Kaçak Elektrik Cezası Nereye Ödenir?

Kaçak elektrik faturası nereye ödenir?

Mesken ve işyeri gibi taşınmazların elektrik faturaları PTT Şubelerinden, anlaşmalı banka şubeleri ve anlaşmalı ödeme noktalarından yapılabiliyor.

Kaçak elektrik kullanmanın cezası ne kadar?

Kaçak elektrik kullanımı cezası ne kadar? Abonenin toplam kaçak elektrik kullanım miktarı hesaplanır ve aktif enerji bedelinin tek terimine göre 1,5 katı olarak elektrik faturasına yansıtılır. Kaçak kullanımın tekrarlanması durumunda ceza, tek terimli aktif enerji tarife bedelinin 2 katı olarak hesaplanmaktadır.

Kaçak elektrik cezasına nasıl itiraz edilir?

Elektrik dağıtım şirketine yapılacak itirazlar mutlaka yazılı bir dilekçe ile yapılmalıdır. Sözlü ya da telefonla yapılan itirazlar, dağıtım şirketleri tarafından kabul edilmez. Elektrik faturasına itiraz edecek olan abone, yazmış olduğu dilekçe ile dağıtım şirketinin müşteri hizmetleri bölümüne başvurur.

Usulsüz elektrik kullanımı nasıl tespit edilir?

Ne Yapılır?

  1. Sayacın doğru ölçüm yapmasına bir engel olmadığı görülürse mühürleme işlemi yapılır.
  2. Sayaca müdahale edildiğine dair bir şüphe duyulursa sayaç sökülerek incelemeye alınır. Sökülen sayacın yerine uygun başka bir sayaç takılmalıdır. Eğer sayaca müdahale tespit edilirse kaçak elektrik kullanımı işlemi yapılır.
You might be interested:  Hızlı Cevap: Matematik Mühendisliği Ne Kadar Maaş Alır?

Cumartesi günü elektrik faturası nereye ödenir?

Peki, Elektrik faturası hafta sonu ödenir mi? Elektrik faturası hafta sonu açık olan yetkili ödeme noktalarından yapılabiliyor. Hafta sonu açık olan anlaşmalı veznelerini www.bedas.com.tr web adresinde yer alan “Hizmetlerimiz/ödeme Noktalarımız” butonundan öğrenebilirsiniz.

Kaçak elektrik parasını kim ödüyor?

2020 yılı itibarı ile Resmi Gazete’de son kararı açıklayan Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, 2016’da çıkmış yasa ile kaçak ve kayıp bedeli ücretlerinin dağıtıcı firmalar tarafından tahsil edilmesinin yasal olduğunu ilan etti.

Kaçak elektrik kullanmanın hapis cezası var mıdır?

Karşılıksız Yararlanma Suçunun Cezası (TCK 163) Abonelik esasına göre yararlanılabilen elektrik enerjisinin, suyun veya doğal gazın sahibinin rızası olmaksızın ve tüketim miktarının belirlenmesini engelleyecek şekilde tüketilmesi halinde kişi hakkında bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasına hükmolunur. (TCK m.163/3).

Bir evde kaçak elektrik olduğunu nasıl anlarsın?

Evde bir alet veya bölgede elektrik kaçağı olduğundan şüpheleniyorsanız yapacağınız ilk işlem ve en bilindik işlem olarak kaçak tespiti için üretilen bir kontrol kalemi alarak elektrik kaçağından şüphelendiğiniz bölgeye dokunun, bu esnada parmağınızla kontrol kaleminin başına parmağınızla dokunmayı unutmayın, eğer

Elektrik mühür kırma cezası ne kadar?

Mühür Bozma (Fekki) Suçunun Cezası (TCK 203) Mühür bozma suçunun cezası, 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası veya adli para cezasıdır (TCK md. 203). Yani, fail hakkında ya hapis cezası ya da adli para cezası verilecektir.

Kaçak elektrik tespitini kim yapar?

gibi durumlarda, elektrik kullanım yerine Kaçak Elektrik Tutanağı düzenlenir. Kaçak Elektrik Kullanımın tespitini bölgede görevli elektrik dağıtım şirketinin teknik personelleri yapar ve tespite ilişkin Kaçak /Usulsüz Enerji Kullanımı Tespit Tutanağı düzenler.

Kaçak elektrik ihbarı nasıl yapılır?

Kaçak elektrik kullanımı ile ilgili olarak ihbarda bulunmak için ne yapmalıyım? Bedas.com.tr’de bulunan Kaçak İhbar Formu’nu doldurarak, ALO 186 BEDAŞ Çağrı Merkezi’mizi arayarak, Twitter BEDAŞ Destek hesabı ve BEDAŞ 186 mobil uygulamasından kaçak elektrik kullanımı ile ilgili ihbarda bulunabilirsiniz.

You might be interested:  Hızlı Cevap: Inşaat Mühendisliği Nasıl Bir Bölüm?

Kacak elektrik kullanan kiracı ya ne yapilabilir?

Söz konusu kaçak elektrik kullanımı kiracının kendi adına kayıtlı olan bir aboneliğe aitse bu durumda ev sahibinin hiçbir yasal yükümlülüğü yoktur ve kiracı uygulanan cezayı kendisi ödemek zorundadır.

Usulsüz elektrik kullanımı ne demek?

Kendi adına elektrik satış sözleşmesi olmadan enerji tüketimi yapmak (bir başkası adına kullanım ), abone grubu dışında elektrik kullanmak (ticarethanelerde mesken elektriği kullanmak ), mühürsüz sayaçtan elektrik enerjisi kullanmak gibi durumlar usulsüz elektrik kullanımı sayılmaktadır.

Usulsüz kullanım ne demek?

Kullandığınız elektrik aboneliği adınıza değilse bu, usulsüz kullanımdır ve hukuka aykırıdır. usulsüz kullanımın önüne geçebilirsiniz. Aşağıdaki kanallarımızı ziyaret ederek, aboneliğinizi kendi adınıza kolayca oluşturabilir, başkasının faturasını ödemekten kurtulabilirsiniz.

Süzme saat kullanmak yasal mı?

Dağıtım şirketinin yazılı izni olmaksızın kendi elektrik tesisinden, üçüncü şahıslara doğrudan veya ara ( süzme ) sayaçla elektrik enerjisi vermekse usulsüz kullanıma girdiği için cezaları bulunuyor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector