Soru: Elektrik Elektronik Mühendisliği Hangi Dersleri Görür?

Mühendislikte hangi dersler var?

Mukavemet, Dinamik, Fizik, Matematik, Genel Kimya, Diferansiyal Denklemler, İmalat İşlemleri, Malzeme Bilimi, Sıvı Mekaniği, Termodinamik, Mühendislik Ekonomisi, Elektrik ve Elektroniğn Temelleri, Motorlar, Turbo Makineleri, Bilgisayar Bilimleri Tanıtımı vb.

Elektrik Elektronik Mühendisliği Matematik gerekir mi?

Elektrik Elektronik Mühendisliği düşünen adaylar neye dikkat etmeli? Bölüm, genel olarak Matematik ve Fizik ağırlıklı olduğu için bu alanları sevmek gerekiyor. Özellikle Matematik derken kast ettiğimizin problemler, olasılık, permütasyon vb içeren kısmı değil; denklemler, integral vb içeren kısmı olduğunu hatırlatalım.

Elektrik elektronik mühendisliğinde hazırlık var mı?

Yine YÖK onayıyla, 2004-2005 Eğitim-Öğretim yılından itibaren bölümümüzün adı Elektrik – Elektronik Mühendisliği olarak değiştirilmiştir. 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılından itibaren isteğe bağlı İngilizce hazırlık sınıfı eğitimi yapılmaktadır.

Elektrik Elektronik Mühendisi olmak için hangi eğitim alınır?

Elektrik elektronik mühendisi olmak için üniversitelerin 4 yıllık Elektrik Elektronik bölümlerinden lisans derecesi almak gerekmektedir.

Uçak mühendisi olmak için hangi derslerin iyi olması gerekir?

Uçak mühendisleri okudukları süre boyunca: fizik, matematik, genel kimya, bilgisayarla teknik resim, diferansiyel denklemler, dinamik, malzeme bilimi, mukavemet, akışkanlar mekaniği, termodinamik, aerodinamik, ölçme tekniği, ısı geçişi, deneysel mühendislik, uçak tasarımı gibi birçok zorunlu ve seçmeli dersler görürler

You might be interested:  FAQ: Elektrik Desteği Nasıl Başvurulur?

Insaat Muhendisligi icin hangi dersler gerekli?

Dolayısıyla inşaat mühendisliği için geçerli olan dersler makine mühendisliği, bilgisayar mühendisliği ya diğer mühendislikler için de geçerlidir. İnşaat mühendisliği dersleri şöyle sıralanabilir:

  • Matematik.
  • Fizik.
  • Teknik resim.
  • Malzeme bilimi.
  • Statik.
  • Mukavemet.
  • Dinamik.
  • Lineer cebir.

En iyi elektrik elektronik mühendisliği hangi üniversitede?

Elektrik Elektronik Mühendisliği alanında 2020 en iyi üniversitelerden ilk 10’u sırası ile şu şekilde; Koç Üniversitesi. Boğaziçi Üniversitesi. İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi.

Elektrik elektronik mühendisliği nasıl bir meslek?

Elektrik Elektronik Mühendisliği, elektrik iletme, dağıtma, üretme sistemleri ile her türlü her türlü elektronik alet yapımında, kullanılması, geliştirilmesi ve denetiminde görev alan kişidir. Elektrik Elektronik Mühendisliği, elektrik ile ilgili pek çok alandan görev yapar.

Elektrik mühendisi ne kadar maaş alır?

Elektrik Elektronik Mühendislerinin genellikle özel sektörde istihdam ettiğini belirtmiştik. Devlet kadrosuna oldukça az sayıda mühendis alınmasından dolayı özel sektöre yönelen elektrik elektronik mühendisleri; 2021 yılında güncel olarak 3.000 TL ila 6.000 TL arasında maaş almaktadır.

Elektrik Elektronik Mühendisliği kaç saat çalışır?

Elektrik Elektronik Mühendisleri kamu ve özel sektörde çok iyi şartlarda çalışmaktadırlar. Kamu sektöründe çalışma saatlerine bakılacak olursa fiyat ve performansa bağlı olarak değerlendirme yapıldığında haftalık 40 saat çalışmaktadır.

Her yılda kaç elektrik elektronik mühendisi mezun oluyor?

Kontenjan tarafına baktığımızda ise 12319 kişilik ciddi bir sayının 2019/2020 Eğitim ve Öğretim yılında öğrenci olarak kabul edileceği görülmektedir. Bu sayı aynı zamanda bu bölümlerin toplamda senede 10000 Mühendisi mezun ettiklerini de göstermektedir.

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği kaç yıl?

Bölüm, 1982 yılında Elektrik – Elektronik Mühendisliği Bölümü adını aldı ve 2547 sayılı yasa ile oluşturulan Mühendislik -Mimarlık Fakültesine bağlandı. Elektrik – Elektronik Mühendisliği Bölümü dört yıllık programıyla lisans( Mühendislik ) eğitimi vermektedir.

You might be interested:  Soru: Endüstri Mühendisliği Yüksek Lisans Nasıl Yapılır?

Elektrik Elektronik Mühendislerinin hangi sektör ve alanlarda ve hangi konumlarda çalışabilir?

Elektrik – Elektronik mühendisliği mezunları kamu, özel sektör ve savunma sanayisinde çalışabilirler. Kamu alanında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) gibi prestijli kurumlar Elektrik – Elektronik mühendisi istihdam eden yerler arasındadır.

EEM kaç puanla atanıyor?

Elektrik elektronik mühendisliği mezunu olarak başvurma şansının bulunduğu bu bahsi geçen 201 kontenjana en küçük puan ile yerleşen adayın puanı 90,277 iken en büyük puan ile yerleşen adayın puanı ise 98,200 olarak ortaya çıkmıştır.

Elektrik Elektronik Mühendisi hangi alanlarda çalışır?

Bu mühendisler, telekomünikasyon, elektrik ve manyetik alanında çalışmalar yürütür. Bunun yanında elektronik mühendisleri inşaatlarda, şantiyelerde ve büyük firmalarda da çalışma imkanı buluyor. Bunun yanında laboratuvarlarda ve bürolarda da çalışan çok sayıda elektronik mühendisi bulunuyor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector