Kurtlanan Buzdolabı Nasıl Temizlenir?

Buzdolabın içini temizlemek için: Küçük boy bir kovanın yarısına kadar su dolduruyoruz. İçine 4 yemek kaşığı sirke ya da 2 yemek kaşığı karbonat atıyoruz. İyice karıştırdığımız bu karışımı sünger yardımıyla buzdolabının içini temizlemekte kullanıyoruz.
İlk uygulama dolabın içerisinde tüm yüzeylerin hidrojen peroksit ile silinmesi olacaktır. Silinme işlemi tamamlandığında, kurtlanma probleminin son bulabilmesi için hidrojen peroksitin bakteri, patojen ve mantarlara etkisini göstermesi gerekmektedir. Bu durum 10 dakikalık bir bekleme süresi anlamına gelmektedir.
Hazırlanan karışıma batırılmış yumuşak bir bez ile buzdolabının içi ve kapağı, yukarıdan aşağıya hareketle silinmelidir. Temizleme sırasında buzdolabında oluşabilecek aşınmalara ve göçmelere karşı dikkat edilmelidir. Temiz bir bez ile buzdolabının içi ve kapağı iyice kurulanmalıdır.

Böceklenmiş buzdolabı nasıl temizlenir?

8. Bonus: Böceklenmiş buzdolabı nasıl temizlenir? Bazen böyle talihsiz durumlar da yaşanabiliyor. Eğer başına böyle bir durum gelirse eline “amonyak” içeren bir yüzey temizleyici alarak dolabı fısfısla ve temiz bir bezle buzdolabını sil.

Buzdolabında küf nasıl çıkar?

Limonun öteki yarısını soyun ve suya birkaç parça limon kabuğu da atın. Kabı mikrodalgada üç dakika ısıtın. Ardından, kabı buzdolabının içine yerleştirin. Kapalı buzdolabında ortalama yarım saat dinlendirin ve buzdolabını bir bezle silin.

Buzdolabında küf neden oluşur?

Buzdolabı, bakteri ve küfün büyümesi için uygun ortamlardır. Buzdolabında açıkta uzun süre bırakılan yiyecekler, küf için idealdir. Buzdolabının içindeki hava akışından dolayı, küf kapalı olmayan diğer ürünlere de geçebilir.

You might be interested:  Arçelik F Sınıfı Buzdolabı Ne Demek?

Buzdolabı Cifle silinir mi?

Buzdolabının cif ile temizlenmesi insan sağlığı açısından doğru değildir. Cif, çamaşır suyu ve diğer yüzey temizleyicileri gibi kimyasal içerdiğinden içinde yiyeceklerin saklandığı buzdolabı cifle temizlenmemelidir.

Buzdolabı temizlenirken fişi çekilir mi?

Buzdolabı temizliğine başlamadan önce olası bir tehlikeye karşı dolabın fişini çekmelisiniz. Eğer fiş çekilmeden temizlik yapılırsa kablolara su gelebilir ve bu durum hayati bir risk oluşturabilir.

Buzdolabı küf kokusu nasıl giderilir?

Buzdolabınızı Esir Alan Kötü Kokulardan Kurtulmak İçin Bilmeniz Gereken 11 Pratik Bilgi

  1. Elma sirkesini suyla karıştırıp buzdolabına koyun.
  2. Sirke kokusundan hoşlanmıyorsanız bir kaba karbonat koyarak buzdolabına yerleştirin.
  3. Çay bardağına ya da küçük bir kaba az miktarda süt koyarak dolapta üstü açık şekilde bekletin.

Buzdolabı içindeki sararmalar nasıl temizlenir?

1 litre suyun içerisine 2 yemek kaşığı elma sirkesi koyarak buzdolabı içindeki kirlerin kabası alınır. Ardından temiz su ile durulanır ve kuruması beklenir. Sirkeli su ile temizlemek yeterli gelmiyorsa yine de çamaşır duyu gibi ağır kimyasallar içeren deterjanların kullanılmaması tavsiye edilir.

Buzdolabı dışı nasıl beyazlatılır?

Dış yüzeyini silme: Buzdolabının içi için hazırlanmış olan temizlik suyu dışı için de hazırlanabilir. Karbonatın beyazlatıcı etkisi yüzey temizliklerinde oldukça kolaylık sağlar. Dış yüzey temizlik suyuna batırılan sünger yardımıyla temizlenir.

Buzdolabı lastiği yapışmıyor ne yapmalıyım?

Kapağı kapanmayan ver çok kolay açılan buzdolabınızın lastiklerine iyice haşlanmış sıcak suyu gezdire gezdire dökün. Lastikler kauçuk olduğu için sıcak su dökünce lastikler genleşecek, rahatlayacak ve tutunma oranı artacaktır.

Buzdolabı çamaşır suyuyla silinir mi?

Çamaşır suyu gibi güçlü dezenfektanlar buzdolabı temizliğinde kullanılmamalıdır. Bu tarz ürünlerin gıda ile temas etmesi hastalanmanıza veya zehirlenmenize neden olabilir. Buzdolabı temizliğinde olabildiğince doğal içeriğe sahip ürünler tercih edilmelidir.

You might be interested:  Priz Etrafı Nasıl Temizlenir?

Buzdolabı Soğutmazsa ne yapılır?

  1. Öncelikle buzdolabının içerisinde bulunan gıdaların tümünü dışarı çıkartın.
  2. Buzdolabınızın fişini çekin ve 4-5 saat kadar bu şekilde beklemesini sağlayın.
  3. Buzdolabının lastiklerini ve kapaklarını inceleyin. Eskimemiş ve hasar görmemiş olması gerekmektedir.
  4. Tekrar buzdolabının fişini takın.

Küflenmeye neler sebep olur?

Gıdalarda Küf Oluşumu

Küfler gıda endüstrisinde önemli bir yere sahiptir çünkü düşük pH, düşük su aktivitesi ve yüksek basınç gibi şartlar altında bakteriler gelişemezken küfler gelişebilir. Nem ve ısı faktörleri nedeniyle oldukça fazla gıda maddesi üzerinde küflenme gözlemlenir.

Kullanılmayan buzdolabı nasıl korunur?

Buzdolabını bir garajda, bodrum katında veya dışında saklayın. Alan beton dahil bir zemine sahip olmalıdır. Buzdolabını, toprak nemi buzdolabının motorunu ve bobinlerini paslandırabileceğinden, kir zeminli bir kulübe veya başka bir binada saklamayın.

Buzdolabında sebzeler neden küflenir?

Sebzelerin nemlenmesi zamanla donmalarına ve çürümelerine neden olur. Bunun için sebzelerinizi kağıt poşet, buzdolabı poşeti veya delikli poşetle saklamaya dikkat edin. Bunun yanı sıra yapraklı sebzelerinizi kağıt havluya sararak da saklayabilirsiniz. Islak olarak saklanan sebzeler nemden dolayı çabuk çürüyecektir.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector