Elektrik Ve Elektronik Mühendisliği Ne Iş Yapar?

Elektrik elektronik mühendisliği iş imkanı var mı?

elektrik – elektronik müh. mezunu tüm elektronik (teknolojik) aletlerin bulunduğu yerde rahatlıla iş imkanı bulabilir. Elektrik kısmına yönelip TEDAŞ, gibi yüksek gerilim hatlarında çalışabilirler veya Telecommunication Kısmına yönelip AVEA, TURKCELL; WODAFONE gibi iletişim sektöründe çalışabilirler.

Elektrik elektronik mühendisliği ne kadar maaş alıyor?

Yeni mezun bir elektrik elektronik mühendisi ise genellikle 2.500 TL ile 3.000 TL arasında bir maaşla mesleğe başlıyor. Tecrübe kazandıkça maaşını genellikle 7.000 TL’ye kadar çıkarabiliyor. Tabii daha üst rakamlara ulaşmak da mümkün. Kariyer.net verilerine göre ise ortalama maaş 4.230 TL.

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği nerede çalışır?

Nerelerde İş Bulabilir ve Çalışabilir? Elektronik mühendisleri kamuda, TÜBİTAK, TRT, TÜRKSAT, İLTAREN, SAGE, UEKAE, TEMSAN, EPDK, SSM gibi kuruluşlarda özelde ise, Türk Telekom, Vodafone, Türkcell, Havelsan, Aselsan, Roketsan, Nortel, Tusaş ve Milsoft gibi köklü kurumlarda görev alabilirler.

Elektrik Elektronik Mühendisliği nedir ne iş yapar maaşı?

Fabrikalarda işe başlayacak olan elektrik elektronik mühendisliği maaşları 3.000 – 7000+ TL arasında değişiklik göstermektedir. Proje bazlı da çalışabilmekte olan elektrik elektronik mühendisleri, hizmet vereceği özel kurumun kurumsallığına ve kendi yetkinliklerine bağlı olarak 5.500 TL üzerinde maaş kazanabilmektedir.

You might be interested:  Soru: Karbon Isıtıcılar Ne Kadar Elektrik Yakar?

Elektrik Elektronik Mühendisliği nerelerde çalışır?

Elektrik mühendislerinin çalışma alanlarını şöyle sıralayabiliriz:

  • Elektrik üretimi yapan elektrik santrallerinde.
  • Elektrik malzemesi ve elektrik panosu üreten fabrikalarda veya satışını yapan satış ofislerinde.
  • Kamu kurum ve kuruluşlarında.
  • Taahhüt işi yapan veya mühendislik hizmeti veren ofislerde.

En iyi elektrik elektronik mühendisliği hangi üniversitede?

Elektrik Elektronik Mühendisliği alanında 2020 en iyi üniversitelerden ilk 10’u sırası ile şu şekilde; Koç Üniversitesi. Boğaziçi Üniversitesi. İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi.

Elektrik Elektronik Mühendisi işsiz kalır mı?

Her unvan için ayrı ayrı işsizlik oranı hesaplandığında ise; elektrik elektronik mühendislerinin yüzde 19.67`sinin, elektrik ve elektronik haberleşme mühendislerinin yüzde 19.4`ünün, elektrik mühendislerinin ise yüzde 16.9`unun işsiz olduğu görüldü.

Yapay zeka mühendisliği ne kadar maaş alır?

Yapa Zeka Mühendisi yıllık maaşları 304.500 ABD doları (2.247.197,82 Türk Lirası) ‘a kadar yüksek ve 90.000 ABD doları (664.196,40 Türk Lirası)’ a kadar düşürürken, Yapay Zeka Mühendisi maaşlarının çoğu şu anda 142.500 ABD Doları (1.051.283,06 Türk Lirası) (25. yüzdelik) ile 173.000 ABD Doları (1.276.294,52 Türk Lirası

Bir hakim ne kadar maaş alır?

1. derecede 1/1 derecesinde 18 yıl deneyimli bir hakim 13.000 TL civarında aylık maaş alır. 1/4 kıdemindeki birinci sınıfa ayrılmış hakim, 13.500 TL civarında aylık maaş alır. 1/4 derecesindeki 24 yıl deneyimli birinci sınıf bir hakim,16.500 TL civarında aylık maaş alır.

Elektrik Elektronik Mühendislerinin hangi sektör ve alanlarda ve hangi konumlarda çalışabilir?

Elektrik – Elektronik mühendisliği mezunları kamu, özel sektör ve savunma sanayisinde çalışabilirler. Kamu alanında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) gibi prestijli kurumlar Elektrik – Elektronik mühendisi istihdam eden yerler arasındadır.

You might be interested:  Seri Elektrik Devresi Nasıl Yapılır?

Elektrik Elektronik Mühendisliği kaç saat çalışır?

Elektrik Elektronik Mühendisleri kamu ve özel sektörde çok iyi şartlarda çalışmaktadırlar. Kamu sektöründe çalışma saatlerine bakılacak olursa fiyat ve performansa bağlı olarak değerlendirme yapıldığında haftalık 40 saat çalışmaktadır.

Elektrik Elektronik Mühendisliği Staj ne zaman?

Genel staj en erken 4. yarıyılı takip eden yaz tatilinde ve mesleki staj 6. yarıyılı takip eden yaz tatilinde yapılır.

Elektrik elektronik Bölümü mezunları ne iş yapar?

Elektrik elektronik mühendisliği mezunları, gerek özel sektörde gerekse kamu kurumlarında çalışabilir. Araştırma şirketlerinde araştırma ve geliştirme mühendisi olarak çalışabilir. Elektrik mühendisli firmalarında çalışabilir. Bu şirketlerde proje mühendisi ya da şantiye mühendisi olarak görev alabilir.

Uzay mühendisleri ne kadar kazanıyor?

Kamuda çalışan bir havacılık ve uzay mühendisi 4.000 – 6.000 TL arası maaş almaktadır. Özel sektörde işe başlayan bir yeni mezun ise 3.000 – 4.000 TL arası maaş almaktadır. Tecrübe arttıkça özel sektör çalışanı bir havacılık ve uzay mühendisi 20.000 TL’ye kadar maaş almaktadır.

Elektrik elektronik mühendisi neler bilmeli?

Elektrik Elektronik Mühendisliği Öğrencileri için 10 Tavsiye

  1. 1) İngilizce.
  2. 2) Fizik- Matematik.
  3. 3) CAD Programları
  4. 4) Simülasyon Programları
  5. 5) Programlama Dilleri.
  6. 6) Office Programları
  7. 7) Mesleğinizle ilgili Hobiler Edinin.
  8. 8) Soru Sorun.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector