Eski Tip Kalorifer Peteği Havası Nasıl Alınır?

Kalorifer peteği hava yapmış ne yapabilirim, petek havası nasıl alınır diye telaş etmenize gerek yok. Hava yapmış olan peteğin yan tarafında bulunan purjör tapasını gevşeterek havasını alabilirsiniz. Peteklerden hava almak için purjör anahtarını kullanabilirsiniz.

Eski tip kalorifer peteğinin havası nasıl alınır?

Döküm peteklerin havası nasıl alınır? Döküm peteklerde havayı almak diğer peteklerden pek farklı değildir. Bu peteklerde de sağ tarafta ya da solda bir tapa bulunur. Bu tapanın saat istikametine göre ters yönde düz bir tornavida ile çevrilmesiyle havasını alabilirsiniz.

Kalorifer peteği havasını alırken nelere dikkat etmeli?

Hava alınırken purjör birden açılmamalıdır. Yavaşça çıkarılan hava aynı oranda kombiden su basılarak takviye edilmelidir. Eğer havayı birden boşaltırsak ya da suyu aniden sisteme basarsak kombi kendini kapatır ve arıza konumuna geçer. Arıza konumu çok önemli bir husus değildir.

Petek havası nasıl çıkarılır?

PETEKLERİN HAVASI NASIL ALINIR? Peteklerde hava alma işlemi uzman desteği alınarak yapılabildiği gibi bireysel olarak da gerçekleştirilebiliyor. Evde bulunan düz tornavida ile peteğin üst kısmında yer alan purjor kısmının saat yönünde çevrilmesi gerekmektedir. Sıcak su gelene kadar içeride bulunan havayı boşaltın.

You might be interested:  El Yıkama Nasıl Olmalıdır?

Peteklerde sıcak su girişi nerede?

Sıcak su girişi üst tarafa, soğuk su girişi alt tarafa takılır. Purjör sıcak su girişinin karşısına takılır. Kombiye yakın ve bir metreden kısa radyatörler için uygulanabilir.

Otomatik hava Purjörü nereye takılır?

Apartmanlar gibi büyük binalarda her kolon hattının en üst noktasına ( genelde çatı arasına denk gelir ) bir adet otomatik hava purjörü takılmalıdır. Havanın daha hızlı toplanıp seri atılabilmesi için purjörlerin altına uygun hacimde hava tüpü konulması tavsiye olunur. Hava tüpü ürünleri de sitemizde mevcuttur.

Purjör anahtarı yerine ne kullanılır?

Petekler hava yaparsa bunu kendiniz de petekten hava alma anahtarı sayesinde kolaylıkla yapabilirsiniz. Ancak elinizde bu aparat yoksa tapayı açmak için düz tornavida da kullanabilirsiniz.

Petek havası alınırken hangi vana kapatılır?

PETEKLERİN HAVASI ALINIRKEN HANGİ VANA KAPATILIR? Hava alma işlemi sırasında üst vanayı kapatmanız, alt vanayı açmanız gerekir. Yukarıda anlattığımız gibi eğer döküm petek kullanıyorsanız ve purjör vanasını açamadıysanız üst vanayı gevşeterek havayı boşaltmalısınız.

Kalorifer peteği hava yaparsa ne olur?

Petekte hava varsa üst kısımlarında soğukluk görülür. Altı ısınmayan bir petek hava sorunu olduğu için değil kirlendiği için ya da sistemde devir daim problemi olduğu için bu sorunu yaşatır. Kalorifer peteğinde hava problemi olduğu tespit edildikten sonra havası alınır.

Petek havası nereden alınır?

Petek hava alma işlemi, peteklerde bulunan pürjör vanasından gerçekleşmektedir. Pürjör vanası genellikle peteğinin vanasının olduğu yerin tam ters istikametinde bulunmaktadır. Peteklerin pürjör vanası, pürjör anahtarı ya da düz tornavida yardımı ile çeyrek tur kadar çevrilir.

Kombinin havası nereden alınır?

Kombinin havasının alınması için pompanın yanından rekorun bir sökülerek havası alınabilir. Bu işlemleri uzman birinin yapması gereklidir. Bazı kombiler alt taraflarında havalarını boşaltmaları için hava alım vanaları bulunmaktadır. Buradan da hava alım işlemi gerçekleştirilebilir.

You might be interested:  Klima Gece Modu Ne Işe Yarar?

Bir petek neden ısınmaz?

Bazı petekler ısınmıyorsa petek kanallarında tıkanıklık vardır. Petekler temizlendi ama ısınmıyor ise petekler ya tam temizlenmemiştir ya da peteklerin ısınma sorunu başka bir nedene dayalıdır. Peteklerin temizliği ilaç ve makine ile yapıldığı halde ısınmayan petekler için ters tesisat bağlantısından da söz edilebilir.

Peteklerin suyunu boşaltmak ne ise yarar?

Yukarıda da anlattığımız üzere peteklerdeki pis suyu boşaltmak ile petek temizliği eş değer değildir. Petek kanallarında ve petek yüzeylerinde oluşan kirli kısımlar sıcak su sirkülasyonunu engeller. Önce bu engeli ortadan kaldırmak gerekir ki petekler ısıtsın.

Kalorifer peteği sıcak su giriş çıkış nasıl olmalı?

Sıcak ve soğuk su bir miktar karışıp oluşan ılık su bir miktar yatay hareketini devam ettirir. Suyun bu hareketini düşünerek peteğin mümkün olduğunca her noktasına eşit ısı dağılımını sağlamak için sıcak suyun alt taraftan peteğe girmesi gerektiği anlaşılır.

Kalorifer peteği alt vana ne işe yarar?

Kalorifer peteklerinde alt vana, petekten çıkan suyun kontrolünü sağlar. Üst vana ise peteğe giren sıcak su vanasıdır. Tabi bu vanalar her zaman altta ve üstte olmaz. Bazı durumlarda biri peteğin sağında diğeri ise peteğin solunda olur.

Peteklerin altı soğuk üstü sıcak sa ne anlama gelir?

Peteğin alt kısımlarına yakın bir noktada tıkanırsa peteklerin üstü sıcak altı soğuk olur. Ancak tam peteğin girişinde de tıkanıklık meydana gelebilmektedir. Peteğin tam girişinde tıkanıklık meydana gelirse, peteğin tamamı ısınmaz.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector