Kalorifer Petek Havası Nasıl Alınır?

Kalorifer Peteğinin Havası Nasıl Alınır? Öncelikle hava alma anahtarı veya düz bir tornavida tedarik edin. Elinizde kuru bir bez ve derin bir kap ya da kova bulundurun. Kalorifer Peteğinin başına geçin. Üst yan kısmına bakın (peteğe göre sağ üst veya sol üst olabilmektedir) orada açılabilir müşür kısmı bulunmaktadır.
Kalorifer peteğinin havası nasıl alınır? Peteklerin hava yaptığını tespit etmek için öncelikle peteğin alt ve üst kısımlarını elimizle kontrol etmeliyiz. Petek üzerindeki bazı alanlar soğuk ise peteğiniz hava yapmış olabilir. Kalorifer Peteğinin Havası Nasıl Alınır? Öncelikle hava alma anahtarı veya düz bir tornavida tedarik edin.

Kombi çalışırken petek havası alınır mı?

Evet kombi çalışırken petek havası alınır. Fakat bir kişi de hava alma sırasında kombiye su takviye ediyor olmalıdır. Hava alınırken purjör birden açılmamalıdır. Yavaşça çıkarılan hava aynı oranda kombiden su basılarak takviye edilmelidir.

Petek havası nereden alınır?

Petek hava alma işlemi, peteklerde bulunan pürjör vanasından gerçekleşmektedir. Pürjör vanası genellikle peteğinin vanasının olduğu yerin tam ters istikametinde bulunmaktadır. Peteklerin pürjör vanası, pürjör anahtarı ya da düz tornavida yardımı ile çeyrek tur kadar çevrilir.

You might be interested:  Kalorifer Ne Zaman Yanmalı?

Kalorifer havası ne zaman alınır?

Peteklerin havası, kombi çalışıyor konumdayken alınmalıdır. Fakat bu işlem yapılırken birisinin kombiye sürekli su takviye etmesi gerekebilir. Havanın birden boşaltılması için purjörün tam açılması durumunda kombi kendisini kapatabilir ve kendisini arıza moduna alabilir.

Kalorifer peteğinin hava yaptığı nasıl anlaşılır?

Peteklerde hava olduğu nasıl anlaşılır? Radyatörlerinizde hava olup olmadığını anlamak istiyorsanız radyatörün üstünde elinizi gezdirin. Peteğin üst kısmında soğukluk varsa, üst sol kenarı sıcakken sağ kenarı soğuksa veya tam tersi bir durum söz konusuysa o petekte hava var demektir.

Kombi pompasının havası nasıl alınır?

Kombilerin üzerinde bulunan purjörler sayesinde otomatik olarak içerisinde biriken havayı boşaltabilmektedirler. Eğer purjörler hava boşaltılmasına yardımcı olmuyorlarsa eğer müdahale ederek havası alınmalıdır. Kombinin havasının alınması için pompanın yanından rekorun bir sökülerek havası alınabilir.

Kombide hava varsa ne olur?

Kombi peteklerinin içinde hava sıkışması olduğunda peteklerin üst kısmı ısınır ancak alt kısımları ısınmaz. Kombi performansını düşüren ve peteklerin ısınmasına neden olan hava aynı zamanda doğalgaz faturalarını da yükseltmektedir.

Petek havası alınırken hangi vana kapatılır?

PETEKLERİN HAVASI ALINIRKEN HANGİ VANA KAPATILIR? Hava alma işlemi sırasında üst vanayı kapatmanız, alt vanayı açmanız gerekir. Yukarıda anlattığımız gibi eğer döküm petek kullanıyorsanız ve purjör vanasını açamadıysanız üst vanayı gevşeterek havayı boşaltmalısınız.

Otomatik hava Purjörü nereye takılır?

Apartmanlar gibi büyük binalarda her kolon hattının en üst noktasına ( genelde çatı arasına denk gelir ) bir adet otomatik hava purjörü takılmalıdır. Havanın daha hızlı toplanıp seri atılabilmesi için purjörlerin altına uygun hacimde hava tüpü konulması tavsiye olunur. Hava tüpü ürünleri de sitemizde mevcuttur.

Kalorifer kazanının havası nasıl alınır?

Kalorifer peteği su doldurma işlemi oldukça kolaydır. Kombin alt kısmında yer alan, genellikle mavi ya da siyah renklerde olan su doldurma musluğunu saat yönünün tersine çevirerek kalorifer peteğine su doldurabilirsiniz. Suyun basıncı normal değerlere geldiğinde musluğu kapatabilirsiniz.

You might be interested:  Çaydanlık Sarısı Nasıl Geçer?

Kalorifer havası alınmazsa ne olur?

Petek havası alınmazsa ne olur? -Petek havası alınmadığı zamanlarda peteklerin içerisinde su her bölgeye yayılamaz ve peteğin bazı bölgelerinde ısınma sorunu meydana gelir.

Petekler Isınmıyorsa sebebi nedir?

Kalorifer peteklerinin ısınmamasının birkaç farklı nedeni olabilir. Petekler ısınmıyorsa; kombi pompasının yetersiz gelmesi, tesisat borularının ters bağlanmış olması, peteklerde hava olması, petek içinde tıkanıklık olması veya tesisat borularında tıkanıklık olması gibi sorunlardan kaynaklanır.

Petekler neden sık sık hava yapar?

Su her sıcaklıkta buharlaşır. Sıcaklığın artması buharlaşma hızını da arttırır. Ancak ısıtma tesisatı içindeki su basıncının 1,5-2 bar aralığında olması durumunda tesisattaki suyun buharlaşması çok az olur. Buharlaşan suyun kombi içerisinde birikmesi ise kombinin hava yapmasına sebep olur.

Petek kirliliği nasıl anlaşılır?

Suyun rengi paslı olursa peteklerin kirlendiğini ve temizlenmesi gerektiğini anlayabilirsiniz. Peteklerden akan siyah su paslı şekilde akıyorsa bunu önlemek için petekleri temizletmeniz gerekir. Petek temizliğini iki yılda bir yaptırdığınız takdirde bu sorunla karşılaşmazsınız.

Peteklerin havasını almak ne işe yarar?

Kapalı devre ısıtma sistemlerinde oluşabilecek ısınma sorunlarının önüne geçmek amacı ile üretilen hava alma purjörü, tesisattaki havayı alarak ısınma sorunun oluşmasını önlemektedir. Ayrıca diğer adı olarak halk arasında petek havası alma anahtarı diye bilinir.

Eski tip kalorifer peteğinin havası nasıl alınır?

Döküm peteklerin havası nasıl alınır? Döküm peteklerde havayı almak diğer peteklerden pek farklı değildir. Bu peteklerde de sağ tarafta ya da solda bir tapa bulunur. Bu tapanın saat istikametine göre ters yönde düz bir tornavida ile çevrilmesiyle havasını alabilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector