliğini üstüne alma zorunluluğu getirilmiş olup ev sahibi ile kira sözleşmesini karşılıklı olarak imzalanması halinde evde bulunan bir çok aboneliği kiracının üzerine alması gerekiyor.

Kiracı doğalgazı üzerine almak zorunda mı?

” Kiracının da doğalgaz aboneliğini üzerine alması şarttır. Aksi durum usulsüz kullanım olarak yasal müeyyide gerekir. Bu şekilde kullanım ‘usulsüz kullanım’ olup KDV hariç 90 lira cezası var. Dağıtım şirketi tespit etmeden önce tüketici başvurup aboneliğini yaptırırsa herhangi bir ceza uygulanmaz.

Elektrik üzerine alınmazsa ne olur?

Uyardığımız kullanıcı aboneliği üzerine almazsa, elektriği kesiliyor ve kesmebağlama ücretinin beş katı kadar (198 TL) ceza kesiliyor” diye konuştu. Bakal, usulsüz kullanım yapanların yüzde 60’ının faturalarını düzenli ödediğini de ekledi.

Suyu üzerine almak kaç para?

Su aboneliği başvuru ücreti 2021 yılı için 196,50 TL olarak belirlenmiştir. Tapu veya kira kontratı (NVİ adres kaydı sözleşme yapılacak mülkte ise bu belgelere gerek bulunmamaktadır.)

Yeni evin elektrik aboneliği ne kadar?

Başvurunun değerlendirilmesinin ardından, kabulu halinde dağıtım bağlantı anlaşması yapılır. bağlantı ücreti ödenir. Sıfır daire elektrik abonelik ücreti 2019 yılı için abonelik ücreti, damga, kesme ve bağlama bedelleri dahil 108,50TL olarak düzenlenmiştir.

Elektrik abonelik ücreti peşin mi?

Güvence bedeli taksitle ödenebilir mi? Mesken tüketicileri, güvence bedelini abonelik başvurusunda, makbuz karşılığı peşin olarak öder. Elektrik şirketinin uygulamasına bağlı olarak güvence bedeli, taksite bölünüp faturaya yansıtılabilir ya da kredi kartı ile tahsil edilebilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector