Kalorifer Peteklerinin Havası Nasıl Alınır?

Kalorifer peteği havası alırken pürjör vanasının altına bir kap tutmanız, çıkan suyun ortalığı batırmasını önleyecektir. Bunun yanında pürjör vanasından su geldiğinde peteğin içindeki havanın bittiğini gösterir ve pürjör vanasını kapatabilirsiniz. Peteklerin havası nasıl alınır
kalorifer peteğinin havasını almak için özel kelebek anahtarı ile vidası gevşetilir bir miktar su aktıktan sonra tekrar vidası sıkılır çetin sardoğan 07/12/2018 11:09 0

Kalorifer peteği havasını alırken nelere dikkat etmeli?

Hava alınırken purjör birden açılmamalıdır. Yavaşça çıkarılan hava aynı oranda kombiden su basılarak takviye edilmelidir. Eğer havayı birden boşaltırsak ya da suyu aniden sisteme basarsak kombi kendini kapatır ve arıza konumuna geçer. Arıza konumu çok önemli bir husus değildir.

Petek havası nereden alınır?

Petek hava alma işlemi, peteklerde bulunan pürjör vanasından gerçekleşmektedir. Pürjör vanası genellikle peteğinin vanasının olduğu yerin tam ters istikametinde bulunmaktadır. Peteklerin pürjör vanası, pürjör anahtarı ya da düz tornavida yardımı ile çeyrek tur kadar çevrilir.

Kalorifer peteğinde hava olduğu nasıl anlaşılır?

Peteklerde hava olduğu nasıl anlaşılır? Radyatörlerinizde hava olup olmadığını anlamak istiyorsanız radyatörün üstünde elinizi gezdirin. Peteğin üst kısmında soğukluk varsa, üst sol kenarı sıcakken sağ kenarı soğuksa veya tam tersi bir durum söz konusuysa o petekte hava var demektir.

You might be interested:  Salla Kazan Günleri Ne Zaman?

Kalorifer tesisatı havası nasıl alınır?

Peteklerin havasının alınması için purjör anahtarı, purjör tıpası ve kısa düz bir tornavida gereklidir. Purjör tıpası radyatörün sağ veya sol üst kısmında yer alır.Petek radyatör havası düz tornavida ile pürjör tıpasını saat yönünün aksine anahtarı çevirerek alınır. Anahtarı bir anda değil yavaş yavaş açmak gerekir.

Petek havası alınırken hangi vana kapatılır?

PETEKLERİN HAVASI ALINIRKEN HANGİ VANA KAPATILIR? Hava alma işlemi sırasında üst vanayı kapatmanız, alt vanayı açmanız gerekir. Yukarıda anlattığımız gibi eğer döküm petek kullanıyorsanız ve purjör vanasını açamadıysanız üst vanayı gevşeterek havayı boşaltmalısınız.

Kalorifer havası alınmazsa ne olur?

Petek havası alınmazsa ne olur? -Petek havası alınmadığı zamanlarda peteklerin içerisinde su her bölgeye yayılamaz ve peteğin bazı bölgelerinde ısınma sorunu meydana gelir.

Otomatik hava Purjörü nereye takılır?

Apartmanlar gibi büyük binalarda her kolon hattının en üst noktasına ( genelde çatı arasına denk gelir ) bir adet otomatik hava purjörü takılmalıdır. Havanın daha hızlı toplanıp seri atılabilmesi için purjörlerin altına uygun hacimde hava tüpü konulması tavsiye olunur. Hava tüpü ürünleri de sitemizde mevcuttur.

Kalorifer kazanının havası nasıl alınır?

Kalorifer peteği su doldurma işlemi oldukça kolaydır. Kombin alt kısmında yer alan, genellikle mavi ya da siyah renklerde olan su doldurma musluğunu saat yönünün tersine çevirerek kalorifer peteğine su doldurabilirsiniz. Suyun basıncı normal değerlere geldiğinde musluğu kapatabilirsiniz.

Petekler Isınmıyorsa sebebi nedir?

Kalorifer peteklerinin ısınmamasının birkaç farklı nedeni olabilir. Petekler ısınmıyorsa; kombi pompasının yetersiz gelmesi, tesisat borularının ters bağlanmış olması, peteklerde hava olması, petek içinde tıkanıklık olması veya tesisat borularında tıkanıklık olması gibi sorunlardan kaynaklanır.

Peteklerde sıcak su girişi nerede?

Sıcak su girişi üst tarafa, soğuk su girişi alt tarafa takılır. Purjör sıcak su girişinin karşısına takılır. Kombiye yakın ve bir metreden kısa radyatörler için uygulanabilir.

You might be interested:  Mide Yıkama Işlemi Nasıl Yapılır?

Peteklerin havası ne zaman alınmalı?

Peteklerin havası, kombi çalışıyor konumdayken alınmalıdır. Fakat bu işlem yapılırken birisinin kombiye sürekli su takviye etmesi gerekebilir. Havanın birden boşaltılması için purjörün tam açılması durumunda kombi kendisini kapatabilir ve kendisini arıza moduna alabilir.

Kombinin hava yaptığı nasıl anlaşılır?

Peteklerin üstü soğuk altı sıcak ise peteklerde hava var demektir. Kombi peteklerinin hava yapmaması için kışa girmeden önce bakımlarının ve temizliğinin yaptırılması gerekmektedir. Peteklerin üst kısımları sıcak, alt kısımları soğuk ise peteklerde hava olduğu anlamına gelmez.

Havlupanın havası nasıl alınır?

Havlupan petek havası almak için düz tornavida ile su damlacıklarını silmek için bir de bez hazırlamanız yeterli olacak. Peteğin üst yan tarafındaki hava alma yerini tornavida ile sol tarafa doğru çevirerek hafifçe gevşetin. Bu esnada petekte bulunan havanın çıkış sesini duyabilirsiniz.

Borunun havası nasıl alınır?

Normal durumda tahliye vanası açık pozisyondadır ve bu suretle orifisten hava geçişi sağlanır. Vana suyla doldukça flatör yükselir ve orifisi kapar. Boru hattında biriken vana vananın içine ulaştığında suyun yerini alır ve flatör aşağıya düşerek havanın orifisten dışarı tahliye edilmesini sağlar.

Kalorifer kazanı su basıncı kaç olmalı?

80 °C ye kadar akışkan sıcaklıklarında ve 25 bar giriş basınçlarına kadar kullanılabilir. Besi basıncı 1.5 ile 6 bar arasında ayarlanabilir. Tesisat suyunun şebekeye geri akışını engelleyen çekvalfi vardır. Besi basıncını gösteren manometre üzerinde mevcuttur.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector