Kalorifer Petek Giriş Çıkışı Nasıl Olmalı?

Petek içinde bulunan nispeten soğuk su, yoğunluk fazlalığından dolayı alt ksımda kalacağı için ve peteğin tamamının mümkün olduğunca homojen ve sıcak olmasını istediğimiz için petekte bulunan soğuk suyun alt taraftan çıkması uygun olacaktır.

Petek giriş çıkış vanası hangisi?

Her petekte sıcak su girişi ve su çıkışı olacak şekilde iki vana olur. Bu vanalardan sıcak su girişi genellikle üstte yer alır. Kalorifer petek vanalarının ikisi de altta ise sağdaki sıcak su girişi, soldaki ise su çıkışıdır.

Peteklerde sıcak su girişi nerede?

Sıcak su girişi üst tarafa, soğuk su girişi alt tarafa takılır. Purjör sıcak su girişinin karşısına takılır. Kombiye yakın ve bir metreden kısa radyatörler için uygulanabilir.

Kalorifer peteklerinde neden 2 vana var?

Kalorifer peteklerinde 2 adet vana bulunur. Kalorifer peteklerinde alt vana, petekten çıkan suyun kontrolünü sağlar. Üst vana ise peteğe giren sıcak su vanasıdır. Tabi bu vanalar her zaman altta ve üstte olmaz.

Peteklerde içinde su nasıl dolaşır?

Kalorifer peteği su doldurma işlemi oldukça kolaydır. Kombin alt kısmında yer alan, genellikle mavi ya da siyah renklerde olan su doldurma musluğunu saat yönünün tersine çevirerek kalorifer peteğine su doldurabilirsiniz. Suyun basıncı normal değerlere geldiğinde musluğu kapatabilirsiniz.

You might be interested:  Soba Fanı Nasıl Çalışır?

Petek vanaları sonuna kadar açılmalı mı?

Petekleri numaralandırdıktan sonra kombiye en yakın olan petek yani bir nolu peteğin alt vanasını sonuna kadar açık olacak şekilde üst vanayı sonuna kadar kapatın. Peteğin üst vanasını kapattıktan sonra bir tık çevirerek açın. Yani en kısık şekilde açık kalsın.

Petek vanaları ne kadar açılmalı?

Kapatma işlemi saat yönüne çevrilerek yapılır. Kapattığınız vanayı bu kez 1 cm kadar (1 tur değil dikkat edin) çeviriniz yani saat yönünün tersine doğru çevirin. Şimdi en çok ısınan 2. peteğinizin vanasını 2 cm kadar açınız

Peteklerin altı soğuk üstü sıcak sa ne anlama gelir?

Peteğin alt kısımlarına yakın bir noktada tıkanırsa peteklerin üstü sıcak altı soğuk olur. Ancak tam peteğin girişinde de tıkanıklık meydana gelebilmektedir. Peteğin tam girişinde tıkanıklık meydana gelirse, peteğin tamamı ısınmaz.

Peteklerin alt tarafları soğuk Neden?

Kombiye yakın olan petek ısınıyor ama uzaktaki peteklerin alt kısmı ısınmıyorsa, reglaj ayarı yapılmalıdır. Reglaj ayarı sorununuzu çözecektir. Kombi filtresinin tıkanması sonucu da peteklerde sıkıntı yaşanabilir. Kombi filtresi temizlenmesi gerekir.

Kalorifer sıcaklığı kaç derece olmalı?

Isı mühendisliğine göre konfor şartları bakımından bir evin farklı mekanlarının farklı sıcaklıklarda olması gerekir. Bu değerler antre, hol, koridor için 15°C, oturma ve yatak odaları ile mutfaklar için 20°C, banyo için 24°C’dir (Bkz. Makina Mühendisleri Odası Yayınları-Kalorifer Tesisatı Kitabı Yayın No: 352).

Kombide mavi vana ne işe yarar?

Genel olarak söyleyecek olursak, kombinin alt tarafına baktığımız zaman, mavi veya siyah bir plastik başlığı olan, dönebilen bir vana görürsünüz. İşte o vana, doldurma musluğu ya da doldurma vanası olarak tabir ettiğimiz parçadır. Bu musluk, saatin tersi yönde açılır, saat yönünde kapanır.

You might be interested:  Yanan Çaydanlık Nasıl Beyazlatılır?

Reglaj ne demek?

Engebeli yerlerde, çukurların doldurulması, istenmeyen sert kayalıkların kırılması, tümseklerin kazılması, bitkilerin sökülmesi gibi düzeltme ve çevre temizleme işlerine reglaj ismi verilir.

Bir odanın petekler nasıl kapatılır?

Kullanılmayan petekler nasıl kapatılır?

  1. Termostatik petek vanaları kadran 0’ı gösterecek şekilde saat yönünde döndürülerek kapatılır.
  2. Termostatik vana yoksa radyatörün sağ tarafında yer alan ikinci vanayı bulup daha fazla dönmeyene kadar saat yönünde çevirerek de petekleri kapatabilirsiniz.

Petekten su sesi neden gelir?

Petekten su sesi gelmesi petek içinde hava olduğunu gösterir. Hava oranı yüksekse, su devir daim yaptığı sırada ses çıkarır. Bunun için pürjör anahtarı ile petekte bulunan pürjör vanasını gevşeterek peteğin havasını almalısınız.

Kalorifere nasıl su verilir?

Kalorifer peteği su doldurma, peteklere ilk suyu vermek için kombi altında bulunan mavi veya siyah vana açılarak su doldurma yapılır. Kombi altından su doldurma işi çok basit olsa da suyu ne kadar vermeniz gerektiğini bilmezseniz kombi altından fazla su akmaya başlayacaktır.

Kalorifere su nasıl basılır?

Peteklere su basma nasıl yapılır? Bunun için ilk yapmanız gereken şey kalorifer peteğinin alt tarafında yer alan mavi ve siyah başlıklı vanayı açmaktır. Vanayı açtığınız zaman su doldurma işlemi başlatılmış olur.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector