Gemi Mühendisliği Hangi Üniversitelerde Var?

Gemi mühendisleri kaç para alır?

Yeni mezun bir gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisi tersanelerde 2000 TL civarı maaşla işe başlar. 3-5 yıllık tecrübesi olan bir mühendis 3000 TL – 5000 TL arası maaş alırken, 10 yıl ve üstü tecrübeye sahip mühendislerin maaşı 10000 TL ‘yi bulabilir.

Gemi mühendisliği var mı?

Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği ‘nin temel çalışma alanları gemilerdir. 4-6-8 aylık kontratlar ile Uzakyol Vardiya Mühendisi olarak çalışmaktadırlar. Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği ise her türlü yüzen aracın tasarımı, projelendirilmesi ve inşaatı alanlarında, karada çalışmaktadırlar.

Gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği hangi üniversitelerde var?

Gemi Makineleri İşletmeciliği Programı Bulunan Tüm Üniversiteler

  • GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ (İÖ) (Bk.473) (Denizcilik Meslek Yüksekokulu) Devlet.
  • KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksekokulu) Devlet.
  • KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ
  • MERSİN ÜNİVERSİTESİ
  • ORDU ÜNİVERSİTESİ
  • ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ

Gemi mühendisi ne iş yapar?

Her türlü deniz taşıtının ve gemilerin itici kuvvet sistemlerinin, mekanik ve elektrik teçhizatının, pompaların, dümen dişli mekanizmalarının, ısıtma ve havalandırma sistemlerinin projelerini yapan ve projelerin işletmesiyle ilgili işleri planlayarak yürütülmesinden sorumlu olan kişilere gemi makine mühendisi denir.

You might be interested:  Okuyucular soruyor: Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Nerede?

Gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği ne iş?

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisleri, uçak gemilerinden denizaltılara ve yelkenli teknelerden tankerlere kadar gemiler tasarlar, inşa eder ve bakımını yapar. Bunlara ek olarak, gemi mimarisi çalışması, ticari veya askeri her türlü açık deniz yapılarının tasarımı ve üretimi ile de ilgilenir.

Piri Reis Üniversitesi gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği nerede?

GEMİ İNŞAATI PROGRAMI Piri Reis Üniversitesinin konuşlandığı Tuzla bölgesi gemi inşa ve onarım tesislerinin en yoğun olduğu bölgedir. Bu bölgede eğitim gören PRÜ Gemi İnşaatı Programı öğrencileri sektörün içinde en gerçekçi bir şekilde eğitim görme imkânına sahip olmaktadırlar.

Gemi Mühendisliği kaç yıl okunur?

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği bölümünde, 4 yıllık lisans eğitimi verilmektedir. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 240 AKTS haklarını doldurmaları ve üniversitelerinin mezuniyet koşullarını yerine getirmeleri gerekmektedir.

Gemi makineleri işletme mühendisliği nerede çalışır?

Gemi makineleri işletme mühendisi tersanelerde, fabrikalarda, gemi makine dairelerinde görev yapar. Çalışma yerleri bazen kirli ve rutubetli olabilmektedir. Çalışma ortamı kapalı ve gürültülüdür. Ancak proje yaparken büroda çalışır.

Gemi inşaatı 2 yıllık ne is yapar?

2 Yıllık Gemi İnşaatı Bölümü Nedir? Gemi İnşaatı; tersanelerde üretimi yapılan her türlü yük ve yolcu gemisi, tekne, feribot veya yat gibi deniz araçlarının tasarım, üretim, bakım, onarım ve montajında görev alan teknikerleri yetiştiren bir önlisans programıdır.

ITÜ gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği ne iş yapar?

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisi bireyler deniz taşıtları ve yapılarını planlama, projelendirme, analiz etme, testler uygulama, rapor çıkartma başlıca görevlerinden bazılarıdır. Mezunlar liman, fener, duba, yük gemileri vb. birçok proje içerisinde yer alırlar.

Denizcilik hangi bölümden alıyor?

denizcilik İşletmeleri Yönetimi, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği ve Lojistik Yönetimi bölümlerinde öğretim verilmektedir.

You might be interested:  Hızlı Cevap: Gazi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Nerede?

Gemi makineleri işletme mühendisliği kaç yıllık?

4 Yıllık Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Taban Puanları 2021.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector