Kalorifer Pompası Arızası Nasıl Anlaşılır?

Kombide Pompa Arızası Nasıl Anlaşılır? Kalorifer sisteminde çalışmama sorunu olduğunda, kalorifer ayarı yüksek olmasına karşın kaloriferler az ısıtma yaptığında, kombi su akıttığında, ses yaptığında, sıcak su arızası söz konusu olduğunda, kombi donduğunda karşımıza arızalı olarak çıkabilir.
Bunun yanı sıra, kalorifer sisteminde çalışmama sorunu olduğunda, kombiden su gelmesi durumunda, kombi yüksek derecedeyken bile petekler ısınmıyorsa, sıcak su gelmiyorsa, kombi çalışırken ses yapıyorsa ve kombi donduğu zaman devirdaim pompasının arızalı olduğu söylenebilir.

Kalorifer su pompası arızası nasıl anlaşılır?

Devirdaim Pompası Arızası Nasıl Anlaşılır?

  1. Devirdaim pompasının su kaçırması, en anlaşılır arıza belirtilerinden birisidir.
  2. Devirdaim pompasının içindeki parçaların bozulmasından dolayı ortaya çıkan seslerden de arıza oluştuğu anlaşılabilir.
  3. Devirdaim pompası durduğunda, araba hararet yapmaya başlar.

Devirdaim çalışıp çalışmadığını nasıl anlarız?

Yedek su deposuna geri dönüş hortumunu çıkarıp aracı çalıştırıp araca hafif gaz vererek hortumdan su gelip gelmediğini kontrol edebilirsiniz. Akış kesik kesikse problem devir daim pompasında olabilir. Ama düzgün bir sekılde gelıyorsa sorun olmadığını gösterir.

Sirkülasyon pompası gidişe mi dönüşe mi?

11- Sirkülasyon pompalarını eski alışkanlıklarımızdan vazgeçerek gidişe yerleştirmek gerekir. Sistemin hava yapmadan rahatça çalışabilmesi için bu şarttır.

Sirkülasyon pompası tamir olur mu?

Pompanın arıza yapma durumu tamiri gerektirmiyor ise tamir işlemi zaten yapılamaz. Fakat tamir edilebilecek bir arıza meydana getirdi ise tamir işlemi de uzman ekipler tarafından yapılabilir. Bazı kullanıcılar tamir edilmiş bir parça yerine sıfır parça da tercih edebilmektedir.

You might be interested:  Beko Klima Wifi Nasıl Bağlanır?

Devirdaim pompası ömrü ne kadar?

Devirdaim pompası belirli periyodlarda değişmesi germeyen bir parça olsa da biz bunu belirli bir periyoda sokmalıyız. Devirdaim pompası normal şartlarda arıza belirtisi gösterdiği zaman değiştirilir. Fakat örnek vermek gerekirse aracınız 90.000 km’de ve triger seti değiştiriyorsunuz.

Motor suyu devirdaim yapmazsa ne olur?

Zamanla eskiyen devirdaimin kanatları eskir ve suya karşı direnç oluşturamaz ve suyu yönlendiremez hale gelir. Bu durum da motor içerisindeki suyun sürekli ısınmasına, radyatördeki suyun ise sürekli soğumasına neden olur yani motor sıcaklığı bir dengeye ulaşamaz. Bu durum da hararete neden olur.

Termostat bozuk olduğu nasıl anlaşılır?

Termostat arızası belirtileri

  1. Termostat açık konumda takılırsa, radyatöre sürekli soğutucu akışı motorun soğuk çalışmasına neden olur.
  2. Termostat kapalı konumda sıkışırsa, soğutucunun dolaşımı engellenir ve bu nedenle de soğutucu soğutulacak radyatöre ulaşamaz ve motor aşırı ısınır.

Termostat açmıyorsa ne olur?

Termostatın Kapalı Kalması:

Radyatöre ulaşamadığı için soğuyamaz. Su devamlı ısınacağı için motor çok fazla ısınır ve hararet yapar. Hararet sonucunda aracınız conta yakabileceği gibi piston dahi eritebilir.

Sirkülasyon pompası nereye bağlanır?

1. Isıtma Devresi Sıcak Su Sirkülasyon (Devirdaim) Pompası: Tesisatın kazan çıkış tarafına & radyatör besleme hattına bağlanır.

Sirkülasyon pompası ters takılırsa ne olur?

Ters bağlantı çalışan kombinin sirkülasyon pompasının verimi düşer. Kombinin çalışma debisi düşük olur. Filtre ters yönde olduğunda, yani çıkışta olduğu için devre dışı kalır. Bu da sirkülasyon pompası korumasız kaldığı için zaman içinde mesela bende üç yıl sonrası devre dışında kalır.

Sirkülasyon pompası ne demek?

Sirkülasyon pompası sistemde dolaşan suyun ilerlemesini sağlayan cihazlara verilen isimdir. Sirkülasyon pompaları kapalı devre çalışan ısıtma ve soğutma sistemlerinde sıvının sirkülasyonu için gereklidir. Kombi, boyler, kazan ve benzeri gibi cihazlarda sıvının sirkülasyonunu yaparlar.

You might be interested:  Evde Çaydanlık Kireci Nasıl Temizlenir?

Sirkülasyon pompası neden arızalanır?

Peteklerden hava alımı yapılamaz ise sirkülasyon pompasının üst tapası sökülerek bu havanın dışarı atılması gerekmektedir. Su hattı içerisinde (taş, toprak, vb) bulunan maddeler bazen sirkülasyon pompasının sıkışmasına yada kanatlarının kırılmasına neden olmaktadır.

Sirkülasyon pompası neden ses yapar?

Devir daim pompası, petek ve kombi arasında dolanan suyun, pas, kireç, korozyon sebebi ile tıkanmasından dolayı suyun sirkülasyonu zorlanmakta, ve devir daim pompasına aşırı yük binmektedir. Bu sebepten dolayı sıkışarak zorlanan devir daim pompası ses yapmaktadır.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector