Kalorifer Peteği Nasıl Yapılır?

KALORİFER PETEĞİ TEMİZLEMENİN PÜF NOKTALARI Peteğin araları ve arkası önce elektrikli süpürge ile sonra da bez ile temizlenir. Peteğin önü sabunlu suyla silinir, sonra temiz ve kuru bir bezle kurulanır. Paslanan kaloriferler içinse petekteki kirli su boşaltılır ve içi temiz su ile yıkanır.
İlginizi Çekebilir: Kalorifer peteği kaplama nasıl yapılır, merak edenler tıklayabilir. Astar boyasını tüm peteklere boşluk kalmayacak şekilde uygulayın ve kurumasını bekleyin. Astar boyama işleminin tamamlanmasının ardından kullanacağınız boyayı peteklere uygulayabilirsiniz.

Kalorifer peteklerinde yağ var mıdır?

Sıfır petek takılırken içerisine yağ basılmaz ve haznesinde yağ doldurulup verilmez. Peteklerin duvarladında fabrikasyonda işlem yapılabilmesi için yağlanma olur. Bunun da ısınmaya zararı olmadığından dolayı.

Peteklerin içine ne konulur?

Peteklere antifriz konulma amacı olarak yakıttan tasarruf sağlamak ve ısınma kalitesinin yükseltilmesini sağlamak olarak ifade edilmektedir. Peteklere antifriz koyma suyun hızlı bir şekilde ısınması ve daha geç soğumasını sağlamak için konulduğu söylenir.

Kalorifer peteği alt vana ne işe yarar?

Kalorifer peteklerinde alt vana, petekten çıkan suyun kontrolünü sağlar. Üst vana ise peteğe giren sıcak su vanasıdır. Tabi bu vanalar her zaman altta ve üstte olmaz. Bazı durumlarda biri peteğin sağında diğeri ise peteğin solunda olur.

You might be interested:  Soba En Iyi Nasıl Çeker?

Kalorifer peteğine nasıl su verilir?

Peteklere ilk su nasıl verilir? Kalorifer peteği su doldurma işlemi oldukça kolaydır. Kombin alt kısmında yer alan, genellikle mavi ya da siyah renklerde olan su doldurma musluğunu saat yönünün tersine çevirerek kalorifer peteğine su doldurabilirsiniz. Suyun basıncı normal değerlere geldiğinde musluğu kapatabilirsiniz.

Kombi petek suyu neden siyah?

Sistem içerisinde suda bulunan kir partikülleri, pasla (demir oksit) birleşir. Bu pas, radyatörlerin, boruların ve lehimli bağlantıların içinden gelir. Bu nedenle, sistem ne kadar eski olursa, bir miktar siyah su birikmesi olasılığı o kadar yüksektir. Kir ve pas, yapışkan bir sıvı ortaya çıkarır.

Peteklerdeki su neden siyah olur?

Peteklerden çıkan siyah su, siyah suyun paslı olmaması halinde bu normal görülür. Ancak peteklerde oluşan kirlenme nedeniyle petek altlarında birikmiş çamurlaşma suyun siyah paslı renkte olmasına neden olacaktır. Suyun rengi paslı olursa peteklerin kirlendiğini ve temizlenmesi gerektiğini anlayabilirsiniz.

Kalorifer peteklerinde hangi sıvı kullanılır?

Kombi yakıt tasarruf sıvısı sanıldığı gibi bir sıvı değildir. Fark edilecek derecede bir tasarruf söz konusu değildir. Ayrıca kombi tasarruf suyu olarak bilinen kimyasal madde aslında petek koruyucu kimyasaldır. Kombi yakıt tasarruf suyunu yani petek koruyucu kimyasalı firmamız da kullanmaktadır.

Alüminyum Petek mı normal petek mı?

Alüminyum petekler çevrecidir. Korozyona ve oksidiyona maruz kalmazlar. Panel radyatörlerde metal sac olmasından dolayı zamanla oksitlenerek paslanma olur. Saçtan mamul radyatörler paslanmaya paralel kireçlenmeye de daha fazla yatkındırlar.

Petek fiyatları ne kadar?

Baymak Star PKKP 600×400 Panel Radyatör

  • E.C.A. PKKP 600×2000 Standart Panel Radyatör2.416,20 TL11 satıcı, en ucuz 2.416 TL.
  • Demirdöküm PKKP 600×900 Plus Panel Radyatör1.269,90 TL14 satıcı, en ucuz 1.269 TL.
  • Demirdöküm PKKP 600×800 Plus Panel Radyatör1.060,00 TL17 satıcı, en ucuz 1.060 TL.
  • You might be interested:  El Yıkama Hastalığından Nasıl Kurtulunur?

    Doğalgaz Petek alt vanaları nasıl ayarlanır?

    En çok ısınan peteğinizin (1. sıradaki peteğin) su giriş vanasını yani üst vanayı tamamen kapatın. Kapatma işlemi saat yönüne çevrilerek yapılır. Kapattığınız vanayı bu kez 1 cm kadar (1 tur değil dikkat edin) çeviriniz yani saat yönünün tersine doğru çevirin.

    Petek vanaları hangi konumda olmalı?

    Her petekte sıcak su girişi ve su çıkışı olacak şekilde iki vana olur. Bu vanalardan sıcak su girişi genellikle üstte yer alır. Kalorifer petek vanalarının ikisi de altta ise sağdaki sıcak su girişi, soldaki ise su çıkışıdır. Petek vana ayarı yapılırken su çıkış vanasının tam olarak açık konumda olması gerekir.

    Petek vanaları sonuna kadar açılmalı mı?

    Petekleri numaralandırdıktan sonra kombiye en yakın olan petek yani bir nolu peteğin alt vanasını sonuna kadar açık olacak şekilde üst vanayı sonuna kadar kapatın. Peteğin üst vanasını kapattıktan sonra bir tık çevirerek açın. Yani en kısık şekilde açık kalsın.

    Kalorifer kazanına su nasıl verilir?

    Peteklere ilk suyun basılabilmesi için kalorifer peteğinin altında bulunan mavi renkli veya siyah renkli vananın açılması ile su doldurma işleminin başlaması gerekir. Kalorifer peteğine suyu ne kadar vermeniz gerektiğini bilemeyebilirsiniz. Bu yüzden kombiden su akmaya başlayacaktır. Ancak merak etmeyin bu çok normal.

    Peteklerde sıcak su girişi nerede?

    Sıcak su girişi üst tarafa, soğuk su girişi alt tarafa takılır. Purjör sıcak su girişinin karşısına takılır. Kombiye yakın ve bir metreden kısa radyatörler için uygulanabilir.

    Tesisata nasıl su verilir?

    Kalorifer tesisatına kazan doldurma musluğundan suyun basılarak tesisatın her yerine yeterli miktarda su gitmesi sağlanır. Sistemdeki suyun seviyesinin kontrolü açık sistemlerde hidrometre kapalı sistemlerde manometre ile yapılır. Sistemde eksik olup olmadığı kontrol edildikten sonra gerekli ise sisteme su verilir.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Adblock
    detector