Sık sorulan: Otomotiv Mühendisliği Hangi Puan Türü?

Otomotiv mühendisliği hangi alan?

Otomotiv Mühendisliği, 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Bu bölümden mezun olan kişiler; araçların tasarımı, geliştirilmesi ve araç estetiğinin sağlanması gibi pek çok konuda diğer mühendislerle birlikte çalışır. Otomobil üretimi için mühendislerin belirli bir noktada uzmanlaşmasını gerektirir.

Otomotiv Mühendisliği kaç yıllık?

Otomotiv Mühendisliği, üniversitelerde Mühendislik ya da Teknoloji Fakültesi kapsamında eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür.

Uludağ Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği kaç binle alıyor?

Otomotiv Mühendisliği Programı Devlet Üniversitesi olan Bursa Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde SAY Puan Türünde 2019 Yılında En Düşük 338,34482 YKS Puanı ve 125572 Başarı Sırası ile Öğrenci Alan, Öğrenim Süresi 4 Yıl Olan bir bölümdür.

Otomotiv mühendisliği hangi üniversitelerde var?

Bünyesinde Otomotiv Mühendisliği Bölümü bulunan (ayrı bölüm veya lisans programı olarak) üniversitelerin linkleri aşağıda alfabetik sıralı olarak yer almaktadır.

  • A. Adıyaman Üniversitesi.
  • B. Batman Üniversitesi.
  • C. Cumhuriyet Üniversitesi.
  • Ç Çukurova Üniversitesi.
  • F. Fırat Üniversitesi.
  • G. Gazi Üniversitesi.
  • H.
  • I.

Otomotiv mühendisliği Mtok ne demek?

Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarının kısaltılmasıdır. Üniversite kılavuzunda bir bölümün yanında eğer M.T.O.K. yazıyorsa; bu, o bölüme yalnızca ilgili mesleki ve teknik liselerden mezun olan öğrencilerin yerleşebileceği anlamına gelir.

Otomotiv mühendisi ne kadar maaş alıyor?

Kamuda otomotiv mühendisliği maaşları 5.500 TL ile 6.500 TL arasında değişiyor. Özel sektörde ise aralık daha açık. Yeni mezun bir otomotiv mühendisi 2.500 TL – 3.000 TL arasında kazanırken tecrübeli otomotiv mühendisi 20.000 TL’ye kadar kazanıyor.

You might be interested:  Hızlı Cevap: Staj Defteri Nasıl Doldurulur Bilgisayar Mühendisliği?

Gazi Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği kaç yıllık?

Dört yıllık mühendislik lisans öğrenimini tamamlayan öğrencilerin daha ileri düzeyde öğrenim faaliyetlerine devam edebilmeleri uzmanlaşabilmeleri için Fen Bilimleri Enstitüsü’ne bağlı olarak Otomotiv Mühendisliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans ve Doktora Programları da bölümümüzde yürütülmektedir.

Otomotiv mühendisliği nasıl olunur?

Otomotiv mühendisliği görevini yapmak ve otomotiv mühendisi olabilmek için 4 yıllık lisans eğitimi görmek gerekmektedir. Üniversitelerin Mühendislik bölümünde bulunan otomotiv mühendisliği, daha çok mesleki eğitim üzerinedir. Genel olarak uygulamalı şekilde Mesleki açıdan derslerinin bulunduğunu söylemek mümkündür.

Otomotiv mühendisliği nedir ne iş yapar?

Otomotiv mühendisi; otomobil, kamyon ve otobüs gibi motorlu taşıtların üretiminde ve tasarımında görev yapan, bu işlemlerin denetlenmesini sağlayan meslek çalışanıdır. Otomotiv mühendisleri; tasarım, Ar-Ge, üretim ve servis mühendisliği olmak üzere dört farklı alanda uzmanlaşabilir.

Yarış mühendisliği nedir?

Yarış mühendisleri, arabanın sürücüsü ile mekanikerler arasındaki ilişkiyi yürütüyor. Ne kadar maaş alır? Yeni mezun olanlar yıllık 25 bin-30 bin pound (yaklaşık 91 bin-110 bin TL)arası bir parayla işe giriyorlar. Yeni işe başlayanlar, birkaç yılın sonunda junior mühendis pozisyonuna yükselebiliyor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector