Kalorifer Peteğinden Hava Nasıl Alınır?

Kalorifer peteklerindeki havayı almak için bir purjör anahtarı veya düz tornavida gerekmektedir. Kalorifer peteğinin üst kısmında bulunan purjör vidası purjör anahtarı veya düz tornavidayla gevşetilir. Bu işlem sırasında etrafa su sıçramaması için bir kova veya kap ile altında destek sağlanabilir.
Kalorifer Peteğinin Havası Nasıl Alınır? Purjör anahtarı ya da düz tornavida yardımı ile kalorifer peteğinin üst kısmında bulunan purjör vidasını gevşetin ve petekten su gelene kadar havasının çıkmasını sağlayın. Su geldikten sonra peteğin purjör vidasını sıkın ve eski haline getirin. Böylelikle peteğin havasını almış olursunuz.

Petek havası nereden alınır?

Petek hava alma işlemi, peteklerde bulunan pürjör vanasından gerçekleşmektedir. Pürjör vanası genellikle peteğinin vanasının olduğu yerin tam ters istikametinde bulunmaktadır. Peteklerin pürjör vanası, pürjör anahtarı ya da düz tornavida yardımı ile çeyrek tur kadar çevrilir.

Petekler açıkken havası alınır mı?

Evet kombi çalışırken petek havası alınır. Fakat bir kişi de hava alma sırasında kombiye su takviye ediyor olmalıdır. Hava alınırken purjör birden açılmamalıdır. Yavaşça çıkarılan hava aynı oranda kombiden su basılarak takviye edilmelidir.

Kalorifer peteklerinin havası ne zaman alınır?

Peteklerin havası, kombi çalışıyor konumdayken alınmalıdır. Fakat bu işlem yapılırken birisinin kombiye sürekli su takviye etmesi gerekebilir. Havanın birden boşaltılması için purjörün tam açılması durumunda kombi kendisini kapatabilir ve kendisini arıza moduna alabilir.

You might be interested:  Elleri Yıkama Süresi En Az Ne Kadar Olmalıdır?

Kalorifer peteği neden hava alır?

Su her sıcaklıkta buharlaşır. Sıcaklığın artması buharlaşma hızını da arttırır. Ancak ısıtma tesisatı içindeki su basıncının 1,5-2 bar aralığında olması durumunda tesisattaki suyun buharlaşması çok az olur. Buharlaşan suyun kombi içerisinde birikmesi ise kombinin hava yapmasına sebep olur.

Petek havası alınırken hangi vana kapatılır?

PETEKLERİN HAVASI ALINIRKEN HANGİ VANA KAPATILIR? Hava alma işlemi sırasında üst vanayı kapatmanız, alt vanayı açmanız gerekir. Yukarıda anlattığımız gibi eğer döküm petek kullanıyorsanız ve purjör vanasını açamadıysanız üst vanayı gevşeterek havayı boşaltmalısınız.

Peteklerin havasının alındığı Nasıl Anlaşılır?

Peteklerde hava olduğu nasıl anlaşılır? Radyatörlerinizde hava olup olmadığını anlamak istiyorsanız radyatörün üstünde elinizi gezdirin. Peteğin üst kısmında soğukluk varsa, üst sol kenarı sıcakken sağ kenarı soğuksa veya tam tersi bir durum söz konusuysa o petekte hava var demektir.

Kalorifer havası alınmazsa ne olur?

Petek havası alınmazsa ne olur? -Petek havası alınmadığı zamanlarda peteklerin içerisinde su her bölgeye yayılamaz ve peteğin bazı bölgelerinde ısınma sorunu meydana gelir.

Petek havası alınırken ne kadar alınmalı?

Bu petek havası alınırken kombi açık mı olmalı diye soranlara yanıt olacaktır. Bu durumda peteğin yanındaki purjör tapası saat yönünün tersine bir tornavida ya da anahtar ile çevrilerek alınabilir. Tapayı su çıkıncaya kadar çevirmeniz havanın alınması için yeterlidir.

Havlupanın havası nasıl alınır?

Havlupan petek havası almak için düz tornavida ile su damlacıklarını silmek için bir de bez hazırlamanız yeterli olacak. Peteğin üst yan tarafındaki hava alma yerini tornavida ile sol tarafa doğru çevirerek hafifçe gevşetin. Bu esnada petekte bulunan havanın çıkış sesini duyabilirsiniz.

Otomatik hava Purjörü nereye takılır?

Apartmanlar gibi büyük binalarda her kolon hattının en üst noktasına ( genelde çatı arasına denk gelir ) bir adet otomatik hava purjörü takılmalıdır. Havanın daha hızlı toplanıp seri atılabilmesi için purjörlerin altına uygun hacimde hava tüpü konulması tavsiye olunur. Hava tüpü ürünleri de sitemizde mevcuttur.

You might be interested:  Priz Bağlantısı Nasıl Yapılır?

Kalorifer kazanının havası nasıl alınır?

Kalorifer peteği su doldurma işlemi oldukça kolaydır. Kombin alt kısmında yer alan, genellikle mavi ya da siyah renklerde olan su doldurma musluğunu saat yönünün tersine çevirerek kalorifer peteğine su doldurabilirsiniz. Suyun basıncı normal değerlere geldiğinde musluğu kapatabilirsiniz.

Kalorifer peteklerinin alt kısmı neden ısınmaz?

Neden Peteğin Altı Isınmıyor? Kalorifer peteklerinden sadece bir tanesinin altı ısınmıyorsa, petekte hava olabilir. Bu durumda, peteğin havası alınmalıdır. Havası alındıktan sonra da peteğin yarısı ısınmıyorsa, petek içinde tortulaşma sonucu su döngüsü kısmen gerçekleşmiyordur.

Kalorifer peteği zehirler mi?

Doğalgaz karbonmonoksit içermediğinden zehirleyici değildir. Ancak havadan daha hafif bir gaz olduğundan kapalı alanlarda sızma halinde yukarılarda toplanır. Çok miktarda bulunduğu zaman ortamda oksijen azalacağından boğulmaya sebep olabilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector