FAQ: Gemi Inşaatı Ve Gemi Makineleri Mühendisliği Mezunları Ne Iş Yapar?

Gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği ne kadar maaş alır?

Yeni mezun bir gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisi tersanelerde 4000-4500 TL civarı maaşla işe başlar. 3-5 yıllık tecrübesi olan bir mühendis 6000 TL – 7000 TL arası maaş alırken, 10 yıl ve üstü tecrübeye sahip mühendislerin maaşı 10000 TL’yi bulabilir.

Gemi mühendisi nerelerde çalışır?

Dizayn ve planlama ofisleri, tersane, atölye, denizcilik ve lojistik şirketleri gibi alanlarda çalışan gemi inşa mühendislerinin görev sorumlulukları şunları kapsamaktadır:

  • İnşa edilecek geminin çizimlerini hazırlamak,
  • Yenilenecek gemileri belirlemek,

Gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği nasıl olunur?

Gemi makine mühendisi olabilmek için bazı önemli eğitimlerden geçmek gerekir. Gemi makine mühendisi olmak isteyen kişiler üniversite sınavına girerek sayısal puan türünde yüksek puanlar almalılar. Sonrasında ise ” Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği ” bölümünde dört yıllık bir lisans programından mezun olmak gerekir.

Gemi inşaatı bölümü mezunları ne iş yapar?

MESLEK: Gemi İnşaatı Teknikeri. Büyük tonajlı yük ve yolcu gemileri, balıkçı gemileri, tanker, yat ve benzerlerinin tasarım, üretim, montaj, bakım, onarım ve kalite kontrol işlemlerini Gemi İnşaatı Mühendisi gözetiminde gerçekleştiren kişidir.

You might be interested:  FAQ: Işcep Elektrik Faturası Ödeme Nasıl Yapılır?

Gemi inşaat ne kadar maaş alıyor?

Çeşitli kamu kurumlarında görev alanlar için gemi inşaatı maaşları 4500 lira civarındadır. Özel tersanelerde çalışanlar ise 5000-7000 lira arasında maaş alabilmektedir. Alınan maaş, özel sektör için farklı işletmelerde farklı olabilmektedir.

Gemi makineleri işletme mühendisi ne kadar maaş alır?

Gemi tipine bağlı olarak gemi makineleri işletme mühendisliği maaşları değişse de; bir gemi makineleri işletme mühendisi ortalama 2500 dolar – 10000 dolar arası maaş alır.

Gemi mühendisi kaç yıl?

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği bölümünde, 4 yıllık lisans eğitimi verilmektedir. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 240 AKTS haklarını doldurmaları ve üniversitelerinin mezuniyet koşullarını yerine getirmeleri gerekmektedir.

Gemi makineleri işletme mühendisliği nerede çalışır?

Gemi makineleri işletme mühendisi tersanelerde, fabrikalarda, gemi makine dairelerinde görev yapar. Çalışma yerleri bazen kirli ve rutubetli olabilmektedir. Çalışma ortamı kapalı ve gürültülüdür. Ancak proje yaparken büroda çalışır.

Gemi makineleri işletme mühendisliği önü açık mı?

Gemi makineleri işletme mühendisliği mezunu olan kişiler, birçok alanda rahatlıkla iş bulabilirler. Bununla beraber dünya çapında her yerde bu iş için bir imkan bulunmaktadır. Bu bölümden mezun olan kişiler özel sektörde, tersanelerde veya kamu kurumlarında rahat bir şekilde çalışabilirler.

Gemi makineleri işletme mühendisliği nasıl olunur?

Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olup, açık deniz ve kara stajlarını tamamladıktan sonra (her biri 6 ay) gemi makinaları işletme mühendisi ünvanını alırsınız fakat gemide çalışmak için denizcilik bakanlığı gemi adamları sınav merkezinin (GASM) yaptığı yeterlilik sınavında da başarılı olmanız gerekmektedir.

Yazılım mühendisi ne kadar maaş alır?

Kamuda yeni çalışmaya başlayan bir yazılım mühendisi, 5.000 TL – 6.000 TL aralığında maaş alır. 5-10 yıl ve daha üzeri tecrübeye sahip olan kişiler genellikle aylık, 12.000 TL – 15.000 TL arasında maaş alır. Özel sektörde çalışmaya yeni başlayan yazılım mühendisleri ise daha az bir maaş ile çalışmaya başlar.

You might be interested:  Hızlı Cevap: Elektrik Enerjisinin Üretildiği Güç Santrallerinde Hangi Çeşit Enerji Kaynakları Kullanılır?

Uçak mühendisliği olmak için ne yapmak gerekir?

Uçak mühendisi olmak için, üniversitelerin Uçak Mühendisliği Bölümü’nden lisans derecesi ile mezun olmak gerekmektedir. Bazı kurumlar, mesleğe kabul için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma ve cezai yükümlülüğü bulunmama şartı aramaktadır.

Gemi inşaatı mezunu iş bulabilir mi?

Bu bölümden mezun olan öğrenciler genellikle özel sektörde çalışmayı tercih ederler. Çünkü devlet kurumlarına atanma ihtimali yok denecek kadar azdır. Dolayısıyla özel gemi yapım atölyeleri, özel tersaneler, gemi tasarım büroları ya da mekanik atölyelerde kendilerine iş bulabilirler.

Gemicilik nedir ne iş yapar?

Demirlerken ırgatın başında Birinci Zabite yardım eder. Limanda ve seyirde 08:00-17:00 arasında çalışır. GEMİCİ: Çalışılan geminin özelliğine göre değişse de, Gemicinin genel olarak güvertede bulunan sistemlerin bakımını, tutumunu, onarımını yapmak, güvertede vardiya tutmak gibi görevleri vardır.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector