Uçak Elektrik Elektronik Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

Uçak Elektrik Elektronik Hangi Ünilerde var?

Uçak Mühendisliği Programı Bulunan Tüm Üniversiteler

  • ERCİYES ÜNİVERSİTESİ (Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi) Devlet.
  • ERCİYES ÜNİVERSİTESİ (KKTC Uyruklu)
  • İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
  • NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ
  • İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ (Ücretli)
  • İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ (Burslu)

Uçak Elektrik Elektronik bölümü kaç yıllık?

Uçak Elektrik – Elektronik, üniversitelerde Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi kapsamında eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Uçak Elektrik – Elektronik bölümü yalnızca Sayısal puan türüne göre öğrenci kabul etmektedir.

Fırat Üniversitesi Uçak Elektrik Elektronik kaç yıllık?

Okulumuz bünyesinde kurulan tüm bölümler lisans programı olup, öğrenim süresi dört (4) yıldır.

Uçak Elektrik Elektronik ne kadar maaş alır?

Uçak Elektrik ve Elektroniği Bölümü mezunları maaş aralığı 4500 TL ile 7000 TL arasında değişmektedir. Bir senelik deneyime sahip uçak elektrik elektronik uzmanı 4500 TL maaş alırken iki yıl deneyimli bir uzman 5000 TL, üç yıl deneyimli bir uzman 6500 TL, dört yıl deneyimli bir uzman ise 7000 TL maaş almaktadır.

Uçak Elektrik Elektronik Teknisyeni ne iş yapar?

MESLEK: Uçak Elektroniği Teknisyeni. Uçakların elektronik ve elektrik sistemlerinin onarım ve bakımını yapar, Arızalı parçaları onararak tekrar kullanıma sunar. Arızalı parçaların servis dışı edilmesi işlemlerini yapar.

You might be interested:  FAQ: Elektrik Elektronik Mühendisi Nerede Staj Yapmalı?

Uçak Elektrik Elektronik Mühendisliği ne iş yapar?

Havacılık Elektrik ve Elektroniği Bölümü Mezunu Ne İş Yapar? Mezun bireyler, uçakların güvenli bir şekilde kullanılmasını sağlayan elektronik cihazların bakımı ve kullanımı, elektronik parçaların onarım ve bakımını sağlama görevleri bulunmaktadır.

Havacılık Elektrik Elektronik Bölümü Nedir?

Havacılık Elektrik ve Elektroniği, hava araçlarının güç sistemleri, elektrikli yapıları ve elektronik sistemlerinin detaylı bir şekilde öğrenildiği, aynı zamanda bu öğrenilen yapı ve sistemlerin muayene, bakım ve onarım gibi işlerin teorik derslerin temelinde uygulama eğitimler ile desteklendiği bir bölümdür.

Uçak Gövde Motor bölümü kaç yıllık?

Uçak Gövde Motor Bakımı bölümü ilk olarak 2 yıllık eğitim vermekteydi, 2014 yılında eğitim süresi 4 yıllık eğitime çevrildi. Havacılık sektörü içerisinde önemli bir yer sahibi olan Uçak Gövde Motor Bakımı bölümü, havacılık sektörü için donanımlı ve işinde yetkin bireyler yetiştirmektedir.

UEE Hangi bölüm?

2018-2019 Eğitim-öğretim yılında Uçak Elektrik-Elektronik Bölümü ( UEE ) 3. ve Uçak Gövde-Motor Bakımı Bölümü (UGM) ise ilk öğrencilerini almıştır. Her iki bölümde SAY puan türünde alım yapmıştır.

Renk körleri uçak teknisyeni olabilir mi?

Kesin karar için, uçucu adayının havacılık tıbbı konusunda deneyimli bir göz hastalıkları uzmanı tarafından muayene edilmesi yararlı olacaktır. Soru-2: Sivil havacılıkta renk körlüğü pilotaj için engel kabul ediliyor. Fakat yeni teknoloji ile kromojen lens ya da gözlükler ile %99’a kadar başarı sağlanmaktadır.

Havacılık Yüksekokulu kaç yıllık?

ATILIM ÜNİVERSİTESİ – Sivil Havacılık Yüksekokulu ( 4 yıllık )

Uçak Gövde Motor ne kadar maaş alır?

Uçak Gövde, Motor Bakım maaşları bulundukları firmalara bağlı olarak ortalama 4000-6000 TL civarlarında işe başlayabilirler. İleride sertifika aldıklarında ve tecrübeleri arttığında bu rakamlar dudak uçuklatacak derecede yükselebilir.

Uçak teknisyeni ne kadar maaş alır 2020?

Ortalama olarak Ülkemizde yeni göreve başlamış olan bir uçak teknisyeni, 5.000 TL ile 6.000 TL arasında maaş alır. Bunun yanında seviye, tecrübe ve liderlik vasfını kazanmış olan uçak teknisyenleri ise, 12.000 TL’ye kadar maaş alma imkanı buluyor.

You might be interested:  Okuyucular soruyor: Elektrik Isıya Nasıl Dönüşür?

Uçak bakım mühendisi ne kadar maaş alır?

Devlet kurumlarında memur statüsünde çalışan uçak bakım mühendisleri ilk işe girdiklerinde 6.400 Türk lirası maaş alırlar. Özel sektördeki firmalarda çalışanlar 6.000 Türk lirasından başlayarak 20.000 Türk lirasına kadar maaş alabilmektedir. Maaşların limitleri mühendisin bilgi, deneyim ve tecrübesine göre değişir.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector