FAQ: Elektrik Elektronik Mühendisliği Staj Ne Zaman?

Elektrik elektronik mühendisliği staj ne zaman yapılır?

Stajlar, akademik tatillerde yapılır. Resmi tatil günlerinde ve Pazar günleri yapılan çalışmalar staj süresi olarak kabul edilmez. Ancak haftada (Cumartesi dahil) en az iki serbest tam iş günü bulunan öğrenciler, öğretim ile birlikte staj yapabilir.

Elektrik Elektronik Mühendisliği öğrencileri nerelerde staj yapabilir?

1) Nerelerde staj yapılabilir? Staj elektrik ve/yeya elektronik alet tasarımı/üretimi yapan, atölyesi veya laboratuvarı olan organizasyonlarda veya elektronik, iletişim veya kontrol ile ilgili yazılım şirketlerinde yapılabilir. Staj yapılan yerde en az bir Elektrik – Elektronik mühendisinin çalışması gerekmektedir.

KTÜ staj nasıl yapılır?

– Staja başlayacak öğrenciler her bir staj için bir staj dosyası hazırlamak zorundadır. Staj dosyaları elle yazılarak hazırlanır. Öğrenciler Staj Komisyonundan staj kabul yazısı, staj programı ve Öğrenci İşlerinden staj dosyalarını alarak stajlarına başlayabilirler.

Iste staj kaç gün?

Öğrenciler, her biri 20 iş günü olmak üzere, iki dönem staj yapmak zorundadırlar.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği staj kaçıncı sınıfta?

3. Sınıf yaz stajı yapılacak kurumdaki faaliyetlerin elektrik – elektronik mühendisliği için uzman mühendislik bilgi ve deneyimi gerektiren kuruluşlar olması arzu edilir.

You might be interested:  Okuyucular soruyor: Gıda Mühendisliği Nasıl Bi Meslek?

Mühendislikte staj ne zaman yapılır?

Stajlar, Bahar Yarıyılının sonu ile bir sonraki öğretim yılı Güz Yarıyılının başlangıcı arasındaki süre içinde yapılır. Yaz okulu içinde yapılacak stajlar için staj başvuruları yaz okulu ders programı belirlendikten sonraki hafta içerisinde yapılır.

Vestel staj başvuruları ne zaman?

Başvurular için ” Staj Başvuru Formu”nun doldurulup, ik.savunma@ vestel.com.tr mail adresine gönderilmesi gerekmektedir. Yaz dönemi staj başvuruları her sene Mart sonuna kadar kabul edilmekte olup, ilgili yıl için bölümlerin belirlediği kontenjanlar dahilinde uygun olan adaylarımız ile iletişime geçilmektedir.

Elektrik ve Elektronik Mühendisi ne iş yapar?

elektrik – elektronik müh. mezunu tüm elektronik (teknolojik) aletlerin bulunduğu yerde rahatlıla iş imkanı bulabilir. Elektrik kısmına yönelip TEDAŞ, gibi yüksek gerilim hatlarında çalışabilirler veya Telecommunication Kısmına yönelip AVEA, TURKCELL; WODAFONE gibi iletişim sektöründe çalışabilirler.

Staj da neler yapılır?

Başarılı Bir Stajyerlik İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

  1. 1-İşteki ilk gününüzü sağlama alın.
  2. 2-Patronunuz gibi giyinin.
  3. 3-Eğitiminizi ciddiye alın.
  4. 4-Öğrenmeye istekli olduğunuzu gösterin.
  5. 5-Yapılan her toplantıya gidin.
  6. 6-Her zaman daha fazla iş isteyin ve asla sıkılmış görünmeyin.
  7. 7-Kendi başınıza öğrenmeye çalışın.

KTÜ gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği hazırlık var mı?

Her yıl yaklaşık 50 öğrenci- nin, Lisans Yerleştirme Sınavından yeterli puanı alarak eğitime başladığı bölümde 1 yılı İngilizce hazırlık ol- mak üzere 5 yıl süren lisans eğitimi boyunca gemi inşaatı, gemi makineleri ve sosyal alanlarda zorunlu ve seçime bağlı dersler okutulmaktadır.

Atölye stajı ne demek?

Atölye stajı, tüm Makina Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin yapması gereken; Döküm, Talaşsız Şekillendirme, Talaşlı Şekillendirme ve Kaynak olmak üzere birbirlerinden bağımsız dört bölümden oluşur ve öğrencinin bu konuların kapsamındaki uygulamalar ile birlikte, malzeme ve ölçme tekniği konularında da pratik bilgiler

You might be interested:  Hızlı Cevap: Gıda Mühendisliği Hangi Bölüm?

Zorunlu staj belgesi nedir?

Zorunlu Staj Başvuru (Ek-1) Formu; öğrencinin hangifirmanın hangi departmanında hangi dönemde staj yapmak istediğini ve çeşitli diğer bilgileri Staj Komisyonu’na bildirdiği ve buna cevaben Staj Komisyonu’nun bunu uygun görüp görmediğini belirttiği belgedir.

Mühendislik stajları kaç gün?

Lisans öğretiminde aranan stajların toplam süresi 60 (altmış) işgünüdür. 60 iş günlük bu sürenin 30 işgünü Genel, 30 işgünü ise Mesleki Staj olarak yapılır. Genel Staj birim sorumlusu Mühendis olan kurum ve işletmelerde yapılır.

Mühendislik yaz stajı kaç gün?

1) Makine Mühendisliği Bölümü Öğrencilerinin mezuniyeti için gerekli olan toplam Staj (Pratik Çalışma) süresi 40 (kırk) iş günüdür. Öğrenciler her biri 20 iş günü olmak üzere, iki dönem staj yapmak zorundadırlar.

Staj dosyası nasıl doldurulur?

Staj defteri bilgisayarda ya da tükenmez kalem kullanarak okunaklı bir şekilde el yazısı ile doldurulmalıdır. Bilgisayarda yazılan staj defterleri; Times New Roman 12 (başlıklar 14) punto ve siyah renk kullanılarak yazılmalıdır. Satır aralığı 1,5 seçilmeli, metin iki yana yaslı olmalıdır.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector