Elektrik Elektronik Mühendisi Hangi Alanda Yüksek Lisans Yapmalı?

Elektrik-Elektronik Mühendisliği yüksek lisans ne işe yarar?

Elektrik – Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans Programının amacı, elektrik – elektronik mühendislerinin yeni teknolojik gelişmeler ışığında eğitim almalarını sağlayarak, alanında yetişmiş kaliteli birer elektrik – elektronik yüksek mühendisi olmalarını sağlamaktır.

Elektrik-Elektronik Mühendisi hangi alan?

Elektrik – Elektronik Mühendisliği genel olarak elektrik enerjisinin üretimi ve dağıtımı, elektronik sistemlerin tasarlanması ve geliştirilmesi, uydu anten sistemlerinin tasarlanması ve geliştirilmesi, sinyal (ses, resim ve video) iletimi ve işlenmesi ile ilgilenen mühendislik dalıdır.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans kaç yıl?

Adaylar bu programı yukarıdaki yönetmeliğin 37. maddesine göre bir yıl içinde tamamlamak zorundadırlar. Program İngilizce olarak yürütüldüğünden, adayların çok iyi derecede İngilizce bilmeleri gereklidir. Giriş sınavı İngilizce olarak yapılmaktadır.

Alan dışı yüksek lisans yapılır mı?

Sonuç olarak dilerseniz mezun olduğunuz alan dışında başka bir alanda da yüksek lisans yapabilirsiniz. Bu tamamen sizin kişisel ihtiyacınıza ve enstitünün belirlemiş olduğu başvuru şartlarına bağlıdır. Alan dışı yüksek lisans yapmak istediğiniz enstitü ya da hoca ile irtibata geçerek detaylı bilgileri alabilirsiniz.

You might be interested:  Okuyucular soruyor: Elektrik Tasarrufu Nedir Elektrik Tasarrufu Sağlamak Için Ne Gibi Önlemler Alınabilir?

Mekatronik mühendisliği hangi alanlarda yüksek lisans yapabilir?

Mekatronik Mühendisliği Yüksek Lisans Programı Dersleri:

  • İleri Mühendislik Matematiği.
  • İleri Mekatronik Sistem Tasarımı
  • İleri Robotik ve Otomasyon.
  • Mekatronik Sistemlerin Mühendislik Optimizasyonu.
  • Sayısal Görüntü İşleme.
  • Isıl Sistemler Tasarımı
  • Doğrusal Olmayan Kontrol.

Elektrik Elektronik Mühendisliği okuyunca ne olunur?

Elektrik Elektronik Mühendisliği, radar, elektrik motorları, iletişim sistemleri, navigasyon sistemleri ya da elektrik üretim ekipmanı gibi elektrikli ekipmanların tasarımını geliştirmeyi amaçlar, test eder ve denetler. Elektrik elektronik mühendisleri, otomobil ve uçak tasarımında da yardımcı olur.

Her yılda kaç elektrik elektronik mühendisi mezun oluyor?

Kontenjan tarafına baktığımızda ise 12319 kişilik ciddi bir sayının 2019/2020 Eğitim ve Öğretim yılında öğrenci olarak kabul edileceği görülmektedir. Bu sayı aynı zamanda bu bölümlerin toplamda senede 10000 Mühendisi mezun ettiklerini de göstermektedir.

Elektrik elektronik mühendisliği ne kadar maaş alıyor?

Yeni mezun bir elektrik elektronik mühendisi ise genellikle 2.500 TL ile 3.000 TL arasında bir maaşla mesleğe başlıyor. Tecrübe kazandıkça maaşını genellikle 7.000 TL’ye kadar çıkarabiliyor. Tabii daha üst rakamlara ulaşmak da mümkün. Kariyer.net verilerine göre ise ortalama maaş 4.230 TL.

Yüksek lisans yapmak için ne lazım?

TEZLİ YÜKSEK LİSANSIN ŞARTLARI NELER? 4 yıllık bir lisans programından mezun olmak. ALES sınavından en az 55 puan almak ve yabancı dil yeterliliği olmak. Başvurulan üniversite adayla yapacağı mülakatı da değerlendirmeye alarak seçim yapar.

Yüksek lisans yapmak için ne gerekir?

Yüksek Lisans Başvuru Şartları Nelerdir?

  • ALES Sonuç Belgesi.
  • Lisans Diploması
  • kopya.
  • Özgeçmiş
  • Fotoğraf.
  • Yabanci Dil Yeterliliği.
  • Tavsiye Mektubu (Referans Mektubu)
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi.

ITÜ Elektrik Mühendisliği nerede?

İTÜ Elektrik – Elektronik Fakültesi, Elektrik mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme mühendisliği ve Kontrol mühendisliği bölümlerini barındırmaktadır. Ayazağa yerleşkesinde bulunur.

You might be interested:  Hızlı Cevap: Akvaryum Isıtıcısı Aylık Ne Kadar Elektrik Harcar?

Yüksek lisans alan içi alan dışı nedir?

5) Alan içi, Alan dışı kontenjanı neyi ifade etmektedir? Alan içi kontenjanı, başvurmak istediğiniz programın Anabilim Dalından mezun olan öğrenciler için ayrılan kontenjanı, Alan Dışı kontenjanı ise diğer mezuniyet diplomasına sahip öğrenciler için ayrılan kontenjanı göstermektedir.

Kimyager hangi alanda yüksek lisans yapmalı?

Yüksek kimyager olmanız için Fen Edebiyat Fakültelerinin Kimya bölümünü bitirmeniz ön şart olarak kabul edilir. Kimya bölümü mezunu olduktan sonra, yine aynı alanda yüksek lisans yapmanız gerekir, böylece yüksek kimyager unvanı ile istihdam edilirsiniz.

Gelişim Psikolojisi yüksek lisans kimler yapabilir?

Gelişim Psikolojisi Yüksek Lisans Programı; Fen-Edebiyat Fakültelerinin ya da Edebiyat Fakültelerinin Psikoloji Bölümünden, Eğitim Fakültelerine bağlı Eğitim Bilimleri Bölümünün Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programından veyahut da Çocuk Gelişimi Bölümlerinden mezun olanların başvurabilecekleri bir yüksek lisans

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector