Kalorifer Borusundan Gelen Ses Nasıl Giderilir?

Borudan geçtiği kısımda çok ses olmasa da özellikle peteğin içinden dolaştığı esnada ses olur. Sessiz ortamda, özellikle de gece çok daha net ve rahatsız edici duruma gelir. Çözümü ise çok basittir. Peteklerin içindeki havayı boşaltmak yeterlidir.
Kalorifer tesisatından ses geliyor ise bu oldukça rahatsızlık verici bir sorundur. Elbette bunun sebepleri vardır. Eğer bireysel kombi kullanıyorsanız, kombiyi kapatarak buna geçici bir çözüm bulabilirsiniz. Ancak merkezi ısıtma sistemi varsa buna çare bulununcaya kadar petekten gelen sese katlanmak zorunda kalırsınız.

Kalorifer boruları neden ses çıkarır?

Kalorifer peteklerinden gelen tık tık seslerinin sebebi kaliteye bağlıdır. Eğer ki radyatör için kullanılan sac ısınınca esneme yapıyorsa, mutlaka ses yapacaktır. Borulardan gelen ses ise tamamen içinin kireç bağlaması ya da bir pisliğin sıkışmasıyla basınçlı gelen suyun dar alanda sıkışması sonucunda oluşur.

Borudan neden ses gelir?

Kaynak yapan usta su tesisatı borusunu döşerken ısıyı fazla verirse, boru çapı ısının etkisiyle iç taraftan daralır. Bu nedenle de borudan basınçlı gelen su geçişi engellenir ve ortaya gürültü çıkar. Hatta bu gibi durumlar boruların basınçtan dolayı patlamasına, deforme olmasına da neden olabilir.

You might be interested:  Klima Gaz Dolumu Ne Kadar?

Petekten gelen ses nasıl geçer?

Petekten Su Sesi Gelmesi. Petekten su sesi gelmesi petek içinde hava olduğunu gösterir. Hava oranı yüksekse, su devir daim yaptığı sırada ses çıkarır. Bunun için pürjör anahtarı ile petekte bulunan pürjör vanasını gevşeterek peteğin havasını almalısınız.

Peteklerden ses gelmesi normal mi?

Kalıp halinde sökülen boyalar, peteğin içine su girdiğinde su ile birlikte petek çeperine çarparak ses yapabilir. Yine peteklerden tık tık ses gelmesinin bir diğer nedeni genleşmedir. Peteklerin imal edildiği malzeme, ısı nedeniyle genleşir ve bu genleşme bir süre sonra durur. Bu sırada peteklerden ses gelebilir.

Kalorifer neden çıtlar?

Temizliği yapılmayan peteklerde üst kısımlar soğuk alt kısımlar ise sıcak olur. Buda ısınamayan petek için kombinin sürekli çalışması anlamına gelir. Petek iç tesisat temizliği yapılmadığı takdirde petek içinde biriken tortular ve yabancı maddeler zamanla kütlece büyük bir hâl alır ve pete içine çarparak ses oluşturur.

Termostatik vana neden ses yapar?

Tesisat sisteminde fazla basınç var ise termostatik vana ses yapar. Ayrıca Termostatik vana ortam sıcaklığı beklenen aralığa yaklaştığında vana kendini kıstığında; Tesisat basıncı normalin üstünde ise termostatik vana ses yaptığı görülür.

Pimaş boru su sesi nasıl kesilir?

2 – Eski pimaş borularının değiştirilmesini istemezseniz eğer, yine asma tavan sökülüp atık su borularına ulaşılır. Atık su borusu ses yalıtımı için borunun çevresi ses geçirmez izolasyon malzemesi ile kaplanmalıdır. Bu şekilde atık su borusundan gelen ses %95 oranından engellenebilir.

Ses yapan musluk nasıl tamir edilir?

Nasıl Tamir Ederim? Çeşme diye tabir edilen suyu açıp kapatmaya yarayan vanalardan helikopter sesine benzeyen gürültü çıkarmasını tamir etmenin çok kolay bir yolu var. Musluk raybası satın alarak vana içerisindeki sarı dişliyi çıkarın ve rayba ile temizleyin. Ortlama 5 dakikalık bir işlemdir.

You might be interested:  Soba Yüzeyi Nasıl Temizlenir?

Duvardan gelen su sesi nasıl engellenir?

Duvar ses yalıtımı henüz binanın duvarları örülmeden önce aynı aşamada yapılmalıdır. Bu tür uygulama yöntemlerinde birçok alternatif mevcuttur. Çift cidarlı duvar konstrüksiyonu yapılarak arasa bondex sünger ve ses yalıtım süngeri kullanılıp hava boşluğu bırakılarak ses yalıtımı sağlanabilir.

Kombi neden çok ses çıkarır?

Şebeke su giriş basıncının standart dışı yüksek (6 bardan fazla) olması, türbin kanatçıklarının aşırı kirlenmesi veya deformasyonu sese sebep olabilir. Kombi kapağı yerine oturtulmamış olabilir: Kombiye daha öncesinde müdahale yapıldı ise kapağının tamamen sızdırmaz – sıkı biçimde takılmaması sese sebep olabilir.

Peteklerde gaz kaçırır mı?

Kombide oluşturulan alev ile petekerdeki su ısıtılır ve evimiz ısınır. Kombi peteklerinde gaz bulunmamaktadır ve dolayısı ile kalorifer peteklerinden gaz kaçmaz.

Petekte hava olduğunu nasıl anlarız?

Peteklerde hava olduğu nasıl anlaşılır? Radyatörlerinizde hava olup olmadığını anlamak istiyorsanız radyatörün üstünde elinizi gezdirin. Peteğin üst kısmında soğukluk varsa, üst sol kenarı sıcakken sağ kenarı soğuksa veya tam tersi bir durum söz konusuysa o petekte hava var demektir.

Peteklerin havası alınmazsa ne olur?

Petek havası alınmazsa ne olur? -Petek havası alınmadığı zamanlarda peteklerin içerisinde su her bölgeye yayılamaz ve peteğin bazı bölgelerinde ısınma sorunu meydana gelir.

Purjör anahtarı yerine ne kullanılır?

Petekler hava yaparsa bunu kendiniz de petekten hava alma anahtarı sayesinde kolaylıkla yapabilirsiniz. Ancak elinizde bu aparat yoksa tapayı açmak için düz tornavida da kullanabilirsiniz.

Purjör anahtarı nedir?

Kapalı devre ısıtma sistemlerinde oluşabilecek ısınma sorunlarının önüne geçmek amacı ile üretilen hava alma purjörü, tesisattaki havayı alarak ısınma sorunun oluşmasını önlemektedir. Ayrıca diğer adı olarak halk arasında petek havası alma anahtarı diye bilinir.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector