FAQ: Elektrik Elektronik Mühendisliği Nasıl Iş Bulur?

Elektrik Elektronik Mühendisliği nerede iş bulur?

Elektrik elektronik mühendisliği nerelerde çalışır? Elektrik elektronik mühendislerihem kamuda hem de özel sektörde yer alan kuruluşlarda çalışma imkânına sahiptir. Kamuda TÜBİTAK (İLTAREN, UEKAE, SAGE, MAM), TRT, TÜRKSAT, TEMSAN, EPDK, SSMgibi kuruluşlarda çalışabilirler.

Elektrik elektronik mühendisliği nasıl bir meslek?

Elektrik Elektronik Mühendisliği, elektrik iletme, dağıtma, üretme sistemleri ile her türlü her türlü elektronik alet yapımında, kullanılması, geliştirilmesi ve denetiminde görev alan kişidir. Elektrik Elektronik Mühendisliği, elektrik ile ilgili pek çok alandan görev yapar.

Elektrik Elektronik Mühendislerinin hangi sektör ve alanlarda ve hangi konumlarda çalışabileceği?

Elektrik – Elektronik mühendisliği mezunları kamu, özel sektör ve savunma sanayisinde çalışabilirler. Kamu alanında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) gibi prestijli kurumlar Elektrik – Elektronik mühendisi istihdam eden yerler arasındadır.

Elektrik Elektronik Mühendisleri ne kadar kazanıyor?

Ortalama olarak 5 yıl tecrübeli elektrik elektronik mühendisleri yaklaşık olarak 6000 TL maaş alırlar.

Elektrik elektronik mühendisi iş bulabilir mi?

Elektronik mühendisleri kamu ve özel sektörde pek çok alanda çalışma imkanı bulabilir. Elektrik ve elektronik ile ilgili araştırma, üretim, kurulum ve test aşamalarının gerçekleştirildiği tüm kurumlarda elektronik mühendisleri rahatlıkla iş bulabiliyor.

You might be interested:  FAQ: Kaçak Elektrik Cezası Ne Kadar?

Elektrik elektronik mühendisi işsiz kalır mı?

Her unvan için ayrı ayrı işsizlik oranı hesaplandığında ise; elektrik elektronik mühendislerinin yüzde 19.67`sinin, elektrik ve elektronik haberleşme mühendislerinin yüzde 19.4`ünün, elektrik mühendislerinin ise yüzde 16.9`unun işsiz olduğu görüldü.

Elektrik Elektronik Mühendisliği nerelerde çalışır?

Elektrik mühendislerinin çalışma alanlarını şöyle sıralayabiliriz:

  • Elektrik üretimi yapan elektrik santrallerinde.
  • Elektrik malzemesi ve elektrik panosu üreten fabrikalarda veya satışını yapan satış ofislerinde.
  • Kamu kurum ve kuruluşlarında.
  • Taahhüt işi yapan veya mühendislik hizmeti veren ofislerde.

Elektrik Elektronik Mühendisi neler bilmeli?

Elektrik Elektronik Mühendisliği Öğrencileri için 10 Tavsiye

  1. 1) İngilizce.
  2. 2) Fizik- Matematik.
  3. 3) CAD Programları
  4. 4) Simülasyon Programları
  5. 5) Programlama Dilleri.
  6. 6) Office Programları
  7. 7) Mesleğinizle ilgili Hobiler Edinin.
  8. 8) Soru Sorun.

En iyi elektrik elektronik mühendisliği hangi üniversitede?

Elektrik Elektronik Mühendisliği alanında 2020 en iyi üniversitelerden ilk 10’u sırası ile şu şekilde; Koç Üniversitesi. Boğaziçi Üniversitesi. İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi.

Elektrik Elektronik Mühendisliği Otomotiv sektöründe çalışabilir mi?

Elektrik, elektronikle ilgili tüm mühendislik disiplinlerinin genel adı olarak kullanılır. Bölümün gereği üretim mühendisliği gözüküyor. 1 thought on elektrik elektronik mühendisliği. Ford, tofaş, renault, toyota, hyundai, bmc gibi otomotiv firmaları. Otomotiv sektöründe farklı pozisyonlarda çalışmanız mümkün.

Otomotiv sektöründe hangi mühendisler çalışır?

Otomotiv Mühendisliği; Makine Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği ve Güvenlik Mühendisliği dallarının tasarımda ve üretimde ortak olarak çalışmasıyla yapılır.

Makine mühendisi ne iş yapar nerede çalışır?

Makine mühendisleri fabrikalarda, şantiyelerde, santrallerde, Ar-Ge merkezlerinde çalışabilirler. Makine mühendisleri; köprü, baraj benzer biçimde büyük projelerden, en ufak bir aracın üretildiği bölgelere kadar uzanan geniş bir alanda çalışma olanağına sahiptirler. Hemen her fabrika makine mühendisi çalıştırır.

You might be interested:  Sık sorulan: Genetik Mühendisliği Nasıl Kazanılır?

Elektrik Elektronik Mühendisliği kaç saat çalışır?

Elektrik Elektronik Mühendisleri kamu ve özel sektörde çok iyi şartlarda çalışmaktadırlar. Kamu sektöründe çalışma saatlerine bakılacak olursa fiyat ve performansa bağlı olarak değerlendirme yapıldığında haftalık 40 saat çalışmaktadır.

Uzay mühendisleri ne kadar kazanıyor?

Kamuda çalışan bir havacılık ve uzay mühendisi 4.000 – 6.000 TL arası maaş almaktadır. Özel sektörde işe başlayan bir yeni mezun ise 3.000 – 4.000 TL arası maaş almaktadır. Tecrübe arttıkça özel sektör çalışanı bir havacılık ve uzay mühendisi 20.000 TL’ye kadar maaş almaktadır.

Uçak mühendisliği ne kadar maaş alıyor?

Yeni mezun bir uçak mühendisi maaşı özel sektörde ortalama olarak 3500 TL civarındadır. Tecrübe kazandıkça, bilgisini artırdıkça uçak mühendisinin maaşı da aynı oranda artacaktır. Kurumsal bir firmada çalışan 5 yıllık uçak mühendisinin maaşı yaklaşık olarak 7500 TL bandındadır.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector