Klima Bakımı Ne Sıklıkla Yapılmalı?

Klimama Ne Sıklıkla Bakım Yaptırmalıyım? Klima bakımı hem iç hem de dış ünite olmak üzere iki farklı bölümün incelenmesi ile yapılmalıdır. Eğer klimanızı düzenli olarak her mevsim hem ısınma hem de alanı soğutma için sıklıkla kullanıyorsanız bakımını yılda 1 kez yaptırmanız gerekmektedir.
Bu yüzden klima bakımı ne zaman yapılmalı dediğinizde en uygun zamanın evdeki klimalar için yılda iki defa olmak üzere özellikle kış ve yaz mevsimleri başlamadan evvel yapılmalıdır. Çünkü bu mevsimlerde kullanım artacaktır ve sorunsuz bir şekilde çalışması için kullanım öncesi bakımdan geçirilmesi gerekmektedir.

Klima temizliği kaç yılda bir yapılır?

Klima bakımı, klimanın sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi için en az yılda 3 kez servis tarafından yaptırılmalıdır.

Klima kaç ayda bir temizlenmeli?

Geçmişte yeni doğan ünitelerinde yaşanan, klima bakımı kaynaklı bebek ölümleri gibi acı tecrübeleri tekrar yaşamamak için de hastane yönetimlerinin çok daha hassas davranmaları gerekmektedir. Duvar tipi ve multi sistem klima cihazlarının filtreleri yaklaşık 15-30 günde bir temizlenmelidir.

Klima bakımı hangi sıklıkla yapılmalı?

Evlerde kullanılan klimalara yılda 2 defa bakım yapılmalıdır. Ofislerde kullanılan klimalara kullanım sıklığı ve ortamdaki kirlilikle orantılı olarak yılda 2 ya da 4 defa bakım yapılmalıdır. Mağaza, imalathane ve sistem odası gibi sürekli çalışan klimalara yılda en az 4 defa bakım yapılmalıdır.

You might be interested:  Klima Kurulumu Ne Kadar Sürer?

Klimaya bakım yapılırken neler yapabilir?

Mevsim bakımları, motor ve iç hazne bakımları, filtre bakımı gibi her ayrıntı, yetkili klima firması veya bakım servisi tarafından yapılır. Kontroller, ünitelerin iç ve dış temizlikleri, klima gazı dolumu gibi konuların tamamı, klima bakımında yapılır.

Klima bakımı yapılmazsa ne olur?

Klima bakımı yaptırmadığınızda klimanız hastalık yayacaktır. Toz filtreleri temizlenmeyen, eskiyen parçaları değiştirilmeyen klimaların hem performansları düşecek hem de çevreye kötü koku ve bakteri yayacaklardır. Sağlığınızı önemsiyorsanız yılda en az 2 kez, klimalarınızın iç ve dış bakımlarını yaptırın.

Klima Bakım ücreti ne kadar?

Klima Temizleme Fiyatları Yüksek Midir?

Klima Bakım Ücretleri Tutar
Salon Tipi Klima Bakım Fiyatları 150 TL
Kaset tipi Klima Temizleme Fiyatları 200 TL
Yer ve Tavan Klima Temizleme Ücretleri 250 TL
Kanal Tipi Klima Temizliği Ücreti 300 TL

Klima filtresi ne sıklıkla temizlenir?

“Hava temizleme filtreleri ne kadar sürede değiştirilmeli?” sorusu klimasının bakımını yaptırmak isteyenlerin aklına takılan sorulardan biridir. Uzmanların belirttiğine göre klima filtrelerinin 15 – 30 günde bir temizlenmesi ya da periyodik bakımlarda değiştirilmesi gerekmektedir.

Klima temizliği şart mı?

Zamanla cihaz içinde biriken istenmeyen maddeler ise cihazda kötü kokulardan arızalara kadar pek çok olumsuz sonuç doğuruyor. Bu nedenle 6–12 ay aralıklarla düzenli olarak klima bakımının yapılması gerekiyor.

Klima temizliği gerekli mi?

Klimanızın yüksek performanslı ve etkin bir şekilde çalışması için öncelikle her yıl 2 kez klima bakımını yaptırmanız gerekir. Bunun yanı sıra klimanızın filtre temizliğini ihmal etmeyin. Klima filtre temizliği için bir fırça ya da elektrik süpürgesi kullanabilirsiniz.

Klima bakımları hangi periyotta yapılır?

Klima Bakım Periyodu – Klimanızı İhmal Etmeyin!

Evlerde kullanılan klimalara yılda 2 defa bakım yapılmalıdır. Ofislerde kullanılan klimalara kullanım sıklığı ve ortamdaki kirlilikle orantılı olarak yılda 2 ya da 4 defa bakım yapılmalıdır.

You might be interested:  Klima Filtresi Temizlenmezse Ne Olur?

Ev tipi klima bakımı nasıl yapılır?

Klima İç Ünite Bakımı:

  1. İlk olarak cihazın dışı temizlenir.
  2. Filtre temizliği yapılır.
  3. Cihazın ısı değiştirgeci yani serpatin temizlenir.
  4. Soğutucu akışkan kaçak kontrolü yapılır.
  5. Daha sonra cihazın iç temizliği yapılır.
  6. İç ünitenin gerilim ve besleme akım ölçümleri yapılır.

Klima gaz kaçağı nasıl anlaşılır?

Klima gazının bittiğini anlamak için, klima çalışır durumda iken klimanın dış ünitesinde ki ince borunun durumuna bakılır, buzlanma yapması, karlanma oluşması klimanın gazının eksik olduğunu gösterir.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector