Kalorifer Peteği Havası Nasıl Alınır?

Kalorifer peteklerinin hava alma yeri genellikle peteğin sağ üst köşesinde olur ve adı da purjör kör tapadır. Peteğin havasını alma işlemi purjör kör tapa yerinden yapılmaktadır. Hava alma işlemini gerçekleştirmeden önce purjör vanasının altına mutlaka bir kap tutmalısınız.
kalorifer peteğinin havasını almak için özel kelebek anahtarı ile vidası gevşetilir bir miktar su aktıktan sonra tekrar vidası sıkılır çetin sardoğan 07/12/2018 11:09 0

Kalorifer peteği havasını alırken nelere dikkat etmeli?

Hava alınırken purjör birden açılmamalıdır. Yavaşça çıkarılan hava aynı oranda kombiden su basılarak takviye edilmelidir. Eğer havayı birden boşaltırsak ya da suyu aniden sisteme basarsak kombi kendini kapatır ve arıza konumuna geçer. Arıza konumu çok önemli bir husus değildir.

Petek havası nereden alınır?

Petek hava alma işlemi, peteklerde bulunan pürjör vanasından gerçekleşmektedir. Pürjör vanası genellikle peteğinin vanasının olduğu yerin tam ters istikametinde bulunmaktadır. Peteklerin pürjör vanası, pürjör anahtarı ya da düz tornavida yardımı ile çeyrek tur kadar çevrilir.

Kalorifer peteğinin hava yaptığı nasıl anlaşılır?

Peteklerde hava olduğu nasıl anlaşılır? Radyatörlerinizde hava olup olmadığını anlamak istiyorsanız radyatörün üstünde elinizi gezdirin. Peteğin üst kısmında soğukluk varsa, üst sol kenarı sıcakken sağ kenarı soğuksa veya tam tersi bir durum söz konusuysa o petekte hava var demektir.

You might be interested:  Kalorifer Yakmaya Ne Zaman Başlanır 2021?

Kalorifer petekleri ısınmıyor ne yapmalıyım?

SORUN:

  1. Kombi Pompasının Yetersiz Gelmesi.
  2. Kombi çalışıyor petekler ısınmıyorsa kombi pompası yetersiz olabilir veya kombi pompası arızalı olabilir.
  3. Tesisat Borularının Ters Bağlanması
  4. Peteklerde Hava Olması
  5. Peteklerin üstü soğuk altı sıcak sorunun çözümü için peteklerin havasının alınması gerekir.

Petek havası alınırken hangi vana kapatılır?

PETEKLERİN HAVASI ALINIRKEN HANGİ VANA KAPATILIR? Hava alma işlemi sırasında üst vanayı kapatmanız, alt vanayı açmanız gerekir. Yukarıda anlattığımız gibi eğer döküm petek kullanıyorsanız ve purjör vanasını açamadıysanız üst vanayı gevşeterek havayı boşaltmalısınız.

Kalorifer havası alınmazsa ne olur?

Petek havası alınmazsa ne olur? -Petek havası alınmadığı zamanlarda peteklerin içerisinde su her bölgeye yayılamaz ve peteğin bazı bölgelerinde ısınma sorunu meydana gelir.

Otomatik hava Purjörü nereye takılır?

Apartmanlar gibi büyük binalarda her kolon hattının en üst noktasına ( genelde çatı arasına denk gelir ) bir adet otomatik hava purjörü takılmalıdır. Havanın daha hızlı toplanıp seri atılabilmesi için purjörlerin altına uygun hacimde hava tüpü konulması tavsiye olunur. Hava tüpü ürünleri de sitemizde mevcuttur.

Kalorifer kazanının havası nasıl alınır?

Kalorifer peteği su doldurma işlemi oldukça kolaydır. Kombin alt kısmında yer alan, genellikle mavi ya da siyah renklerde olan su doldurma musluğunu saat yönünün tersine çevirerek kalorifer peteğine su doldurabilirsiniz. Suyun basıncı normal değerlere geldiğinde musluğu kapatabilirsiniz.

Kombinin havası nereden alınır?

Kombinin havasının alınması için pompanın yanından rekorun bir sökülerek havası alınabilir. Bu işlemleri uzman birinin yapması gereklidir. Bazı kombiler alt taraflarında havalarını boşaltmaları için hava alım vanaları bulunmaktadır. Buradan da hava alım işlemi gerçekleştirilebilir.

Motorda hava varsa ne olur?

Soğutma sistemine hava girdiğinde, sıvının basıncı ve kaynama noktası düşer. Soğutma kabında hava kabarcıkları ve köpükler oluşur. En ufak bir aksaklık termostatın doğru çalışmamasına, radyatör sıvısının motor bloğunda sıkışmasına neden olur.

You might be interested:  Ön Yıkama Ne Demek?

Peteklerde hava neden olur?

Bilindiği gibi ısıtma sistemlerinde oksijen bariyerli boru kullanılarak, borularından tesisata hava girmesi engellenir. Ancak kalorifer tesisatındaki su sürekli ısınıp soğuduğu için, oksijen atomları hidrojen atomlarından koparak hava meydana gelebilmektedir. Bu durumda peteklerin hava yapmasına sebep olur.

Kalorifer petekleri neden sık sık hava yapar?

Su her sıcaklıkta buharlaşır. Sıcaklığın artması buharlaşma hızını da arttırır. Ancak ısıtma tesisatı içindeki su basıncının 1,5-2 bar aralığında olması durumunda tesisattaki suyun buharlaşması çok az olur. Buharlaşan suyun kombi içerisinde birikmesi ise kombinin hava yapmasına sebep olur.

Petek Isıtmıyorsa sorun nedir?

Peteklerin ısınmamasının nedeni birden fazla olup en çok karşılaştığımız sorun sistem içinde kirlenme olayıdır. Kalorifer tesisat kirlenmesi zamanla sistem içindeki suyun kendiliğinden toksin üreterek kirlenmesi ve petek içinin korozyona uğrayarak suyun çamurlaşıp ağırlaşmasıdır.

1 petek neden ısınmaz?

Peteklerin, su giriş ve çıkış kısmında tıkanıklık meydana gelmiş olabilir. Sıcak su petek içinde dolaşırken, peteklerin iç çeperinde aşınmalara sebep olur. Aşınma sonucu petek içinde tortu birikmesi meydana gelir. Peteğin su çıkış kısmında tortu birikirse peteğin ısınmasını engeller.

Peteklerden biri neden ısınmaz?

Bazı petekler ısınmıyorsa petek kanallarında tıkanıklık vardır. Petekler temizlendi ama ısınmıyor ise petekler ya tam temizlenmemiştir ya da peteklerin ısınma sorunu başka bir nedene dayalıdır. Peteklerin temizliği ilaç ve makine ile yapıldığı halde ısınmayan petekler için ters tesisat bağlantısından da söz edilebilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector