Soru: Elektrik Mühendisi Ne Yapar?

Elektrik mühendisi ne kadar maaş alır?

Elektrik Elektronik Mühendislerinin genellikle özel sektörde istihdam ettiğini belirtmiştik. Devlet kadrosuna oldukça az sayıda mühendis alınmasından dolayı özel sektöre yönelen elektrik elektronik mühendisleri; 2021 yılında güncel olarak 3.000 TL ila 6.000 TL arasında maaş almaktadır.

Elektrik Elektronik Mühendisi işsiz kalır mı?

Her unvan için ayrı ayrı işsizlik oranı hesaplandığında ise; elektrik elektronik mühendislerinin yüzde 19.67`sinin, elektrik ve elektronik haberleşme mühendislerinin yüzde 19.4`ünün, elektrik mühendislerinin ise yüzde 16.9`unun işsiz olduğu görüldü.

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği nerede çalışır?

Elektrik elektronik mühendisliği nerelerde çalışır? Elektrik elektronik mühendislerihem kamuda hem de özel sektörde yer alan kuruluşlarda çalışma imkânına sahiptir. Kamuda TÜBİTAK (İLTAREN, UEKAE, SAGE, MAM), TRT, TÜRKSAT, TEMSAN, EPDK, SSMgibi kuruluşlarda çalışabilirler.

Elektrik mühendisi ne kadar maaş alır 2020?

Ortalama olarak özel sektörde yeni başlayan elektrik elektronik mühendisi maaşları 2020 yılı için 2700 TL dolaylarındadır fakat bu rakamın altında veya üzerinde maaş veren şirketler de bulunmaktadır.

Uçak mühendisi ne kadar maaş alıyor?

Yeni mezun bir uçak mühendisi maaşı özel sektörde ortalama olarak 3500 TL civarındadır. Tecrübe kazandıkça, bilgisini artırdıkça uçak mühendisinin maaşı da aynı oranda artacaktır. Kurumsal bir firmada çalışan 5 yıllık uçak mühendisinin maaşı yaklaşık olarak 7500 TL bandındadır.

You might be interested:  FAQ: Elektrik Enerjisi Üretim Iletim Ve Dağıtımı Nasıl Olur?

Elektrik elektronik mühendisliği iş imkanı var mı?

elektrik – elektronik müh. mezunu tüm elektronik (teknolojik) aletlerin bulunduğu yerde rahatlıla iş imkanı bulabilir. Elektrik kısmına yönelip TEDAŞ, gibi yüksek gerilim hatlarında çalışabilirler veya Telecommunication Kısmına yönelip AVEA, TURKCELL; WODAFONE gibi iletişim sektöründe çalışabilirler.

Bilgisayar mühendisi işsiz kalır mı?

İŞSİZLİK GİDEREK ARTIYOR İŞKUR’un 2018 sonu verilerine göre 3005 bilgisayar mühendisi, 516 yazılım mühendisi ve 68 bilişim sistemleri mühendisi olmak üzere toplam 3589 mühendis işsizdir. Yazılım mühendisliği bölümlerinin sayısının az olmasına karşın işsiz sayısının fazla olması da çarpıcıdır.

En çok hangi mühendisler işsiz?

Mühendislik mesleğinde en fazla işsiz grubunun ziraat mühendisleri olduğu bilinir. Oysa İŞKUR’un işsiz listesinde makine mühendisleri başı çekiyor. 2 bin 672 makine mühendisi iş bulamadığı için kurumun kapısını çalmak zorunda kalırken iş arayan ziraat mühendisi sayısı 2 bin 145 oldu.

Elektrik Elektronik Mühendislerinin hangi sektör ve alanlarda ve hangi konumlarda çalışabilir?

Elektrik – Elektronik mühendisliği mezunları kamu, özel sektör ve savunma sanayisinde çalışabilirler. Kamu alanında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) gibi prestijli kurumlar Elektrik – Elektronik mühendisi istihdam eden yerler arasındadır.

Elektrik Elektronik Mühendisliği kaç saat çalışır?

Elektrik Elektronik Mühendisleri kamu ve özel sektörde çok iyi şartlarda çalışmaktadırlar. Kamu sektöründe çalışma saatlerine bakılacak olursa fiyat ve performansa bağlı olarak değerlendirme yapıldığında haftalık 40 saat çalışmaktadır.

En iyi elektrik elektronik mühendisliği hangi üniversitede?

Elektrik Elektronik Mühendisliği alanında 2020 en iyi üniversitelerden ilk 10’u sırası ile şu şekilde; Koç Üniversitesi. Boğaziçi Üniversitesi. İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi.

Bir hakim ne kadar maaş alır?

1. derecede 1/1 derecesinde 18 yıl deneyimli bir hakim 13.000 TL civarında aylık maaş alır. 1/4 kıdemindeki birinci sınıfa ayrılmış hakim, 13.500 TL civarında aylık maaş alır. 1/4 derecesindeki 24 yıl deneyimli birinci sınıf bir hakim,16.500 TL civarında aylık maaş alır.

You might be interested:  Hızlı Cevap: Elektrik Elektronik Teknisyeni Nasıl Olunur?

Mimar ne kadar maaş alıyor?

Devlet kurumunda çalışan mimarların yaklaşık olarak maaşları 6.000 TL ile 7.000 TL arasında değişmektedir. Özel sektörde çalışan yeni başlayan mimarlar 3.500 TL ile 4.000 TL arasında maaş almaktadır. Deneyimli başarılı mimarların maaşları ise yaklaşık 10.000 TL’yi bulabilmektedir.

Belediyede elektrik mühendisi ne kadar maaş alır?

Sözleşmeli mühendisler 3700 TL ile 5450 TL arası maaş alırlar. 15 yıldan sonra kıdem arttıkça maaş artmaktadır. Kadrolu mühendisler ise 2021 yılında 4800 TL ile 6400 TL arası maaş alırlar. AGİ ve sosyal ödenek dahildir. Sendika ve vergi kesintisi olduğunda maaşta 240 TL gerileme görülebilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector