Kalorifer Pompası Nasıl Çalışır?

Kalorifer ayar düğmesi istenen dereceye alınır. 20 saniye sonra pompa çalışmaya başlar. Gidiş ve dönüş sensörlerinin arasındaki ısı farkını ölçer. İstenilen dereceden düşük ise anakart fanı çalıştırır.
NASIL ÇALIŞIR? Sirkülasyon pompası, ısıtma sisteminizin kalbi gibidir. Isıtma sisteminizin etrafındaki suyu daha yüksek bir hızda pompalamadan önce, pompaya su alarak, çarklarla suyu basınçlandırarak çalışırlar. Bu, sıcak suyun evinize verimli bir şekilde pompalanmasını sağlamaya yardımcı olur.
Pompa (devir daim pompası) ile basılan su katlarda bulunan kalorifer peteklerine dolar. Panel radyatörlere dolan sıcak su odayı ısıtır. Radyatörün içerisinde soğumaya başlayan su ağırlaşarak alttaki dönüş borusundan soğuk su hattına giderek merkezi sistem kalorifer kazanına geri döner.

Sirkülasyon pompası gidişe mi dönüşe mi?

11- Sirkülasyon pompalarını eski alışkanlıklarımızdan vazgeçerek gidişe yerleştirmek gerekir. Sistemin hava yapmadan rahatça çalışabilmesi için bu şarttır.

Kalorifer sirkülasyon pompası nereye bağlanır?

1. Isıtma Devresi Sıcak Su Sirkülasyon (Devirdaim) Pompası: Tesisatın kazan çıkış tarafına & radyatör besleme hattına bağlanır.

Kalorifer pompası arızası nasıl anlaşılır?

Bunun yanı sıra, kalorifer sisteminde çalışmama sorunu olduğunda, kombiden su gelmesi durumunda, kombi yüksek derecedeyken bile petekler ısınmıyorsa, sıcak su gelmiyorsa, kombi çalışırken ses yapıyorsa ve kombi donduğu zaman devirdaim pompasının arızalı olduğu söylenebilir.

You might be interested:  Çaydanlık Kirecine Ne Iyi Gelir?

Kalorifer kazanı pompa havası nasıl alınır?

Havayı almak için öncelikle yapılması gereken purjör üzerindeki plastik parçayı döndürmek ve aşağı konuma getirmektir. Hava çıkışı sırasında su fışkırabilir bu nedenle mutlaka bir kap bulundurun. Sirkülasyon pompasından kaynaklanan bir gürültü, hava ya da sorun varsa tüm sistemin incelenmesi gerekir.

Sirkülasyon pompası ters takılırsa ne olur?

Ters bağlantı çalışan kombinin sirkülasyon pompasının verimi düşer. Kombinin çalışma debisi düşük olur. Filtre ters yönde olduğunda, yani çıkışta olduğu için devre dışı kalır. Bu da sirkülasyon pompası korumasız kaldığı için zaman içinde mesela bende üç yıl sonrası devre dışında kalır.

Sirkülasyon pompası kaç derecede çalışır?

Sistem 90-70°C olarak çalışır.

Sirkülasyon pompası seçimi nasıl yapılır?

Pompa debisi tayin etmek için ısıtılacak mahallin hacminin bilinmesi lazımdır. Ölçüler biliniyorsa aşağıdaki yol takip edilerek mahallin hacmi ve ısı yükü W (Kcal/h) hesaplanır. Q(m3/h) = 18 m3/h ve Hm(mss) =2,6 Mss değerlerine göre kataloğumuzdan SSP 50/10 pompası seçilir.

Kalorifer Kazaninin ısısı neden yükselmez?

– Kazan su sıcaklığı yükselmiyorsa pompa debisi çok yüksek veya çok alçak olabilir. Toplam radyatör metrajına göre ısıl kapasiteyi kontrol ediniz. Ya da mevcut projesi varsa ısı kaybı hesabına göre radyatör seçimi yapılmışsa projeye uygun pompa konulmuş mu inceleyiniz.

Kalorifer devirdaim pompası arızası nasıl Anlaşilir?

Devirdaim Pompası Arızasını Anlamanın Pratik Yolu

  1. Devirdaim pompasında su kaçağı varsa.
  2. Devirdaim pompası normalde farklı bir gürültü çıkartıyorsa.
  3. Devirdaim pompası durduğunda arabanız hararet yapıyorsa.
  4. Devirdaim kayışı kopmuşsa ya da kopmak üzereyse hatta aşırı aşınmışsa.

Devirdaim pompası bozulursa ne olur?

Zamanla eskiyen devirdaimin kanatları eskir ve suya karşı direnç oluşturamaz ve suyu yönlendiremez hale gelir. Bu durum da motor içerisindeki suyun sürekli ısınmasına, radyatördeki suyun ise sürekli soğumasına neden olur yani motor sıcaklığı bir dengeye ulaşamaz. Bu durum da hararete neden olur.

You might be interested:  Klima Yağı Ne Işe Yarar?

Sirkülasyon pompası neden ses yapar?

Devir daim pompası, petek ve kombi arasında dolanan suyun, pas, kireç, korozyon sebebi ile tıkanmasından dolayı suyun sirkülasyonu zorlanmakta, ve devir daim pompasına aşırı yük binmektedir. Bu sebepten dolayı sıkışarak zorlanan devir daim pompası ses yapmaktadır.

Kalorifer kazanının havası nasıl alınır?

Kalorifer peteği su doldurma işlemi oldukça kolaydır. Kombin alt kısmında yer alan, genellikle mavi ya da siyah renklerde olan su doldurma musluğunu saat yönünün tersine çevirerek kalorifer peteğine su doldurabilirsiniz. Suyun basıncı normal değerlere geldiğinde musluğu kapatabilirsiniz.

Kalorifer kazanı neden hava yapar?

Su her sıcaklıkta buharlaşır. Sıcaklığın artması buharlaşma hızını da arttırır. Ancak ısıtma tesisatı içindeki su basıncının 1,5-2 bar aralığında olması durumunda tesisattaki suyun buharlaşması çok az olur. Buharlaşan suyun kombi içerisinde birikmesi ise kombinin hava yapmasına sebep olur.

Tesisat havası nasıl alınır?

Peteklerin havasının alınması için purjör anahtarı, purjör tıpası ve kısa düz bir tornavida gereklidir. Purjör tıpası radyatörün sağ veya sol üst kısmında yer alır.Petek radyatör havası düz tornavida ile pürjör tıpasını saat yönünün aksine anahtarı çevirerek alınır. Anahtarı bir anda değil yavaş yavaş açmak gerekir.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector