Sık sorulan: Elektrik Mühendisliği Nerede Çalışır?

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği nerede çalışır?

Elektrik elektronik mühendislerihem kamuda hem de özel sektörde yer alan kuruluşlarda çalışma imkânına sahiptir. Kamuda TÜBİTAK (İLTAREN, UEKAE, SAGE, MAM), TRT, TÜRKSAT, TEMSAN, EPDK, SSMgibi kuruluşlarda çalışabilirler.

Elektrik Elektronik Mühendisliği iş bulur mu?

elektrik – elektronik müh. mezunu tüm elektronik (teknolojik) aletlerin bulunduğu yerde rahatlıla iş imkanı bulabilir. Elektrik kısmına yönelip TEDAŞ, gibi yüksek gerilim hatlarında çalışabilirler veya Telecommunication Kısmına yönelip AVEA, TURKCELL; WODAFONE gibi iletişim sektöründe çalışabilirler.

Elektrik Elektronik Mühendisliği okuyan ne olur?

Elektrik Elektronik Mühendisliği, elektrik iletme, dağıtma, üretme sistemleri ile her türlü her türlü elektronik alet yapımında, kullanılması, geliştirilmesi ve denetiminde görev alan kişidir.

Elektrik Elektronik Mühendisliği kaç saat çalışır?

Elektrik Elektronik Mühendisleri kamu ve özel sektörde çok iyi şartlarda çalışmaktadırlar. Kamu sektöründe çalışma saatlerine bakılacak olursa fiyat ve performansa bağlı olarak değerlendirme yapıldığında haftalık 40 saat çalışmaktadır.

Elektrik elektronik Mühendislerinin hangi sektör ve alanlarda ve hangi konumlarda çalışabilir?

Elektrik – Elektronik mühendisliği mezunları kamu, özel sektör ve savunma sanayisinde çalışabilirler. Kamu alanında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) gibi prestijli kurumlar Elektrik – Elektronik mühendisi istihdam eden yerler arasındadır.

You might be interested:  Soru: Elektrik Devresi Nasıl Kurulur Resimli Anlatım?

En iyi elektrik elektronik mühendisliği hangi üniversitede?

Elektrik Elektronik Mühendisliği alanında 2020 en iyi üniversitelerden ilk 10’u sırası ile şu şekilde; Koç Üniversitesi. Boğaziçi Üniversitesi. İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi.

Elektrik Elektronik Mühendisleri ne kadar kazanıyor?

Ortalama olarak 5 yıl tecrübeli elektrik elektronik mühendisleri yaklaşık olarak 6000 TL maaş alırlar.

Yılda kaç elektrik elektronik mühendisi mezun oluyor?

Kontenjan tarafına baktığımızda ise 12319 kişilik ciddi bir sayının 2019/2020 Eğitim ve Öğretim yılında öğrenci olarak kabul edileceği görülmektedir. Bu sayı aynı zamanda bu bölümlerin toplamda senede 10000 Mühendisi mezun ettiklerini de göstermektedir.

Bir elektrik elektronik mühendisi ne kadar maaş alır?

Elektrik Elektronik Mühendislerinin genellikle özel sektörde istihdam ettiğini belirtmiştik. Devlet kadrosuna oldukça az sayıda mühendis alınmasından dolayı özel sektöre yönelen elektrik elektronik mühendisleri; 2021 yılında güncel olarak 3.000 TL ila 6.000 TL arasında maaş almaktadır.

Hangi mühendislik bölümü daha iyi?

En çok kazandıran 6 mühendislik dalı

  • Petrol mühendisliği. Dünyada en çok kazandıran mühendislik dalları arasında ilk olarak petrol mühendisliği geliyor.
  • Elektrik mühendisliği.
  • Bilgisayar / yazılım mühendisliği.
  • Uzay mühendisliği.
  • Kimya mühendisliği.
  • Metalurji ve malzeme mühendisliği.

Elektrik ve Elektronik Mühendisi ne iş yapar?

Elektrik, elektronik, makine gibi alanlarda üretim yapan şirketlerin araştırma geliştirme bölümlerinde yeni ürünlerin tasarlanmasında ve mevcut ürünlerin geliştirmesinde aktif görev alırlar. Sahada arıza ve bakım faaliyetlerinin yapılması ve organizasyonunda görev üstlenebilirler.

Bilgisayar mühendisi kaç saat çalışır?

İstisnai olarak proje yetiştirme dönemleri vb. durumlarda daha fazla çalışma saatleri olsa da genellikle bilgisayar mühendisleri kamuda 40 saat çalışırlar. Bilgisayar mühendisleri gerek devlet personeli olmaları gerekse beyaz yakalı olmaları ile birlikte diğer kamu personelleri ile aynı haklara sahiptir.

You might be interested:  Sık sorulan: Ytü Endüstri Mühendisliği Nerede?

Yazılım mühendisleri günde kaç saat çalışır?

yazılım mühendisi günlük 6 saat çalışır.

Gıda mühendisi kaç saat çalışır?

Kamuda çalışan gıda mühendisleri ise hemen hemen her kamu görevlisi gibi haftalık 40 saat mesai saatine sahiptirler. İstisnai durumlarda, proje yetiştirme dönemlerinde vs. ek mesailere kalıyor olsalar da genellikle çalışma saatlerinin bu şekilde olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector