Döküm Kalorifer Havası Nasıl Alınır?

Döküm peteklerde havayı almak diğer peteklerden pek farklı değildir. Bu peteklerde de sağ tarafta ya da solda bir tapa bulunur. Bu tapanın saat istikametine göre ters yönde düz bir tornavida ile çevrilmesiyle havasını alabilirsiniz. Ancak döküm petekler çok eski olduğu için hava alma yerlerinde sıkışma da olabilir.
Döküm peteklerin kalorifer havası nasıl alınır? Sorusunun cevabı ise; panel peteklerde olduğu gibi bazı döküm peteklerde pürjör vanası bulunur. Ancak eski tarz petek oldukları için bu pürjör vanaları görünmeyebilir.

Merkezi sistem kalorifer havası nasıl alınır?

Peteklerde oluşan havayı almak için öncelikle bir adet “purjör anahtarı” veya “düz tornavida” bulmanız gerekir. Peteğin üst tarafında bulunan purjör tapasını, purjör anahtarı veya düz tornavida ile saat yönünün tersine çevirip, sıcak su gelene kadar içeride bulunan havayı boşaltın.

Demirdöküm Plus petek havası nasıl alınır?

Purjör anahtarı veya kısa bir düz tornavida

Anahtar veya düz tornovida ile saat yönünün tersine anahtarı çevirerek petekte olan havayı atabilirsiniz. Bu işelemi anahtarı yavaş yavaş açarak yapınız. Eğer açtığınızdan bölümden hava geliyorsa peteğinizde hava var demektir.

Kalorifer tesisatı havası nasıl alınır?

Peteklerin havasının alınması için purjör anahtarı, purjör tıpası ve kısa düz bir tornavida gereklidir. Purjör tıpası radyatörün sağ veya sol üst kısmında yer alır.Petek radyatör havası düz tornavida ile pürjör tıpasını saat yönünün aksine anahtarı çevirerek alınır. Anahtarı bir anda değil yavaş yavaş açmak gerekir.

You might be interested:  Kalorifer Peteği Hangi Boya Ile Boyanır?

Kombinin havası nereden alınır?

Kombinin havasının alınması için pompanın yanından rekorun bir sökülerek havası alınabilir. Bu işlemleri uzman birinin yapması gereklidir. Bazı kombiler alt taraflarında havalarını boşaltmaları için hava alım vanaları bulunmaktadır. Buradan da hava alım işlemi gerçekleştirilebilir.

Otomatik hava Purjörü nereye takılır?

Apartmanlar gibi büyük binalarda her kolon hattının en üst noktasına ( genelde çatı arasına denk gelir ) bir adet otomatik hava purjörü takılmalıdır. Havanın daha hızlı toplanıp seri atılabilmesi için purjörlerin altına uygun hacimde hava tüpü konulması tavsiye olunur. Hava tüpü ürünleri de sitemizde mevcuttur.

Merkezi sistem petek neden ısınmaz?

Merkezi sistemde petek ısınmıyor veya yeterli sıcaklık sağlanamıyorsa ilk kontrol edilmesi gereken husus ısıtma sisteminde hava olup olmadığıdır. Isıtma sisteminde su ile beraber hava bulunuyorsa fazla olan hava peteklerde sıkışarak sıcak suyun girişine engel olacak dolayısıyla petek ısınmayacaktır.

Kombili Kaloriferin havası nasıl alınır?

Evde bulunan düz tornavida ile peteğin üst kısmında yer alan purjor kısmının saat yönünde çevrilmesi gerekmektedir. Sıcak su gelene kadar içeride bulunan havayı boşaltın. Su gelmeye başladığında purjör tapasını yerine takıp tersine çevirerek kapatabilirsiniz.

Petek havası alınırken hangi vana kapatılır?

PETEKLERİN HAVASI ALINIRKEN HANGİ VANA KAPATILIR? Hava alma işlemi sırasında üst vanayı kapatmanız, alt vanayı açmanız gerekir. Yukarıda anlattığımız gibi eğer döküm petek kullanıyorsanız ve purjör vanasını açamadıysanız üst vanayı gevşeterek havayı boşaltmalısınız.

Petekler Isınmıyorsa sebebi nedir?

Kalorifer peteklerinin ısınmamasının birkaç farklı nedeni olabilir. Petekler ısınmıyorsa; kombi pompasının yetersiz gelmesi, tesisat borularının ters bağlanmış olması, peteklerde hava olması, petek içinde tıkanıklık olması veya tesisat borularında tıkanıklık olması gibi sorunlardan kaynaklanır.

Havlupanın havası nasıl alınır?

Havlupan petek havası almak için düz tornavida ile su damlacıklarını silmek için bir de bez hazırlamanız yeterli olacak. Peteğin üst yan tarafındaki hava alma yerini tornavida ile sol tarafa doğru çevirerek hafifçe gevşetin. Bu esnada petekte bulunan havanın çıkış sesini duyabilirsiniz.

You might be interested:  Klima Kapasitör Ne Ise Yarar?

Borunun havası nasıl alınır?

Normal durumda tahliye vanası açık pozisyondadır ve bu suretle orifisten hava geçişi sağlanır. Vana suyla doldukça flatör yükselir ve orifisi kapar. Boru hattında biriken vana vananın içine ulaştığında suyun yerini alır ve flatör aşağıya düşerek havanın orifisten dışarı tahliye edilmesini sağlar.

Kalorifer kazanı su basıncı kaç olmalı?

80 °C ye kadar akışkan sıcaklıklarında ve 25 bar giriş basınçlarına kadar kullanılabilir. Besi basıncı 1.5 ile 6 bar arasında ayarlanabilir. Tesisat suyunun şebekeye geri akışını engelleyen çekvalfi vardır. Besi basıncını gösteren manometre üzerinde mevcuttur.

Kombide hava varsa ne olur?

Kombi peteklerinin içinde hava sıkışması olduğunda peteklerin üst kısmı ısınır ancak alt kısımları ısınmaz. Kombi performansını düşüren ve peteklerin ısınmasına neden olan hava aynı zamanda doğalgaz faturalarını da yükseltmektedir.

Kombinin havası biterse ne olur?

Genleşme tankının içerisindeki gazı biterse kombi bu tank yokmuş gibi çalışma sistemi sergiler. Bu durumda da kombinin su basıncı yükselir. Üç barı geçtiği takdirde de emniyet ventili (su tahliye vanası) otomatik olarak devreye girer ve kombi su akıtmaya başlar.

Kombi hava Purjör ne işe yarar?

Kapalı devre ısıtma sistemlerinde oluşabilecek ısınma sorunlarının önüne geçmek amacı ile üretilen hava alma purjörü, tesisattaki havayı alarak ısınma sorunun oluşmasını önlemektedir. Ayrıca diğer adı olarak halk arasında petek havası alma anahtarı diye bilinir.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector