Kalorifer Peteği Üst Kapağı Nasıl Çıkarılır?

Önce peteğin üst kapağını çıkarın. Peteğin üst kapağını, peteğin her iki başında tutan yan kapakları geriye doğru tornavida ile kastırarak altına giren petek üst kapağını çıakrın. Elektrikli süpürge ile önce petek aralarında ki kaba pisliği çekin ve temizleyin.

Petek üstünü nasıl temizlenir?

Bir kovaya ılık su doldurun, suya biraz sıvı sabun dökerek iyice köpürtün. Temiz bir bezi sabunlu suya batırın ve suyun fazlasını sıkarak akıtın. Nemli bez ile kaloriferin dışını silin. Kalorifer peteğinin paslanmaması için ikinci bir temiz bez ile peteği kurulayın.

Kalorifer peteği alt vana ne işe yarar?

Kalorifer peteklerinde alt vana, petekten çıkan suyun kontrolünü sağlar. Üst vana ise peteğe giren sıcak su vanasıdır. Tabi bu vanalar her zaman altta ve üstte olmaz. Bazı durumlarda biri peteğin sağında diğeri ise peteğin solunda olur.

Kalorifer peteği deliği nasıl kapatılır?

Epoksi macunu delik radyatör üzerine bastırarak uygulayın. Deliği doldurduktan sonra, kenarlarına da iyice bastırın ve yayın. Epoksi macunlar 10-15 dakikada kurumaya başlasa da; tam kuruması 24 saattir. Kuruduktan sonra, üzerini herhangi bir boya ile boyayabilirsiniz.

You might be interested:  Araç Klima Ac Ne Demek?

Petekler sağa mı açılır sola mı?

Havaların soğumasıyla birlikte petekleri açmanızın vakti gelmiş demektir. Kalorifer peteklerini doğru bir şekilde açarak evinizin en iyi şekilde ısınmasını sağlayabilirsiniz. Termostatik petek vanaları saat yönünün tersine yani sola doğru çevirdiğinizde açılır.

Kalorifer peteğinin havası nasıl alınır?

Evde bulunan düz tornavida ile peteğin üst kısmında yer alan purjor kısmının saat yönünde çevrilmesi gerekmektedir. Sıcak su gelene kadar içeride bulunan havayı boşaltın. Su gelmeye başladığında purjör tapasını yerine takıp tersine çevirerek kapatabilirsiniz. Bu durum yalnızca yeni tip peteklerde geçerlidir.

Kalorifer peteği nasıl silinir?

Kalorifer petekleriniz çalışır vaziyetteyken temizlik yapmayın. Ilık su ve mikrofiber bez yardımıyla kalorifer peteğinizin ızgara ve gövde kısımlarını silin. Dökme demir (eski tip) kalorifer petekleriniz varsa aralarındaki tozu elektrik süpürgesinin ince ucuyla çekip ardından ıslak bezle silebilirsiniz.

Doğalgaz Petek alt vanaları nasıl ayarlanır?

En çok ısınan peteğinizin (1. sıradaki peteğin) su giriş vanasını yani üst vanayı tamamen kapatın. Kapatma işlemi saat yönüne çevrilerek yapılır. Kapattığınız vanayı bu kez 1 cm kadar (1 tur değil dikkat edin) çeviriniz yani saat yönünün tersine doğru çevirin.

Petek vanaları hangi konumda olmalı?

Her petekte sıcak su girişi ve su çıkışı olacak şekilde iki vana olur. Bu vanalardan sıcak su girişi genellikle üstte yer alır. Kalorifer petek vanalarının ikisi de altta ise sağdaki sıcak su girişi, soldaki ise su çıkışıdır. Petek vana ayarı yapılırken su çıkış vanasının tam olarak açık konumda olması gerekir.

Petek vanaları sonuna kadar açılmalı mı?

Petekleri numaralandırdıktan sonra kombiye en yakın olan petek yani bir nolu peteğin alt vanasını sonuna kadar açık olacak şekilde üst vanayı sonuna kadar kapatın. Peteğin üst vanasını kapattıktan sonra bir tık çevirerek açın. Yani en kısık şekilde açık kalsın.

You might be interested:  Salla Kazan Nasıl Kullanılır?

Kalorifer peteği delik ise ne olur?

Bu nedenle kalorifer peteği delinenler mutlaka bunun sebebini öğrenmeli ve buna göre önlem almalıdır. Çünkü delinen kalorifer peteği tesisattaki suyun eksilmesine dolayısıyla ısınma sorunu yaşanmasına neden olur.

Kalorifer peteği su kaçırıyor ne yapmalıyım?

Havlupan su kaçırıyorsa ya da kalorifer peteği vanası açılınca su geliyorsa mutlaka vana değiştirilmelidir. Vanayı değiştirmek için sistemin suyunu tamamen boşaltmak gerekir. Sistemdeki su tamamen boşaldıktan sonra petek vanalarını açık bırakabilirsiniz.

Radyatörün delik olduğu nasıl anlaşılır?

Radyatör Arıza Belirtileri

  1. Motorun Aşırı Isınması Radyatörde bir aksaklık meydana geldiğinde size ilk uyarıyı gösterge panelinizde bulunan hararet göstergesi verir.
  2. Soğutma Sıvısı Sızıntıları
  3. Soğutma Sıvısı Renginde Bozukluk.
  4. Radyatör veya Motor Çevresinden Çıkan Buharlar.

Kombi gaz vanası hangi yöne açılır?

En çok merak edilen konular içerisinde kombi su doldurma vanası açısından hangi yönde çevrilmesi gerektiği geliyor. Bu doğrultuda doldurma musluğu olarak da bilinen yapı saatin tersi yönünde çevrilmelidir. Bu yapıldığı vakit kombiye su basma işlemi gerçekleştirilir ve 1 bar basıncının üstüne çıkma durumu sağlanır.

Dogalgaz vanası hangi yone açılır?

Doğalgaz vanası boru ile paralel yani boru ile aynı hizada ise açık konumdadır. Vana üzerinde bulunan (A) açık (K) harfi ise kapalı demektir.

Peteklerin hepsi açılmalı mı?

Dairede en az 3 petek mutlaka kullanılmalıdır. Oda kapısı kapalı olmak şartı ile petek vanasını kapalı tutabilir ve çalıştırmayabilirsiniz. Kullanmadığınız odaların petek vanaları kapalı ise ve kapısı açık ise ısıtılan odalardan bu odaya, bu odadan da ısıtılan odalara hava akışı sağlanır.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector