Sık sorulan: Yapı Kayıt Belgesi Ile Elektrik Abonesi Nasıl Alınır?

Imar barışı elektrik aboneliği nasıl yapılır?

İmar barışının devreye girmesiyle birlikte Yapı Kayıt Belgesi alan elektrik tüketicileri, Limak Enerji’nin Online İşlem Merkezinden ya da 444 6 646 numaralı Çağrı Merkezi üzerinden aboneliklerini gerçekleştirebilecekler.

Yapı kayıt belgesi ile elektrik alınır mı?

Yapı Kayıt Belgesi alan yapılara su, elektrik ve doğalgaz bağlanabilecek.

Yapı kayıt belgesi aldıktan sonra tapu nasıl alınır?

Buranın tapusu alınabilir mi? Bağımsız bölüme ait yapı kayıt belgesi, yapı için mimar tarafından düzenlenmiş proje, tüm kat maliklerinin imzaladığı yönetim planı ve tüm kat maliklerinin muvafakati ile doğrudan tapu müdürlüğüne müracaat edilerek söz konusu bağımsız bölümün tapusu alınabilir.

Yapı kayıt belgesiyle satış yapılabilir mi?

Yapı kayıt belgesi malikinin kişinin yapı kayıt belgesi aldığı taşınmazın satışı sonrası devir işleminin yapılabilmesi için yapı satışını gösterir belge, alıcıya ait TC kimlik numarasını gösterir belge, adres ve iletişim bilgileriyle Valiliğe (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne) başvurulması gerekiyor.

Yapı kayıt belgesi olan bina yıkılabilir mi?

Yapı kayıt belgesi iptal olan bina için yıkım kararı alınabilir ve bu bina mühürlenebilir. Ayrıca kişi hakkında idari para cezası söz konusu olacaktır. Kişiye tanınan süre içerisinde yapı yıkılmazsa tekrar idari para cezası işlemi söz konusu olabilir.

You might be interested:  Soru: Klima Bir Saatte Ne Kadar Elektrik Harcar?

Yapı kayıt belgesi alındıktan sonra ne yapmalı?

Yapı kayıt belgesi aldıktan sonra yapılması gerekenler şu şekilde sıralanıyor:

  1. 1- Belgeyi belediyeye verin!
  2. 2- Konut aboneliklerinizi bağlatın!
  3. 3- Para ve yıkım cezalarını sildirin!
  4. 4- Belgenizi tapuya tescil edin!
  5. Yapı kayıt belgesi alınmazsa..

Yapı kayıt belgesi ile çalışma ruhsat alınır mı?

Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esasalar Tebliği’nin 6. maddesinin 8. fıkrasında da; Yapı Kayıt Belgesi verilen yapılarda işyeri açma ve çalışma ruhsatının yapı kullanma izin belgesi aranmaksızın verileceği düzenlenmiştir.

Yapı kayıt belgesi ile tapu alınabilir mi?

Buranın tapusu alınabilir mi? Bağımsız bölüme ait yapı kayıt belgesi, yapı için mimar tarafından düzenlenmiş proje, tüm kat maliklerinin imzaladığı yönetim planı ve tüm kat maliklerinin muvafakati ile doğrudan tapu müdürlüğüne müracaat edilerek söz konusu bağımsız bölümün tapusu alınabilir.

Yapı kayıt belgesi alındıktan sonra kat mülkiyetine nasıl geçilir?

Yapı Kayıt Belgesi Alınmış Yapılarda Kat Mülkiyetine Geçiş Buna karşılık Yapı Kayıt Belgesi aldıktan sonra malikler tam muvafakat ile tapuya müracaat ederek ve yapı kayıt belgesi için ödenen bedel kadar ilave ödeme yaparak, cins değişikliği ve kat mülkiyeti tesis edebilecek.

Yapı kayıt belgesi yoksa ne olur?

Yapı kayıt belgesi olmayan binaların, abonelik açtırmaları yasaktır. Yapı kayıt almaya hak kazanamayan binalar için kaçak kabul edilmesi ve yıkım kararı alınması öngörülmüş, yıkım kararı iptali için ise yapı kayıt belgesi alınması zorunluluğu getirilmiştir.

Yapı kayıt belgesi nasıl düzeltilir?

“09.08.2018 tarihinden önce Yapı Kayıt Belgesi almak için başvuruda bulunarak, hatalı veya eksik beyanda bulunduğu halde, Yapı Kayıt Belgesi için ödeme yapmış ve bu hatalı veya eksik beyanla Yapı Kayıt Belgesini almış olan vatandaşlarımız, e-devlet platformu üzerinden “Güncelle” komutu yardımıyla gerekli düzeltmeleri

You might be interested:  Tarım Elektrik Abonesi Nasıl Alınır?

Yapı kayıt belgesi yapı kullanma izni yerine geçer mi?

Üstelik İmar Kanunu’nun geçici 16/10 maddesinde yapı kayıt belgesinin, yapının yeniden yapılmasına veya kentsel dönüşüm uygulamasına kadar geçerli olduğu, yapı kayıt belgesi düzenlenen yapıların yenilenmesi durumunda yürürlükte olan imar mevzuatı hükümleri uygulanacağı açıkça belirtildiğinden, yapı kayıt belgesi,

Yapı kayıt belgesi ne zamana kadar geçerli?

15 Haziran’a kadar Yapı Kayıt Belgesi almak üzere başvuruda bulunmuş olanlar için son ödeme tarihi 31 Aralık 2019. Yapı kayıt bedelinin en az yüzde 25’inin 31 Temmuz 2019 tarihine kadar ödeyenler kalan kısmını ise 31 Aralık 2019 tarihine kadar ödeyebiliyorlar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector